3250 maaş sekreterlik

Bu tamamen firmaya bağlıdır.
Benim bir tanıdığım bilinen bir FMCG yani hızlı tüketim şirketinde Üst Düzey Yönetici Asistanı.
Aldiği maaş 8 bin. Ayrıca 3 ayda bir ikramiye. Yan haklar özel sağlık sigortası vs. Ama gecesi gündüzü yok. Haliyle bekar. Çocuk ve eşe ayıracak vakti yok. Öyle akşam 5 6 olunca çıkamıyor. Çıktığı saat çoğunlukla 9 10. Ve yöneticisinin her özel işini de yapıyor. Eşine çiçek gönderilmesinden tutun özel rezervasyonlara kadar. Ayrıca cok projeye de yardım ediyor raporlama vs. O parayı veriyorlar ama çok çalıştırıyorlar. Başka yerde mesai alacağına da yüksek maaş alıyor. Yani eğer şirket global ve kurumsal bir firma ise size iyi maaş verir. Ama çok çalışırsınız fakat hak ettiğinizi alırsınız.

Buradan konu sahibine tavsiyem büyük ve kurumsal bir firmaya girmesi yönünde. Küçük aile şirketleri size her işi yaptırır verdiği maaş da asgari ücretin 500 600 tl fazlasıdır. Benim çoğu tanıdığım pozisyon daha düşük bile olsa hep kurumsal firma tercih ettiler.
Aile şirketlerinde patronun iki dudağı arasındasınızdır. Eğer affedersiniz yalaka iseniz size fena olmayan bir maaş verir yoksa zor.
Yani köklü ve bilindik bir şirkete girmeye çalışın.

Bu arada bir üyenin yazdığı 6000 tl maaş alan o kadın da kidemlidir. En Az 10 yıldır çalışıyordur. O para normal. Zamanla artmıştır. Yoksa ingilizcen çok iyi olmadan idari işlerde o parayı asla alamazsın.

Son düzenleme:
Ben şehir olarak 3 büyük şehirden birinde yaşıyorum sekreter olarak işe ilk girdiğimde asgari ücret 1.600'dü ben 3 yıl deneyimim olduğu için asgari ücretten fazla istemiştim ve 2.300 TL ye işe başladım. Servis var ve yemekçimiz var yani yol parası da yemek parası da vermiyorum. Sonrasında senem dolunca maaşım 3.000 TL oldu bence gayette makûl. Eğitim durumum ön lisans ve bir çok yerde iş tecrübem var bir de çabuk kavrayıp, pratik çalışan biriyim belki de o yüzden maaşım her çalıştığım yerde iyiydi ya da şans bilmiyorum ama yemekçi olmadığında çay da götürüyorum, kendi masamı da siliyorum, yeri geliyor makineye bulaşıkta yerleştiriyorum ama bu saydıklarım yılda 1 belki 2 kere oluyor onun haricinde ofisin tüm evrak, ön muhasebe, kargo takibi, müşterilerle görüşme ve karşılama işleri bende. Bu ülkede hak eden bir çok insan hak ettiği yerde değil ve hak ettiği maaşı almıyor maalesef ben iyi durumdayım çok şükür hafta sonum tatil, resmi günler tatil ama hak edipte iyi yerlerde olamayanlar var bu da bu ülkenin kanayan yarası.

1960larda yazılmış bir ekonomi makalesi vardı o geldi aklıma. Üniversitede profesörün sekreterliğini yapan kadın işten ayrılacağını, IBM'de sekreterlik işi bulduğunu ve şimdiki maaşının iki katını alacağını söylüyor. Adam da bu hikayeyle başlıyor makaleye ve soruyor: bu sekreteri IBM için daha değerli yapan ne? Oraya ne katacak da bu kadar fazla maaş alacak? Malesef bunun kolay bir yanıtı yok. Ama sonuç olarak bazı firmalar diğerlerinden daha fazla maaş öder diğerleri de daha az. Teorik olarak beklenen ve etkin bir durum değil ama pratikte öyle :)

Selam kızlar ben işten ayrılıyorum konuyu takip edenler bilir ben bu çalıştığım yerde iki sene beş ay çalıştım iki hafta içinde çıkacağım ilan verdim sekreterlik icin bizim plazadaki sekreter arkadaşım çok samimi değiliz ama işten ayrıldığımi ilanda görmüş ben de evet dedim sebeplerini söyledim konu maaş konusuna geldi .O bana sordu ben 2420 o 3250 alıyor .Beş senedir çalışıyor aynı yerde 500 TL de yemek karti ticket var.Cay kahve islerine asla karışmam dedi.Kiz sadece kargo telefon arşiv taraması o kadar başka hiçbir işe karışmıyor .Ben resmen bedavaya çalışıyormusum vaay bee dedim.Sizce bu maaş gayet iyi bir maaş değil mi keşke bende öyle bir iş bulsam şans şöyle ucundan bana da vursa . Emeğinin karşılığını aliyor en azından ve iyi maaş veren de varmış demek ki.
özelde öyle malesef 5,5 senedir çalışıyorum bir firmada sekreter değilim bu arada ama kendi işimin yanında gelen müşteriye çay kahve servisi yapıyoruz temizlik yapıyoruz, tuvaleti bile biz temizliyoruz ofis arkadaşımla, yemek kartımız falan yok ayrıyeten şirkette herkes yok parası alırken bir ben almıyorum mazeretide kendi arabamızla gidip geliyor olmam ama maaşım 3000 tl bile değil ama hayat şartları geçim derdi işsizlik derken sesimizi çıkaramıyoruz.

Kurumsal firmada yan haklar çok oluyor özel sağlık sigortası maaş bir tık daha yüksek yol parası tam ya da servis imkanı var .

• Beğen
Reactions: 000
Ücretli öğretmenler 2000 aliyor, özel okul öğretmenleri 2500 alıyor. Ama sekreter 3500 vay be.

Bu tamamen firmaya bağlıdır.
Benim bir tanıdığım bilinen bir FMCG yani hızlı tüketim şirketinde Üst Düzey Yönetici Asistanı.
Aldiği maaş 8 bin. Ayrıca 3 ayda bir ikramiye. Yan haklar özel sağlık sigortası vs. Ama gecesi gündüzü yok. Haliyle bekar. Çocuk ve eşe ayıracak vakti yok. Öyle akşam 5 6 olunca çıkamıyor. Çıktığı saat çoğunlukla 9 10. Ve yöneticisinin her özel işini de yapıyor. Eşine çiçek gönderilmesinden tutun özel rezervasyonlara kadar. Ayrıca cok projeye de yardım ediyor raporlama vs. O parayı veriyorlar ama çok çalıştırıyorlar. Başka yerde mesai alacağına da yüksek maaş alıyor. Yani eğer şirket global ve kurumsal bir firma ise size iyi maaş verir. Ama çok çalışırsınız fakat hak ettiğinizi alırsınız.

Buradan konu sahibine tavsiyem büyük ve kurumsal bir firmaya girmesi yönünde. Küçük aile şirketleri size her işi yaptırır verdiği maaş da asgari ücretin 500 600 tl fazlasıdır. Benim çoğu tanıdığım pozisyon daha düşük bile olsa hep kurumsal firma tercih ettiler.
Aile şirketlerinde patronun iki dudağı arasındasınızdır. Eğer affedersiniz yalaka iseniz size fena olmayan bir maaş verir yoksa zor.
Yani köklü ve bilindik bir şirkete girmeye çalışın.

Bu arada bir üyenin yazdığı 6000 tl maaş alan o kadın da kidemlidir. En Az 10 yıldır çalışıyordur. O para normal. Zamanla artmıştır. Yoksa ingilizcen çok iyi olmadan idari işlerde o parayı asla alamazsın.
Ingilizcesi çok iyi değil ingilizcesi 0. Üst düzey yönetici asistanı da değil. Ki ben devlete geçmeden önce 5 yil cok iyi 2 holdingte genel müdür asistanlığı yaptım. En iyi bilenlerdenim.5 yıldır orda. Isi cok rahat 5 te cikiyor, 2 cocugu var, haftasonu tatil, butun resmi tatil vs hepsinde tatil...Istanbulda degiller bu arada. Bense su an devlette müdür yardımcısiyim ve isim çok zor. Cok stresli , asiri yogun ve rücu var. 8- 9 da çıkıyorum. Memurken de gece 10_11'i bile buluyordu. aldığım maaş 5.400. 10 yıldır burdayım. Lisans mezunuyum .Toplam 16 yıl iş tecrübem var. Allah daha çok versin kendisine de ben oyle 3500_4000 e çalışmam diyen biri. Nasıl o kadar alıyor bilmiyorum. Hanı güzellik falan aklınıza gelicek olursa ne güzel, ne kibar ..tam tersi.. baska yerde o kadar çok vereceklerini sanmiyorum. Normal degil bu durum

• Şaşırdım
Ingilizcesi çok iyi değil ingilizcesi 0. Üst düzey yönetici asistanı da değil. Ki ben devlete geçmeden önce 5 yil cok iyi 2 holdingte genel müdür asistanlığı yaptım. En iyi bilenlerdenim.5 yıldır orda. Isi cok rahat 5 te cikiyor, 2 cocugu var, haftasonu tatil, butun resmi tatil vs hepsinde tatil...Istanbulda degiller bu arada. Bense su an devlette müdür yardımcısiyim ve isim çok zor. Cok stresli , asiri yogun ve rücu var. 8- 9 da çıkıyorum. Memurken de gece 10_11'i bile buluyordu. aldığım maaş 5.400. 10 yıldır burdayım. Lisans mezunuyum .Toplam 16 yıl iş tecrübem var. Allah daha çok versin kendisine de ben oyle 3500_4000 e çalışmam diyen biri. Nasıl o kadar alıyor bilmiyorum. Hanı güzellik falan aklınıza gelicek olursa ne güzel, ne kibar ..tam tersi.. baska yerde o kadar çok vereceklerini sanmiyorum. Normal degil bu durum
Atiyordur

Benim tanıdığım dil bölümü mezunu, ingilizce çok iyi. Bir de ağzı iyi laf yapar . Ondan çok yüksek alıyor. Yöneticisi tutuyor kızı. Zaten seni yöneticin tutarsa sırtın yere gelmez özelde. Ama o da çok geç çıkıyor. Evlenemiyor. Zamanı yok. Ama onun ideali maddi yönden iyi olmaktı. O yüzden dayanıyor. Iste kimisi maddi olarak iyi kazanayım evim arabam olsun ileride sıkıntı olmasın iyi emekli maaşı alayım der kimisi de aile isteyip orta kazanıp eşim çocuğum olsun der. Yani o tanıdığım çok şey feda etti 8 bin için. Ama memnun. Çünkü istediği maddi ferahlıktı.

Sizin tanıdığınız referansla mı girdi ise ?
Aklıma başka bir durum gelmiyor? Bu zamanda 6 bin net iyi para. Herkese vermezler. Devlette bir öğretmen kadar maaş alıyor.

Size de kolaylıklar dilerim. Umarım manevi tatmin vardır işten yana..

Benim tanıdığım dil bölümü mezunu, ingilizce çok iyi. Bir de ağzı iyi laf yapar . Ondan çok yüksek alıyor. Yöneticisi tutuyor kızı. Zaten seni yöneticin tutarsa sırtın yere gelmez özelde. Ama o da çok geç çıkıyor. Evlenemiyor. Zamanı yok. Ama onun ideali maddi yönden iyi olmaktı. O yüzden dayanıyor. Iste kimisi maddi olarak iyi kazanayım evim arabam olsun ileride sıkıntı olmasın iyi emekli maaşı alayım der kimisi de aile isteyip orta kazanıp eşim çocuğum oldun der. Yani o tanıdığım çok şey feda etti 8 bin için. Ama memnun. Çünkü istediği maddi ferahlıktı.

Aklıma başka bir durum gelmiyor? Bu zamanda 6 bin net iyi para. Herkese vermezler. Devlette bir öğretmen kadar maaş alıyor.

evet referansla girmişti. Ne bilim lise mezunu, dil yok, konuşma adabı yok..tanışınca şok olmuştum . Manevi olarak eşimi tanıdım :KK70:çok güzel bir evliliğim var 8 senedir. İş yerinde tanıştık . İşimi seviyorum aslında ama gerçekten yıpratıcı. Müdür yardımcılığı sınavı bile çok zor bizim kurumda. Medeni hukuk, eşya hukuku, borçlar hukuku vs vs bir sürü hukuk dersi...üniversite sınavına böyle hazırlanmamıştım. Bilgi olarak, kendini geliştirmek olarak kendimi iyi hissettiyor ama çok yıpratıcı gerçekten . Belki ilerde şartlar değişir..Teşekkür ederim

• Beğen
Yani şu zamandabirak sekreteri mühendislik mezunu bile almiyor o rakamı alan varsa Bile donanimlidir sen olmazsan öteki diye bakılıyor issixlzlik var niye yarısına dünya kadar kişi bulacakkrn onu calistirsinlar kompleks yapıp atiyordur

Benim tanıdığım dil bölümü mezunu, ingilizce çok iyi. Bir de ağzı iyi laf yapar . Ondan çok yüksek alıyor. Yöneticisi tutuyor kızı. Zaten seni yöneticin tutarsa sırtın yere gelmez özelde. Ama o da çok geç çıkıyor. Evlenemiyor. Zamanı yok. Ama onun ideali maddi yönden iyi olmaktı. O yüzden dayanıyor. Iste kimisi maddi olarak iyi kazanayım evim arabam olsun ileride sıkıntı olmasın iyi emekli maaşı alayım der kimisi de aile isteyip orta kazanıp eşim çocuğum olsun der. Yani o tanıdığım çok şey feda etti 8 bin için. Ama memnun. Çünkü istediği maddi ferahlıktı.

Birak 8bini 80 bine bile yapılmaz o iş bana göre yalaka gibi yok çocuğunun bilmem nesini yapmak parayı harxamadintan sonra kazanmak mantıklı degil

Back
X