33 haftalık gebelik

Carla1356

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
2 Eylül 2022
510
233
33
Merhaba kızlar bugün 33. Haftaya girdim kontrolden geliyorum doktorum bebeğin 1.5 kilo civarı olduğunu söyledi çok mu az Kilosu bir de internette okuyorum 30 haftalık gebeler geceleri bebek uyutmuyor hareketleri çok rahatsız ediyor yazıyorlar ama benim hiç öyle bir sıkıntım da olmadı bebeğim gelisemedi mi acaba diye düşünüyorum

Az mıymış doktorunuz öyle birşey mi söyledi ?

Bende bugün tam 33.haftadayım.Benim bebeğimde 1 hafta geriden geliyor sürekli.Önemli olan sürekli gelişmesi dedi doktorum.En kötü 2 kilo civarı doğarlar o da sıkıntı değil elbet besler büyütürüz.Hareket konusuda bebeğin yerleşimi ve pozisyonundan kaynaklı.Benimki iyice rahim ağzına yakın mesela.Kasıkla göbek deliği arasında duruyor hiç yukarı çıkmadı.O yüzden dışardan hareketleri belli olmuyor daha.Önemli olan sağlıklı olmaları.

Kaç kilo sordunuz mu doktorum gelişimi haftasıyla uyumlu dedi ama yine de kafama takıldı acaba kilosu yetersiz mi diye

Oğlum pek hareket etmezdi sakindi sakin bi bebeklik geçirdi şimdi canavar gibi
Kızım yerinden çıkacak gibiydi hareketli bi bebek ilerde ne olur bilmiyorum

Sizi endişelendirmek istemem ama hareket önemli, iki saatte bir hareketlerini takip etmek gerekiyormuş ,
ben kötü bi tecrübeyle öğrendim..

içinde kuşku varsa eğer başka doktora gitmeni öneririm..
Sağlıcakla kucağına alırsın inşallah

Yok hareketli çok şükür ama beni rahatsız etmiyo bebek 30 haftalık gebeler bebeğin hareketlerinden rahatsız olup uyuyamiyormus ama bebek hareket halinde bile olsa ben çok rahat uyuyorum bende acaba zayıf kaldığı için mi hareketleri beni rahatsız etmiyor diye düşünüyorum

Hareketine takilma. Bende gece yatarken uyanma falan olmuyordu. 33 haftalikken bilmem ama 35 haftalikken 2.600 demisti ama bana doktor çocuk kilolu demisti. Dedigi gibi 4 kl dogdu. Kilosunuda Dert etme yiyince kilo aliyor bebek. Hem çok kilolu olunca dogurmak zor oluyor. 2 kiloyu gecsin yeter

Bir tık az kilosu haftasına göre ama aman aman küçükte segil benim 31. Hafta 1540ti ama benimkide her hafta az aliyo yani 33 te anca 1750 olur ama az işte aslında 2 kgyi görsek iyiydi bu haftalarda kaşar falan yiyin ben de başladım şimdi kaşara

Gittim ama durumumuz sıkıntılı ne yazık ki.Geriliği 2 haftaya çıkmış.Boynunda kordon dolanması ve suyunda azalma var.2 hafta sonra erken doğuma gitme ihtimalim var.
Merhaba. Çok geçmiş olsun. Bebeğin iki hafta geriliği tüm vücut mu yoksa sadece karın bölgesi mi

Bölge olarak herhangi bir yorum yapmadı doktorum.Tüm vücut sanırım.Boyu,kilosu vs.
Bende şu an 34+3 haftalığım ve yanlış hatırlamıyorsam yaklaşık olarak 29. haftadan beri sadece karın bölgesi iki haftadır geriden geliyor. Aynı zamanda zayıf bir bebekte. 29. haftada 1150 gr 32. haftada 1720 gr 34. haftada ise 1970 gr. Gün içinde bebeğe yarayacak bir sürü şey yememe rağmen sonuç bu. Yüksek ihtimalle karın bölgesi geriden geldiği için kilosuda bu şekilde. Allahtan suyum azalmıyor yoksa benim bebeğimide alacaklar. Bu gerilik su azalmasıda yapıyor çünkü.

Bende hep faydalı şeyler yemeye çalışıyorum.Su azalması içinde havuç suyu,armut suyu içmeye başladım ama hakkımızda hayırlısı artık.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…