Premature Bebekler 33 yada 34 haftada dogum yapanalar tecrubelerınıze ihtiyacım var

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
Merhaba anneler benim bebeğim de prematüre gebelik zehirlenmesi nedeniyle 35+4 te gelişim gerliği var olduğu için 32 haftalık gibi doğdu. 1740 gr 42 cm 11 gün yoğun bakımda kaldı 2050 gr oldu ve çıkardılar 3-4 saatte bir besledim anne sütü+prematil verdim 6 gün sonra kontrole gittik 2060 gr olmuş sağlığı iyi elhamdülillah ama hiç kilo almamış doktor haftaya yine gelin dedi sadece kilosuna bakarız eğer kilo aldıysa eve gidersiniz dedi bu da ne demek şimdi tekrar yatırırlar mı? çok kötüyüm yardım edin nasıl kilo alır bebeğim ne yapmam lazım???

Merhaba cnm. Benim de oğlum prematüre doğdu 32. Haftada. 1370 doğdu 37 gün küvözde kaldı. Çıktığımızda 2040 gramdı. 3 saate bir karnını doyurun demişlerdi. Onlar öyle yapıyodu küvözdeyken çünkü. Tabii ben 2 saate bir uyandırp emzirdim. Geceleri saat kurdum. Zaten 4 saat aç kalırlarsa kan şekerleri düşermiş. Yani cnm birazcık sıklaştır istersen mama aralarını. En azından 3 saati geçmesin. Bir de moral bozmak yok. İyi düşün ki sütün de güzel olsun. Haftaya kuzum 200gr almış dediğini duymak istiyorum. Hiç üzme kendini sağlığı yerindeve yanında çok şükür. Hadi bakalık iyi düşünüyoruz şimdiii :9: bi de ceviz sütü yağlandırırmış sütteki yağ da bebişe yarar. Ceviz yemeni tavsiye ederim.

Merhaba cnm. Benim de oğlum prematüre doğdu 32. Haftada. 1370 doğdu 37 gün küvözde kaldı. Çıktığımızda 2040 gramdı. 3 saate bir karnını doyurun demişlerdi. Onlar öyle yapıyodu küvözdeyken çünkü. Tabii ben 2 saate bir uyandırp emzirdim. Geceleri saat kurdum. Zaten 4 saat aç kalırlarsa kan şekerleri düşermiş. Yani cnm birazcık sıklaştır istersen mama aralarını. En azından 3 saati geçmesin. Bir de moral bozmak yok. İyi düşün ki sütün de güzel olsun. Haftaya kuzum 200gr almış dediğini duymak istiyorum. Hiç üzme kendini sağlığı yerindeve yanında çok şükür. Hadi bakalık iyi düşünüyoruz şimdiii :9: bi de ceviz sütü yağlandırırmış sütteki yağ da bebişe yarar. Ceviz yemeni tavsiye ederim.

çok teşekkür ederim 2410 olmuştu bie hafta sonra ve bu hafta yine gittik 1710 gr olmuş maşaallah barekallah şimdilik iyi gidiyoruz ama ben 3 kilo olunca mamayı bırakmak istiyorum sırf anne sütü alsın istiyorum bununla ilgili tavsiyeleriniz neler?

maşallah bebeğinize, darısı bizim de başımıza. ben de 32 haftalık doğum yaptım 11 gündür küvezde. tam kilo almaya başladı derken 10 gr verdi. sadece sütümü sağıp götürüyorum. damardan beslenmeyi kestiler. siz hiç mama vermiş miydiniz? ya da sütünüzü zenginleştirmek için bir şeyler karıştırdılar mı?

bir de hangi testler ne zaman yapıldı? çok merak ediyorum. bize henüz hiçbir test yapılmadı. şu anda sarılık yüzünden fototerapi görüyor.

bugun nısan geldı sabah hafıf bır kanamam oldu dr cıer gelıstırıcı ıgne yaptı ve nıdılat yaptı bu haftalarda dogan bebekler kuvoze gırermı tecrubelerınıızı paylasırmısınız cok korktummm acılma falan yok nst de normal cıktı ama ben cok korkttumm heryerde kuvoz eksıklıgı varken korkktum ege unıversıtesıne gıdıyorum.. cevaplarsanız cok sevınırım

ben 34. hafta bitti doğum yaptım. hamileliğimin ilk 3 ayı abartmıyorum ama şakır şakır kanadım.

bende 34+1de doğum yaptım. suyum gelmişti ve sınırdaydı bebeğin başıı aşağı doğru olduğu için önce suni sancı verip normal doğum bekledik fakat başarız olundu ertesi gün sezeryanla doğuma girdim bebeğim 14 gün yoğun bakımda kaldı akciğer enfeksiiyonu vardı 5 gün entübe edildi sonra nazal oksijen aldı antibiyotikler falan ilk önce damardan beslendi son 4 gün anne sütü verildi yavaş yavaş alışmasını sağladılar şimdi 2 aylık sadcece anne sütü alıyo cok şükür durumuda iyi erken doğum yapan anneler tek yapacamız şey dua edip sabretmek allah şifa versin tüm bebeklerimize.. :emir_bebek:

Back
X