Merhaba anneler benim bebeğim de prematüre gebelik zehirlenmesi nedeniyle 35+4 te gelişim gerliği var olduğu için 32 haftalık gibi doğdu. 1740 gr 42 cm 11 gün yoğun bakımda kaldı 2050 gr oldu ve çıkardılar 3-4 saatte bir besledim anne sütü+prematil verdim 6 gün sonra kontrole gittik 2060 gr olmuş sağlığı iyi elhamdülillah ama hiç kilo almamış doktor haftaya yine gelin dedi sadece kilosuna bakarız eğer kilo aldıysa eve gidersiniz dedi bu da ne demek şimdi tekrar yatırırlar mı? çok kötüyüm yardım edin nasıl kilo alır bebeğim ne yapmam lazım???
Merhaba cnm. Benim de oğlum prematüre doğdu 32. Haftada. 1370 doğdu 37 gün küvözde kaldı. Çıktığımızda 2040 gramdı. 3 saate bir karnını doyurun demişlerdi. Onlar öyle yapıyodu küvözdeyken çünkü. Tabii ben 2 saate bir uyandırp emzirdim. Geceleri saat kurdum. Zaten 4 saat aç kalırlarsa kan şekerleri düşermiş. Yani cnm birazcık sıklaştır istersen mama aralarını. En azından 3 saati geçmesin. Bir de moral bozmak yok. İyi düşün ki sütün de güzel olsun. Haftaya kuzum 200gr almış dediğini duymak istiyorum. Hiç üzme kendini sağlığı yerindeve yanında çok şükür. Hadi bakalık iyi düşünüyoruz şimdiii