Premature Bebekler 33 yada 34 haftada dogum yapanalar tecrubelerınıze ihtiyacım var

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
merhabalar bende 34+5de doğum yaptm kızım 7 oğlum 11 gün küvezde kaldı oğlumun solunum sıkıntısı vardı oksıjende aldı çok üzüntülü günler geçirdim şimdi çok şükür yanımdalar yarın 20 gunluk oluyolar 10 gün sonra göz işitme ve kalca usgda halledersek bir sorun kalmıcak işallah beslenmedesıkıntı yaşıyorum biraz ve gaz sorunumz var oğlum annesütünü 80 lık mamayı 60 lık zor zahmet yedırıyorum kızımada mama 35 lık sütü ise 60 lık verıyorum maama olarak bebelac nenatal mamayı verdıler kullanan varmı?

tülay24 geçmiş olsun benim bebeklerim üçüz ikisi yanımda diğeri iki güne kadar çıkıcak inş ben kaç cc içtiklerini hiç hesaplayamıyorum bir mama bir siübirazda beni emiyorlar tam fikrim yok ama dr kilo alımları çok iyi dedi ben bebelec nenatol kullandım ve hiç memenun kalmadım aferdersin bebişlerim kakalrının rengi yeşil oldu ve çok gaz yaptı bide eczacı eşimi uyarmış o mamalar iyi değil diye ben aptamilpre kullanıyorum ve çok memenunum gerçekten mamada kaliteli bir marka

tülay24 geçmiş olsun benim bebeklerim üçüz ikisi yanımda diğeri iki güne kadar çıkıcak inş ben kaç cc içtiklerini hiç hesaplayamıyorum bir mama bir siübirazda beni emiyorlar tam fikrim yok ama dr kilo alımları çok iyi dedi ben bebelec nenatol kullandım ve hiç memenun kalmadım aferdersin bebişlerim kakalrının rengi yeşil oldu ve çok gaz yaptı bide eczacı eşimi uyarmış o mamalar iyi değil diye ben aptamilpre kullanıyorum ve çok memenunum gerçekten mamada kaliteli bir marka
ya ben senin bi turlu yazini bulamiyordum cocugun durumu ne oldugunu cok merak etmistim sonunda yazini buldum cok sevindim ucuncu cocugunda cikiyor allah sabir verince bak nasilda geciyor hersey allah yolunuzu acik etsin :)

:roflol:kızlar ben 34 haftalık doğum yaptım sancıyla gttım normal doğum yapacakken kalp rıtmı azalınca sezeryana alındım çok korktum beklemıodum çunkı sonrada sarılıktan yattık hastanede zor gunlardı arkadaslar yaa allah kımseye yasatmasın

:roflol:kızlar ben 34 haftalık doğum yaptım sancıyla gttım normal doğum yapacakken kalp rıtmı azalınca sezeryana alındım çok korktum beklemıodum çunkı sonrada sarılıktan yattık hastanede zor gunlardı arkadaslar yaa allah kımseye yasatmasın

hoşgeldin bulmuşsun topicleri hadi hayırlısı inş birbirimizin tecrübelerinden faydalabiriz

mrb ayşe bugün 2009 da açmış olduğun formu okudum bende erken doğum riski taşıorum 32+3 günlük hamileyim ve çok korkuyorum uykularım kaçıyor.sen nezaman doğum yaptın ve şu anda bebeğin nasıl kuvözde kaldımı kaldıysa nekadar kaldı yani detaylı yazarsan sevinirim umarım bebeğine sağ sağlim kavuşmusundur banada dua edersen sevinirim :(

31 haftalıkken hiçbir şikayetim yokken bir anda suyum geldi beklettiler ve 33+1 de doğum oldu fakat bebeğim 35 haftayla uyumlu sayıldı 4 gün açık küvezde kaldı.hiçbir sıkıntısı yoktu takip amaçlı yalnız sarılık olduğu için fototerapi aldı.solunumu beslenmesi herşeyi tamamdı Allaha çok şükür.şimdi 9 aylığız yaşıtlarını boy kio olarak geçti bile çok şükür. :nazar:

ben 33+2 de doğum yaptım rahimde açılma olmuş benimde suyum filan gelmedi 32. haftada hastaneye yatırdılar akciğer iğnesi vuruldum ve seruma bağlı bekledim sonunda bir hafta durabildi kızım ve normal doğum yaptım 2 kilo 400 gram 43 cm de boyu vardı ilk önce 5 gün küvezde kaldı sonra çıkardık ama göbek bağı iltihaplanması(onfolit) oldu geri yatırdılar tam çıktık 2 gün geçti nec denen bir bağırsak problemi yaşadı kanlı dışkısı filan vardı 3 gün sadece serumla beslendi 10. günü çıkardık hastaneden bebeğimi allaha şükür şuan çok iyi 5 aylık oldu 8 kilo civarında ve 63 cm de boyu var allah hepinizin çocuğunu sizlere bağışlasın bebeği küvezde olup bekleyenlerede sabır versin

Arkadaşlar ben de 33+4 de yüksek tansiyon, suyumun azalması sonucu sezaryanle doğum yaptım. 33+2 de ciğer iğneleri yapıldı. bebeğim 3 gün küvözde kaldı. kendi kendine rahat nefes aldığı için ve beni emmeye başladığı için 3. gün küvözden çıktı. 2 gün de serviste birlikte kaldık, antibiyotikleri vardı, onlar da bitince taburcu olduk. 2200 gram doğdu. Nasıl büyüyecek diyordum, küçücüktü, şimdi ilk fotoğraflarına bakınca şaşırıyoruz, bu kadar mı küçüktü diye...Rabbim sağlıklı ömür versin hepimizin bebeklerine, Allah herkesi kavuştursun bebeğine...

34 haftalık doğum yaptım suyum azdı bebek tersti ve kalp ritimi düşüktü hemen iğnelerim yapıldı 2 gün sonra sezeryanla alındı 2200 ve 44 cm boyu vardı 9 gün küvezde kaldı 10 gr aldı diye çıktı şuan ALLAH ıma şükür çok iyi 16 aylık olduk tabiki diğer normal vaktinde doğan çocuklara göre çok geriden geliyor yürümesi geç oldu şimdi bir kaç kelime konuşuyor yaşıtları daha ilerde ama doktorumu dediki bu çok normal prematüre bebekler 4 yaşında yaşıtlarınla yanı seviyeye geliyorlar mış sizinde öle bir şey olursa üzülmeyin sağlıklı olsun dünyadaki herşeyden daha önemli:5:

34+1 de aşırı kanama sonucu hastaneye kaldırıldım.
sabaha kadar gözetim altında tutuldum
acil ciğer geliştirici iğne yapıldı bebeğimin nabız atışları düştü acil sezeyana alındım.
1.900 gr doğum yaptım 13 gün küvezde kaldı oğlum.
çok şükür şimdi 4. ayına giriyor tosunum.
küvez aslında tüm hastanelerde olmalı yaa benim kaldığım hastaneye şehir dışından acil hastalar geliyordu çoğuda erken doğum...

34 +2 de sezeryanla doğum yaptım ikiz oğularım küveze girmedi ciğer gelişim iğnemi 34 haftaya girer girmez yaptırdık ama 2 günde etkisini gösterirmiş biz 1 gün bekleyebildik sancım vardı ve açılma başlamıştı maşallah kiloları da 2 nin üzerindeydi şimdi 20 günlük çok küçükler ama

ben de 33+5 te sezeryanla doğum yaptım,30 haftalıkken suyum gelmeye başlamıştı,en son gittiğimde bebeğin 1 cmlik suyu kalmış apar topar ameliyata alınmıştım 2040 gr doğdu oğlum.55 gün küvözde kaldı bebeğim bağırsak yetmezliği vardı,çok sıkıntılı geçti o dönem,şimdi çok şükür iyiyiz.30 haftalıkken akciğer geliştirici iğneyi yaptırmıştım bebeğimin solunum problemi olmadı çok şükür.Allah tüm prematüre annelerinin yardımcısı olsun inşallah.

bugun nısan geldı sabah hafıf bır kanamam oldu dr cıer gelıstırıcı ıgne yaptı ve nıdılat yaptı bu haftalarda dogan bebekler kuvoze gırermı tecrubelerınıızı paylasırmısınız cok korktummm acılma falan yok nst de normal cıktı ama ben cok korkttumm heryerde kuvoz eksıklıgı varken korkktum ege unıversıtesıne gıdıyorum.. cevaplarsanız cok sevınırım

geçmiş olsun kardeşim benim bebişim 34+5günlük normal doğum oldu fakat solunum yetmezliginden kuvezde şu an eğitim araştırma hastanesinde yatıyo izmirde dediğin gibi tüm hastanelerde kuvez yoktu ben doğum yaptığımda son anda bu hastane kabul etti. allah yardımcın olsun

Ben de 34 haftalık doğum yaptım.10 gün küvözde yattı bebeğim.şu an 4 aylık. gelişimi çok gü
zel herşey normal.önceleri çok korkuttu ama şimdi dünyalar tatlısı.

Bugün birazıcık suyum geldi galiba ama öyle çok değil sakin olmaya çalışıyorum belkide bebiş idrar torbama bası yapıyordur diye sizce olabilir mi :((

Bugün birazıcık suyum geldi galiba ama öyle çok değil sakin olmaya çalışıyorum belkide bebiş idrar torbama bası yapıyordur diye sizce olabilir mi :((

Benimde ilk suyum geldiginde 34 haftaliktim.akinti deyip yolladilar,sonra bi gecede 6 kere yataklar uzerim heryerim su oldu. Gunduzde artik saril sarul akinca hemen doktorumu arayip gittim.ters akim baslamisti ve suyum bitmek uzereydi.onceden erken dogum yaptim diye ciger igneleri baslanmisti.o gece yattim sabah ta dogurdum.34+3 gunlukken.suyum geldigi icin birde bende enfeksiyon oldugu icin kuzum enfeksiyonlu dogdu.7 gun kuvezde kaldi simdi 2,5 aylik:)
Sakin sakin bekletmeyin hemen doktora su geldikce onlar enfeksiyon aliyormus.rabbim yardimciniz olsun...Ayrica ilk kizimida 33+4 dogurdum ne kuveze girdi ne biseyi vardi 4 yasinda suan:)

Merhaba anneler benim bebeğim de prematüre gebelik zehirlenmesi nedeniyle 35+4 te gelişim gerliği var olduğu için 32 haftalık gibi doğdu. 1740 gr 42 cm 11 gün yoğun bakımda kaldı 2050 gr oldu ve çıkardılar 3-4 saatte bir besledim anne sütü+prematil verdim 6 gün sonra kontrole gittik 2060 gr olmuş sağlığı iyi elhamdülillah ama hiç kilo almamış doktor haftaya yine gelin dedi sadece kilosuna bakarız eğer kilo aldıysa eve gidersiniz dedi bu da ne demek şimdi tekrar yatırırlar mı? çok kötüyüm yardım edin nasıl kilo alır bebeğim ne yapmam lazım???

Back
X