Selamünaleyküm kızlar... Aranıza yeni katılmış oluyorum. 2. Evladımı doğurmuş bulunmaktayim.
Normalde 14kasimda dogacak kızım 34+6 yani 8 ekimde erken dogarak dunyaya gözlerini açtı.
Bu gebeligim daha çok ayakta geçti. Ağrılarım ara ara oldu ama o hayat mesgaleleri ve oglum derken cok dikkat etmedim ama kızımın gidisati da normaldi. Öyle erken dogum gibi durum hic doktor hanim da söylemedi. Enfeksiyon degerlerim yüksekti. Ilac da içiyordum o yuzden . Ama hic erken muhabbeti olmadi. O hafta sadece agrilarin var dinlen demisti. Ki dinlenmem mümkün degil. Annem gezmeler icin İstanbuldaydi ve perşembe günü gelecekti Samsuna ...ağrı var diyor. Ben ağrı hissetmiyorum hicbir şekilde. Aksamlari iste ayakta durdugumdan sizlanmalar vardı ama onlarda benim icin fıs durumlar. Sali günü gece nisanim geldi (7kasim) ama kanama da bir tik fazlaydi. Strese girdim uyuyamadim 4ten sonra . Cocukta da hareketlilik gorunce rahatladim 6 gibi sızdım. Sabah da doktora gectim. Alttan kontrol etti. Kanamam olduğunu soyledi. Nstde de caktirmadilar ama sanci cikti muhtelemen. Enfeksiyon var dediler. O gun 3 gibi alacağız dediler. Annem yok. Buyuk oglan yanımızda. Onu nerelere goturcem. Her yerde durmaz. Hazırlık yok. O dönem loydeydim. Pijalarim icin 30 km git 35 km eve gec . Cocugun kiyafetlerini al... cocugu da son karar bakiciya verdim. Uyku saatiydi. Aglaya aglaya... ben normal bir gün gibi bir yere yetişecek gibi hazirlandim. Hamile sanmazlardi.
. Dogumum oldu. Şükürler olsun. 2.830 dogdu. Gunune gore guzel. 1 hafta kuvezde kaldi. Solunum sorunu vardı. Ben sut vermeye gittim. Sonra emdirmek icin derken 1hafta sonra eve geldi. 1 hafta sonra da kontrole gittim. 2.400e düşmüş. Emme de sorun yoktu ama uyku hali cok vardi. Zorlandim. Bi de o surecte ailevi sorunlar da oldu sansima... dirayetli olmaya çalışıyorum ama artik içten içe sıkıntı ettim tabi.. 28. Gun tekrar doktora gittim. Kilo 300 gram artmis. 2.700 olmus. Doktor sütün proteini az muhtelemen yetmiyor dedi. Bana bestlak bir de vitamin hapi verdi. Cocuga da mama takviyesi yap dedi..camim o kadar sıkıldı ki. Ama doktor en tatli şekilde anlatti aslinda.Her emmeden sonra 30cc ver dedi (sma) o gun 1kere verdim. Gaz çıktı ama yeteri şekilde cikmadi ki gece bir yarim saat gaz çıkartma ile uğraştim. Oglanda da cok gaz sıkıntı yasamadim. Nasil kendisini geriye atıyor bir bilseniz. Oyle böyle cikti gazi ama mamayi da birakasim geldi . Etkiledi sandim. Sabah yine denedim. Bu sefer sorun olmadı. Oyle boyle derken hergun arttirarak verdim. Suan biraz yanaklandi şükür. Yarin doktora gidecegiz bakalim. Kilosunu merek ediyorum. İnşallah mamada iptal olur. Cok istemiyroum vermek. Emmeyi artik daha fazla yapicam. Yarina bagli gerci de... uyku hali Normalde nasil olmali. Simdi biraz daha rahat uyanıyor. Sesi dinliyor
Öyle iste... biraz uzun yazdim. Hakkinizi helal edin. Oglan bir yandan boyama yap diyor. Bir de onla ilgileniyorum. Kelimelerde yanlislik varsa idare edin. Olur mu :) bu arada oglan 3yasinda... Allah kolaylik versin bana