34 hafta gebelik bebek hareketleri kesildi hastaanede yatiyorum bakar misiniz ?

pepus

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
22 Nisan 2023
154
94
28
31
Merhabalar. 34+3 gebeyim. Sabahtan bebeğim hareket etmiyordu. Ne yaptıysam etmedi. Doktoruma haber verdim öğlen doktora geldim. Yarim saat ultrasonda takip etti tek bir hareket dahi etmedi . Nstye aldılar normal çıktı. Tekrar yarim saat ultrasonda izledi ama ne yazık ki bebeğim heykel gibi duruyordu. Karnımı sarstılar salladılar ama nafile :/ sonra oksijen ve serum bağladılar biraz hareket etmeye başladı. Yatış verdiler. Ara ara hareket var. Eğer böyle olursa doğuma alacaklar. Bebeği bu durumu yaşayan var mı? Ömrümden ömür gitti sabahtan beri. İyi olsun yavrum lütfen.

İnşallah bebisinizi sağlıkla kucağıniza alırsınız

Belki kan akışında problem olmuştur sağlıkla alın kucağınıza inşallah

Belki kan akışında problem olmuştur sağlıkla alın kucağınıza inşallah
Hepsinin iyi olduğunu söylediler. Ama serumdan sonra hareket hafif başladı bana da beslenemedi ve strese girdi gibi geliyor. Yani yerinde durmayan bebek taş kesildi doktor ne yaptıysa hareket etmedi :/

Merhaba iyi misiniz?

Merhaba iyi misiniz?
Merhaba sabah kadar nst yaptılar iyi dediler. Serum vurdular oksijen verdiler bebek hareket etmeye başladı çok şükür. Doktor nadir de olsa olur böyle dedi. Ama ben beslenemedigini düşünüyorum. Şuan evdeyim ama içim hiç rahat değil. Uyuyamıyorum bir türlü hareketlerini takip edeceğim diye. Bir de bence yemek yediğimde tepki vermiyor. Normalde yemek yemeye başladığımda tepki verirdi. Şimdi düzensiz hareketler. Yarın nstye çağırdılar yine.

Merhaba iyi misiniz?
Merhaba sabah kadar nst yaptılar iyi dediler. Serum vurdular oksijen verdiler bebek hareket etmeye başladı çok şükür. Doktor nadir de olsa olur böyle dedi. Ama ben beslenemedigini düşünüyorum. Şuan evdeyim ama içim hiç rahat değil. Uyuyamıyorum bir türlü hareketlerini takip edeceğim diye. Bir de bence yemek yediğimde tepki vermiyor. Normalde yemek yemeye başladığımda tepki verirdi. Şimdi düzensiz hareketler. Yarın nstye çağırdılar yine.

Alıntı

Ah ya neyse ki 34. Haftadasınız korkmayın kontrol altındasınız bir tuhaflık olursa müdahale edilir

Ah ya neyse ki 34. Haftadasınız korkmayın kontrol altındasınız bir tuhaflık olursa müdahale edilir
Yani şuan evdeyim. Ama içim hiç rahat değil. Annelik içgüdüsü mu bilmiyorum ama bebeğime besin gitmiyor bence. Çünkü yemek yediğimde tepki verir normalde ya da süt içeyim dakikasına vurur ama yapmıyor. İki saattir yine hareket belli belirsiz. Doktor da bisey demiyor. Olabilir diyor. Suyun azalmış diyor. Ama.oneri yok.

Bugün nasılsınız ?

Durumunla ilgili bı fikrim yok, inşallah sağlıcakla bu süreç geçer kavuşursunuz, duam seninle demek için geldim

Bence başka doktora da gidin yatış yapin evde durulck bir süreç değil ciğer geliştirici vurmadilar mi?
Bakın bu işin sonrası Allah korusun farklı şeylere yol açarsa doktor suçum yok der kenara çekilir.
Ki bu haftada doğup kuveze girmeyen bebekler var üzülmeyin ama yatış yapin lutfen

Su azalmasnn şekerden kaynaklandığını ( gizli şeker de olabilir) ogrendim yillr sonra. Doktorum da bir şey dememisti ve kontrle gidince suyu tamamen bitip zar üzerine yapismis doktor korkdan apar topar sezeryan yaptı beni.

Nasıl oldunuz acaba rabbim sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin

Bugün nasılsınız ?
Sonrasında aynı şey tekrar etti ve tekrar hastahaneye yatış verdiler. Nst de sanci falan çıktı stres yaptım sanırım. Ama bu seferde bayram zamani olduğu için doktor bulamadık devlete yatış verdiler orda da sagolsun insanın burnundan getiriyorlar. Ama düzeldi çok şükür. Hareketleri eski rutinine döndü. Evde dinleniyorum. Hala sebebini anlamadılar durumun. Bebek iyi olsun da

Yani arefe günü olduğu için kendi doktoruma yetişemedim. Sesi de çıkmadı önce ben de devlete gittim başka mesaisi olan doktor yoktu. Sonra sanırım aklına takıldı mesaj falan atmaya başladı doktor. Yatis verdiler gittigim gibi. Ciger geliştirici vurmadilar hatta leke geldi nst de sancim 50 yi gördü olabilir deyip geçiştirdiler. Doktor bana yüzüme bakmadan diyor ki çikolata yiyip bekleseymiş bu da ne var yani? Yani sanki o kadar gün saat ben bunu akıl edemedim. Hemşire nstye alırken benim sancim var hissediyorum diyorum hiç bisey yok deyip beni azarlıyor sonra beş dakika sonra gelip e senin doğum sancin var hiç mi hissetmiyorsun diye de azarlıyor. Siz dalga mı geçiyorsunuz söyledim ya diyorum duymuyormuş gibi yapiyor. Yani bayram zamani baska gidecek yerim de olmadigi icin olay da cikaramadim bebegime acil.mudahale gerekebilir diye. Çok dua ettim Allahim beni bu merhametsizlerin eline bırakma diye çok şükür düzeldi. Şimdi evdeyiz kızım eskisi gibi hareket ediyor. Bekliyorum haftaya kontrole gitmek için

Böyle durumlarda suyunuz azalmıştır ondan hareket etmiyordur çünkü benimde 1 hafta içinde suyum tamamen bitti bu yüzden kaybettim maalesef ama sizin maşallah çok ileride başka bir doktor ile görüşmenizi tavsiye ederim

Su azalmasnn şekerden kaynaklandığını ( gizli şeker de olabilir) ogrendim yillr sonra. Doktorum da bir şey dememisti ve kontrle gidince suyu tamamen bitip zar üzerine yapismis doktor korkdan apar topar sezeryan yaptı beni.
Bana şeker yüklemesi 32 de yapıldı. Biraz geç yaptı doktor kafamın arka kısmında uyuşmalar oluyordu sürekli diye. Açlık şekerim yüksek çıktı diyete başladım. Sonra doktor sen diyet yapınca bebek kilo almamış ekmek haric yemeye devam et dedi. Acildeki doktorda suyun az değil yeterli aslında dedi. İki doktor da farklı söyledi kafam çok karıştı. Peki suyunuz bu kadar azaldığında bebek hareketleri nasıldı siz de ?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…