34 yaşında işe uzun ara vermiş birinin tekrar iş hayatına atılması :(

İlk başta zorluk yaşasanız bile çok rahat alışır ve devam edersiniz
Çekince duymayın.
Kolaylıklar diliyorum

İşin açığı evet evli ve çocuklu olmak dezavantaj ilk izlenim bu çok izin alır gibi oluyor cv niz iyi referanslardan oluşmuyorsa mesleğiniz dışında alanlara yönelin bence
Meslegim disinda alanlara yonelin ne demek meslegim asistanlik ara verdim diye gidip muhasebeci mi olucam biraz tuhaf geldi tavsiyeniz

Meslegim disinda alanlara yonelin ne demek meslegim asistanlik ara verdim diye gidip muhasebeci mi olucam biraz tuhaf geldi tavsiyeniz
Mesela iş bulamadınız alınmadınız yaş sınırından ya da diğer sebeplerden daha kolay iş bulabileceğiniz kasiyerlik beden işçiliği gibi alanlara yönelin demek istedim

Mesela iş bulamadınız alınmadınız yaş sınırından ya da diğer sebeplerden daha kolay iş bulabileceğiniz kasiyerlik beden işçiliği gibi alanlara yönelin demek istedim

Buyuk sehirde yasiyorum kucuk cocugum var dilim var iyi kotu tecrubem var kasiyer olmak zorunda kalacak ya da beden iscisi olacak kadar zor durumda degilim tesekkur ederim ama yanlis dusunuyorsunuz bu verdiginiz tavsiyeleri baskalarina verip de insanlarin moralini bozup hayallerini baltalamayin cok vizyonsuz bir dusunce cunku. Siz oyle yapabilirsiniz.

Valla zamanında gururla yaptım hepsini ve daha fazlasını bu gün iş yerim batsın yine yaparım küçümsemem çünkü en son kendi sektörümde 2015 de çalıştım 7 sene sonra beni kabul etmeyeceklerini etseler bile o zamanki mesleki tecrübemin şimdi geçerli olmayacağını kavrayacak bir vizyona sahibim şükür milletçe artık bir şeyi överken başka şeyi yerme huyumuz yere batsa keşke bu ülkede öğretmenler bile iş bulamadığı atanamadığı için yapıyor bu mesleği öyle küçümsemeyin
Ben sizin hayallerinizi baltalamıyorum gerçekleri konuşuyorum ilk çalıştığım yerdeki ik gelenlerin ilk yüzük parmağına bakan biriydi ülke gerçeklerini göz ardı etmemek lazım diliniz geçmiş iş hayatınız vs ne olursa olsun sektörde her zaman makası aşağıya çekenler olur tecrübesiyle torpiliyle önünüze geçen olur artık her şey güzellik algısına dayandı meslekler bile daha gencini isteyen olur
Burada size boş gaz vermektense yaşayacaklarınızı söyleyip hazırlıklı olmanızı istemem daha mantıklı ama hoşunuza gitmedi o ayrı

Hiç de böyle düşünmeyin. Çok basit bir örnek. İş yerimdeki arkadaşlar iş değiştirmek istediği zaman bile aamaan bana iş mi yok diyorlar. Böyle de rahat olmak lazım. Neden olmasın. Öyle düşünmeyin. Rızkı veren Allah. İlla ki olur bir yer.

Ben de yaptım beden işciligi bir dönem yani kucuk goruyormusum gibi gelebilir aslinda degil sadece kendim o durumdan siyrilmak icin cok cabaladim kurslar emekler sonucta universite mezunuyum ben de simdi tekrar ayni alanda devam etmek istiyorum dedigimde 3 bucuk senedir ara verdim diye git beden isciligi yap demek cok mantikli ve dusunceli bir gorus degil. Kendi degerinizi de kendiniz belirliyorsunuz bunu da bilin calistigim yerlerde hic bir vasfi egitimi olmadan iyi yerlerde olan insanlar vardi neler gordum. Maddi olarak cok sikissam yine dusunurum beden isciligi niye dusunmeyeyim ekmek aslanin agzinda. Ama ben zaten eski gunlerime donmek istedigim icin calismak istiyorum calismak icin calismak degil bir seyler ogrenmek istiyorum. Siz bence karsinizdaki insanlari cok kucumsuyorsunuz. Beni sucluyorsunuz kucumsuyorsun diye ama durun tam tersi bence

Asla hiç kimseyi küçümseme huyum yoktur tekrar ediyorum ülke gerçekleri bu hiçbir mesleğe hakkını vermiyorlar dediğiniz gibi saçma sapan insanlar saçma sapan yerdeler bende inanın çok emek verdim çok çabaladım ama olmadı yine başka sektördeyim o kadar okuma emek çaba şu an çöp oldu gitti memnun muyum ? Çok,
Keşke diyorum hiç uğraşmasaydım bu yüzden farklı alternatifleri de değerlendirin isterim illaki gidin beden işçisi olun demiyorum onlar bir örnek ama illaki asistanlık demezseniz belki daha memnun ve rahat olabileceğiniz mesleklere denk gelirsiniz diyorum benle aynı meslekten mezun okul 2. Arkadaşım emlakçı şu an o kadar alakasız ki bölümüyle kimyager adam emlakçılık yapıyor düşünün aylık geliri 100.000 i geçiyor sadece satışa çalışıyorlar aynı şeyi geçen gün kendisi diyor iyi ki işimden olmuşum da bu işi keşfetmişim diye

üfff ne varmış 34 yaşında? demek ki orası senin kısmetin değilmiş şekerim

1-2 ay zorlanırsınız en fazla her işte adaptasyon süreci oluyor

bizim toplumumuzda da 30 yaşından sonraya teyze amca muamelesi çekiyorlar gerikafalılık

ben 72 yaşında fransızca öğrenen japon bir kadınla tanıştım

çalışmak üretmek kendi paranı kazanmak kimseye eyvallahının olmaması müthiş bir şey

elbet sizin de bir yerlerde kısmetiniz vardır

ferah tutun içinizi aramaya inanmaya devam

Cidden oyle 30 u gecince insan is bitmis psikolojisine giriyor. O degil cevrede de oyle bi gorus oluyor is ilanlarinda bile 25 yasini asmamis 30 u asmamis 35 i asmamis diye sinirliyorlar ben suan mesela calistigim donemden daha istekli ve verimli hissediyorum kendimi. Nasip artik ins bulurum duzgun bana gore bir yer

ciddi kurumsal firmaların böyle kriterleri yok

25 yaş ne ki? 22-23 yaşında mezun ol. 2 sene iş ara..yaş 25.

Bana öyle geliyor ki siz uzun bir sürecin ardından güzel bir işe gireceksiniz ve uzun yıllar orada kalacaksınız öyle bir hissiyatım oluştu birden

34 yaş bir şey değil ilk işiniz de olmayacakmış
ama evli + küçük çocuklu olmak erkek için avantaj kadın için dezavantaj bu ülkede, maalesef bu da bir gerçek

çünkü erkeğe "aile babası, daldan dala konmaz, sorumluluk sahibi olur" diye bakılırken kadın için " çocuk hasta olsa izin alır, kreşte bir sorun olsa anne gider, hiç olmasa çalışmak zorunda değilim der 6 ay sonra bırakır gider, şehir dışına gidemez, akşam kalamaz, ctesi gelemez" vs vs vs diye düşünüyorlar.

işverenim ben de benzer şeyler düşünüyorum açıkçası
çocuğum hasta diye işten izin alan erkek çalışanım hiç olmadı bugüne kadar....

çalışanlarına tüm haklarını vermeye çok dikkat eder, idare etmeye de çalışırım ama ülkedeki "çocuk anneye aittir" kalıbını yıkmaya, minik bir işletme olarak benim gücüm yetmiyor. zaten az kişiyle döndürdüğüm bir işi anneye sürekli öncelik vererek döndüremiyorum ben mesela- üstelik diğer çalışanlar arasında huzursuzluk oluyor bir de. (zaman baskısı yüksek bir sektörüz, saat farklarıyla çalışıyoruz vs.) Ama anne çok çok çok niteliklidir, misal bana izin demeyecektir, yoksa ben normalde kadın çalışan tercih ediorum.

not: çalışanlarım genelde kadın olmuştur. ben dahil tamamı uzun süreli ilişkileri olan ama çocuğu olmayan insanlarız.

Evet kurumsal firmalar baska oluyor gercekten onlara da ulaşmak zor oluyor:/ O kadar guzel konustunuz ki mutlu oldum insallah cok istiyorum gercekten ve bulursam yazicam size

Haklisiniz gercekten o konuda inanin ben de rahatsiz oluyorum cocugun butun sorumlulugunun anne de olmasi sadece bizim ulkemize ozgu herhalde :/ ama her insan da bir olmuyor 2 sene bir firmada calistim hamileligimin sonlarina kadar inanin 1 gun izin almisimdir o karni burnumda halimle deliler gibi kostururdum ben. Bence calissam yine oyle olmam annem esim bir sekilde is yerimi de magdur etmem gibi geliyor. Buyuk konusmim de bu tarz durumlardan cok rahatsiz olan bir insandim hep calisan olarak da. Ins oyle biri olmam. Siz de haklisiniz bir sey diyemiyorum

Ben 36 yaşında 3 çocuktan sonra işe girdim hiç tecrübem de yoktu ev hanımıydım yani sizin tecrübeniz de varmış halledersiniz rahat olun

Asla böyle düşünmeyin. Ben de işverenim. Personel tercihimde hep 25 yaş hatta 30 yaş üstü tercih ederim. Hatta evli ve çocuklu olanlar hayat şartlarını bildikleri için, iş yerini daha çok sahipleniyorlar. Mesela kullanılmayan odanın elektriğinin kapatılması yada çaycının çay bittiğinde kapatılması gibi. 25 yaş altı çoğu kızın derdi elinde kahve ile selfie çekmek dünya umurlarında değil. Moralinizi bozmayın. Hakkınızda hayırlısı olsun. En kısa zamanda iş bulursunuz inşallah

Pes etmeyin, daha azına razı olmayın eğitimini aldığınız konu üzerine yoğunlaşın hiç kimseye fırsat altın tepside sunulmuyor,sunulan varsa bana denk gelmedi
Siz ne isterseniz hayat onu çıkartıyor karşınıza,her olmadı da pes edersek çookk vah vah ederiz
Üç çocukla liseyi dışarıdan bitirip ,üstüne lisans eğitimimi tamamladım kızımla beraber girdim üniversite sınavına örgün öğretim de grafik tasarım okuyacak puan aldım ama mecburen açıköğretim tercih ettim üstüne bir sürü kurs,sertifika eğitim den sonra çalışmaya başladım 10 senedir kamudayım ve işimi çok seviyorum emek ve mücadele bence işin sırrı

Pazarcı mimarlar, avukatlar,öğretmenler var.bazen de donanımlı olmak is bulmaya yetmiyor maalesef

Herkes sizin gibi olsa

Reactions: rpt
Azminize hayran kaldım. Harikasınız gercekten insallah benim de bir yerlerde güzel bi kısmetim bekliyordur. teşekkur ederim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…