oh oh ne güzeelll değişik neler yaptınn canımmmm anlatsanaa :)
en değişik olanı kadayıf böreğiydi. Arda'nın mutfağında görmüştüm.
Yarım kilo yaş kadayıfı alıyorsun, kadayıfı 2 ye ayırıyorsun. Tepsinin altına yarısını koyuyorsun kadayıfları eritilmiş tereyağıyla açıyorsun. Tepsinin altı dolunca üzerine pastırma yeşil biber, domatesi dizdim. Üzerine kaşar rendeledim. Üzerine kadayıfın diğer yarısını yine açarak döşedim. Üzerine yumurta, tuz ve sütten harç yapıyorsun onu eşit dağıtıyorsun. Birde tereyağı gezdiriyorsun. üzerinde 170 derecede fırına attım.
Çorba olarak 1 çay bardağı kırmızı mercimek, 1 küçük soğan, yarım patates, 10 dal ıspanak, 1 tane kabak, 1 tane havucu ve üzerine sıcak suyu, tuzu karabiberi ekleyip düdüklüye koydum. Kaynayınca blanderla ezdim. Soğuyunca üzerine limon ekledim. Bu çorbayı ilk defa yaptım. Beğendiler.
Ana yemek olarak tavuk pirzolaları sabahdan zeytinyağı, ve bir baharat karışımı var memleketten getirttiğimiz onunla harmanlayıp üzerini kapatarak buzdolabına attım. 4-5 saat sonra pakatatesleri küp küp doğradım, tavada bamya ve patatesleri haifif kızartır gibi yaptım sonra onu normal bamya yemeği yapar gibi domatesle pişirdim. O pişerken dolaptaki pirzolaları fırın poşetine koyup bütün biberle fırına attım, bu yemeği yaparken fırın poşetine koymak şart tavukların kızarmaması lazım. Onlar pişirip fırından aldıktan sonra ocakta pişen bamya yemeğinin üzerine tavuk pirzolaları koydum ( tavuğun suyundan çok az yemeğin suyuna koydum hepsini değil )onları üzerine koyduğumda ocağın altını kapattım birlikte pişmediler sonra iftardan önce sadece ısttım.
Tatlı olarak basit bir tatlı yaptım. Hani şu browninin küçük küçük kekleri var çikolatalı. Ondan kasenin dibine birer tane koydum. Onun üzerine muzlu puding yaptım. Üzerine çikolata sosu yapıp döktüm. Soğuduktan sonra kaselerin üzerlerini kapatıp buzdolabına koydum. Yerken güzel oluyor, önce çikolata sosunun tadını alıyorsun, sonra muzlu pudingin en altında da süprize ulaşıyorsun kekin
Salataları da eşim yaptı.