35+3te bebekte gelişim geriliği ..yardım lütfen!

mlkyyy

O,artık anne:))
Kayıtlı Üye
12 Nisan 2013
703
10
16
36
Ankara
Arkadaslar 35+3günlük gebeyim,bebeğim totalde 2 karın cevresi 3hafta geride..erken doğum riskiyle 80gündür hastanede yatıyorum.serklaj oldum ıkı kez rahim ağzıma dikiş atıldı,kasılma engelleyici ilaçlar kullanıyorum,enfeksiyonla bas etmeye çalışıyorum.hergun bebeğime bişey olacakmı korkusuyla bunalım yasadım haftalarca dolayısıyla sonuç plesenta yaslanması ve bebekte gelişim geriliği!!!ve doppler de kan akımlarım iyi bebekte stres yok suyum iyi ancak bebek gelişmiyor..36,haftanın içindeyim doğum yapsam bebek geri olduğu için kü eze gşrermi?varmı aranızda bu durumu yasayan?böyle doğum yapan?deneyimlerinizi paylaşmanızı rica ediyorum

öncelikle geçmiş olsun arkadaşım Allah yardımcın olsun...seninkiyle benzermi bilmiyorum ama benim bebeğimde de gelişme geriliği teşhis edildi son haftalarda.baş ve karın çevresi 2 hafta geriden geliyordu, suyum bir ara azaldı sonra normale döndü, hastanede falan kalmadım ama sıkıntılı dönemlerdi yine de psikolojik olarak. beni en çok endişelendiren bu geriliğin zihinsel bir sıkıntı yaratıp yaratmayacağıydı. doktorum bunun sadece fiziksel bir gerilik olduğunu anne veya baba zayıf doğmuşsa genetik bir çekim olabileceğini , minyon bir bebeğim olacağını söyledi. çok şükür kızım 2 yaşını dolduracak temmuzda, hala minyon gidiyor onun dışında bir sıkıntımız yok boyu çok çok iyi yaşıtlarından önde. sana tavsiyem kalbini ferah tut, zihinsel bir kusuru olmuycak inşallah, sadece biraz zayıf bir bebek olacak, inşallah sütün yarayacak ve hemen toparlanacak. küvez konusuna gelirsek bebeğin doğum kilosuna bağlı diye biliyorum benim kızım 2.500 gr. doğmuştu.doktorum küveze girmesine gerek yok demişti. Allah hayırlı doğumlar nasip etsin sana ,iyi düşün iyi olsun :))

doktorum ilk kızıma hamileyken sol tarafına yat çocuğun gelişimi daha hızlı olur geri kalmaz demişti..belki solunuza yatmak faydalı olabilir..inşallah en kısa zamanda kendisini toplar..üzülmeyin..sağlıklakucağınıza vaktinde alın inşallah..hayırlı doğumlar..

ben 35 haftalık doğum yaptım gelişme geriliği yoktu ancak tansiyonum yüksekti bebek strese girmişti ve hareketleri azalmıştı 2230 ve 43 cm doğdu bebem 15 gün küvözde kaldı bazen anne karnı bebekler için daha riskli olabiliyor eğer 1 saat daha doğum olmasaydı bebeğimi kaybedicektim doktorlarınla güzelce konuş ve güvenebileceğin bir doktor seç bence tabikide küvöz çok zor bir süreç ama bebk sıkıntıdaysa ve gelişmiyorsa riske atma bence :43:

canım merhaba, seninkine benzer mi emin olmasam da yaşadığım bir durumu paylaşmak isterim hiç olmazsa içine ferah bi su serper umarım söyleyeceklerim. Ben rutin kontrollerimden birine giderken 28+4'te dr. baktı karın çevresi 2 hafta geriden geliyor ...gelişim geriliği var bebekte dedi beni yerimden adeta hoplattı... sonra bir prof.a yönlendirdi bu konuda ülkede bir numaraymış zaten ondan başka da üstüne kimse yokmuş felan..neyse işte iki gün sonrasına ancak randevu alabildim o da zorla ... iki gün boyunca çektiklerimi ben ve Allah bilir,o iki günde neredeyse inan o zamana dek hamilelik boyunca yemediğim eti,sebzeyi, meyveyi yedimher saat başı yedim de yedim bol bol su süt içtim normal rutinimin 2 katınca ayrıca mutlaka 2 kase kadar hergün yoğurt yedim moralimi yüksek tutmak için herşeyi yaptım ilk gebeliğim düşük olmuştu malesef o yüzden moralimi çk yüksek tuttum hep iyi şeyler düşünmeye çalıştım elimden geldiğince :((işte o 2günden sonra gittik baktı inceledi..karın çevresi iyi dedi gelişim gerilği yok dedi bebekte olabilecek bir bebek de değil gibi dedi ve 32+0 da yine kendi dr.a gittiğimde sanki o söylediklerini hiç söylememiş gibi iyi herşy gayet güzel felan filan dediii..nasıl sinir oldum madem öyleydi de ne diye beni o kadar korkuttun..kısacası diyeceğim gittin mi bilmiyorum ama başka bir dr.unda fikrini mutlaka al, ve bazen bebeğin duruşu ya da kullandıkları ölçüm aletleri bile farklılıklar yaratabiliyor hatta bazen bi kaç saat sonraki başka muayenede bile farklı ölçümler yapabiliyorlar...Allah yardımcın olsun inş. bebeğine sağlıkla kavuşursun inş. dr. hatası falandır ya da ciddi bir sıkıntısı yoktur bebişinin... neler yaşadığını anlayabildiğim için güzel haberlerini merakla bekliyorum arkadaşım....

ayrıca bildiğim kadarıyla erken doğum durumlarında bebeğin kilosu önemli oluyormuş sizin kilonuz kaç? umudunu hiç kırma inan 600küsür gr.lık bebekler dahi sağlıcakla ailelerine kavuşuyorlar çok okudum örneklerini çok izledim videolarını...hep olumlu düşünmeye çalış bebişine nasıl olmasını istediğini hep sölye konuş (ki yapıyorsundur eminim) benim ki sadece benzeri durumu ve başka türlü zorlukları yaşamış biri olarak hatırlatma ....

Arkadaslar 35+3günlük gebeyim,bebeğim totalde 2 karın cevresi 3hafta geride..erken doğum riskiyle 80gündür hastanede yatıyorum.serklaj oldum ıkı kez rahim ağzıma dikiş atıldı,kasılma engelleyici ilaçlar kullanıyorum,enfeksiyonla bas etmeye çalışıyorum.hergun bebeğime bişey olacakmı korkusuyla bunalım yasadım haftalarca dolayısıyla sonuç plesenta yaslanması ve bebekte gelişim geriliği!!!ve doppler de kan akımlarım iyi bebekte stres yok suyum iyi ancak bebek gelişmiyor..36,haftanın içindeyim doğum yapsam bebek geri olduğu için kü eze gşrermi?varmı aranızda bu durumu yasayan?böyle doğum yapan?deneyimlerinizi paylaşmanızı rica ediyorum

mlkyyy doğum oldumu canım?

Arkadaslar deneyimlerimizi paylaştığınız için çok teşekkür ederim,henuz doğurmadım 36+5olduk çok şükür...bebegım 2600gram gerilik devam edıyor,haftada bır doppler us cekılıyor kan akımlarınd sorun yok şimdilik,oldugunda alıcaklar.

Arkadaslar deneyimlerimizi paylaştığınız için çok teşekkür ederim,henuz doğurmadım 36+5olduk çok şükür...bebegım 2600gram gerilik devam edıyor,haftada bır doppler us cekılıyor kan akımlarınd sorun yok şimdilik,oldugunda alıcaklar.

Canım kilosu iyi ama gelişim geriliği plesanta yaşlanmasından kaynaklanıyor olabilir.. 3 kilo oldumu sorun kalmaz inşallah.. Benimkide 36+0'da 2950grdı.. ama normalden kilolu dedi doktor.. Hayırlısıyla alırız inşallaah kucağımıza..

Amin canım inşallah..

Bu durumumada şükürler olsun,erken doğacak diye hop oturup hop kalktık Dr.lar 32 34imkansız dıyodu yarın 37bıtıyor Allahın izniyle...

Kilosuna üzülüyorum fakat elımden gelenı yaptım engelde olamadım çarede bulamadım..minnak demekkı bızım kız

Hayırlı doğumlar diliyorum

Canım kilosu iyi ama gelişim geriliği plesanta yaşlanmasından kaynaklanıyor olabilir.. 3 kilo oldumu sorun kalmaz inşallah.. Benimkide 36+0'da 2950grdı.. ama normalden kilolu dedi doktor.. Hayırlısıyla alırız inşallaah kucağımıza..

benimde aynı sey basımda 35+2 de 2300gr :( 2 hafta geride karın çevresi sadece. ne oldu durumunuz merak ettim, iyi gelen bişey oldu mu?

Merhaba arkadaşlar 34+5 gunluk gebeyim bebegimin uyluk kemiğinde 3 hafta gelişim geriliği var suan 2170 gr kafa ve karın çevresi normal başına gelen varmı bana yardımcı olurmusunuz lütfen

Bu konuyu acan bayan Sonuc ne oldu bebeğiniz kaç Kilo doğdu bi sorun yasadınız mı suan aynı durumu yaşıyorum

Back
X