Gelişim geriliği yaşayan var mı yardım lütfen 38.haftada Doğum

Doktor ilk hamileliğimde hep rahimiçi gelişim geriliği var diyordu.Haftasından 3 hafta geriden geliyordu. 38 haftada 2750gr olarak doğdu ama sonrasında maşaallah hep yaşıtlarından ileride gitti şimdi 12 yaşında benden uzun. Sınıfının en önde olan öğrencilerinden☺ sağlıkla kucağınıza alırsınız inşeallah

İyi akşamlar hanımlar bugün kontrolüm vardı 35+5iz . Normalde ben ve babası kısa olduğumuz için minyon bir bebek olacağını doktor söylemişti zaten 1 hafta geriden geliyordu bu durum 30. Hafta civarı konuşulmuştu . Fakat bugün karın çevresi doktor ölçtüğü zaman. 3 hafta geriden geldiğini söyledi şu anda kilosu 2090 gram boyu 45 ya da 46 cm. Gelişim griliği olduğunu söyledi doktor önümüzdeki hafta yine kontrole çağırdı büyük ihtimalle ondan sonraki hafta doğumunu yaptırırım dedi ama bi hafta daha göreyim seni . Şu anda suyu , kan akımı , Nst ve bebek hareketleri hepsi normal çok şükür . Doktora bu gelişim geriliği nedenini sordum plasentanın bebeği yeterli besleyemediğini söyledi ve bu kan akışında veya damarlarda bozukluk olabiliyor bu ilk haftalarda oluyor plasenta oluşurken dedi . Yani bebeğim 38. Haftada doğacak böyle doğurmuş olan var mı sizce bebeğim küvöze girer mi . Doktorum bebeğin nabzı çok önemli dedi böyle bebeklerde genelde 37 sonra alıyoruz dedi bebek sağlığı açısından riske atmamak için . Böyle durum yaşayan var mı ya da 38 haftada Doğum yapan var mı yardım lütfen :(
37+5de 2660 gram 46 cm minnak bir şey doğdu. Minik bebekler daha hızlı buyurmuş merak etmeyin.
6 aylık sadece anne sütü ile 10 kilo geliyordu oğlum. Hiç üzülmeyin

Aynı sebeple 38+1de sezaryen oldum, 2400 gr 46 cm doğdu, şu an 3 aylık olmak üzere, tabii hala persentili geride ama doğum kilosuna göre güzel ilerliyor. Sizin bebeğiniz gibi hamilelikte benim de bebeğim çok sağlıklıydı ama kilo yeterli alamıyordu doktorumuz doğumla daha iyi gelişeceğini söyledi ve 38. Hafta dolar dolmaz sezaryen planladı, küvöze girmedi çok şükür sonrasında da bir sıkıntısı olmadı🙏🏻 İnsan ister istemez üzülüyor, ben doğumdan sonra da ilk 1 ay cok kücük oldugu icin cok üzülmüstüm ama düzenli kilo alımı oldugu icin artık takmıyorum, sağlıklı olsunlar tek önemli olan o. Size de cok güzel ve rahat bi dogum diliyorum sağlıkla kavusun bebeginize🙏🏻

Merhaba bu gerilik doğduktan sonra toparlandı mı acaba yani bir sorun teşkil ediyor mu? Benim bebeğimde aynı durumda şu an.
Toparlıyor genelde. Benim oğlum alerjik ve iştahsız olduğu için sonradan yine persentil geriledi ama ilk aylarda zaten doğum kilosuna göre değerlendiriliyor bebişler. 1 kilo civarı aşıyordu başlarda.

Merhaba bu gerilik doğduktan sonra toparlandı mı acaba yani bir sorun teşkil ediyor mu? Benim bebeğimde aynı durumda şu an.
Hiçbir sıkıntı yok hatta boyu kilosu fazla fazla artıyor doktoru çok beğeniyor. Çocuk doktorumuzla gelişimi geriydi muhabbeti bile yapmadık yani. Sadece doğumdaki kilosunu, boyunu söyledim o kadar. Hiç canınızı sıkmayın, diğer çocuklardan bir farkı yok.

Hiçbir sıkıntı yok hatta boyu kilosu fazla fazla artıyor doktoru çok beğeniyor. Çocuk doktorumuzla gelişimi geriydi muhabbeti bile yapmadık yani. Sadece doğumdaki kilosunu, boyunu söyledim o kadar. Hiç canınızı sıkmayın, diğer çocuklardan bir farkı yok.
Çok şükür çok sevindim. İnşallah benim bebeğimde de sorunlar olmaz geçmiş gebeliğimde 31. Haftada sonlandırmak zorunda kalmıştık o yüzden gerilik konusu beni korkutuyor ister istemez. Allah kimseye yaşatmasın

İyi akşamlar hanımlar bugün kontrolüm vardı 35+5iz . Normalde ben ve babası kısa olduğumuz için minyon bir bebek olacağını doktor söylemişti zaten 1 hafta geriden geliyordu bu durum 30. Hafta civarı konuşulmuştu . Fakat bugün karın çevresi doktor ölçtüğü zaman. 3 hafta geriden geldiğini söyledi şu anda kilosu 2090 gram boyu 45 ya da 46 cm. Gelişim griliği olduğunu söyledi doktor önümüzdeki hafta yine kontrole çağırdı büyük ihtimalle ondan sonraki hafta doğumunu yaptırırım dedi ama bi hafta daha göreyim seni . Şu anda suyu , kan akımı , Nst ve bebek hareketleri hepsi normal çok şükür . Doktora bu gelişim geriliği nedenini sordum plasentanın bebeği yeterli besleyemediğini söyledi ve bu kan akışında veya damarlarda bozukluk olabiliyor bu ilk haftalarda oluyor plasenta oluşurken dedi . Yani bebeğim 38. Haftada doğacak böyle doğurmuş olan var mı sizce bebeğim küvöze girer mi . Doktorum bebeğin nabzı çok önemli dedi böyle bebeklerde genelde 37 sonra alıyoruz dedi bebek sağlığı açısından riske atmamak için . Böyle durum yaşayan var mı ya da 38 haftada Doğum yapan var mı yardım lütfen :(
Benimde bebeğim 3 hafta gerideydi ve detaylı us de baş küçük karın çevresi küçük dediler bir sürü şey demişlerdi ve herkes bir ağızdan farklı konuştu iyice aklım karıştı ve daha sonra 2 defa yatısim yapıldı . Yatışımı yaptı ben çıktım katta 2 gün kaldım 3 gün bana dediler ki senin bebeğin gelişimi iyi hani herhangi bir gerilik söz konusu değil bir hafta o da olabilir diye beni taburcu ettiler ve sonra tekrar kontrole çağırdıklarına tekrar benim yatışımı yaptılar ve ondan sonra beni ilk yatışımı yapan doktor muayene etti kapta ve bana dedi ki senin bebeğinin gelişimi normal ben de kendisine dedim ki hocam normal diyorsunuz da ikide biri benim yatışımı yapıyorsunuz geçen sefer de siz yatışımı yaptınız bebeğiniz küçük diye ben anlamıyorum bu üstteki ultrasonu ile alttaki ultrason aynı değil mi neden bebeklerin ölçüm yani bebeğin ölçümü yukarıda ve aşağıda farklı çıkıyor ve inanır mısınız o kadar karmaşık bir durumdu ki en sonunda ikinci yatışımın sonunda doğum yaptım zaten hani sezeryan olduğu için planlı bir gebelikte ve planlı bir şekilde bana gün verdiler taburcu ettiler sonradan sezeryan olmak için işte günüm gelince gittim sezeryan oldum Resulullah bebeğimi kontrole götürdüğüm zaman bir keresinde doktor bana dedi ki bebeğinin başı küçük nörolojiye yönlendirdi ve nörolojiye gittiğimizde babası da yanındaydı zaten doktor babasına baş çevresine ölçtü ve dedi ki babasının baş çevresi ile uyumlu hani ona çekmiş babasına bahçe ve sınırda kendisine baş çevresi sınırdaydı ve bana dedi ki hareketlerinde herhangi bir gerilik görüyor musun hayır hocam dedim zaten 3 aylık bir bebek ne gibi hareketler yapabilir eline atabilir falan filan gibi yani çok şükür şunu söylemek istiyorum hiçbir problem çıkmadı şimdiye kadar çocuğumda . Sadece benim gözümde çok zayıftı oldu yani ben doğum anında hani bebeğimi görebildiğim için bana gösterdiler ben ilk görür görmez dedim ki kaç kilo bu çok küçük ama çok şükür zamanla toparladı yani şimdi hiçbir problemimiz yok demem oki canını sıkma fazla

Belki doğum yapmışsınızdır ve inşallah her şey yolundadır. Rabb'im yardımcınız olsun. Sırf bunları yaşayanlara bir nebze umut olsun diye cevap vermek istedim. Benim de 24 haftalık ayrıntılı usg de fl 4-5 hafta geride denildi bütün riskler olabilecekler sıralandı ve amniyosentez önerildi, gebeliği sonlandiralim denildi. Sırtımı Rabb'ime yasladım zaten okuyordum daha çok Kuran okuyup dua ettim ve ciğer iğnesi dahil hiçbir şey yaptırmadan haftami bekledim en azından 37 haftayı göreyim dedim. Tabi bu süreçte sık sık kontrollere gittim bebeğim küçük olsa da durumu gayet iyiydi, kan akışında vs sorun yoktu. Doğuma yakın gerilik 6 hafta ve üstündeydi. 40+2 de kendi sancimla doğum yaptım bebeğim 1850 Gr 40 cm idi. Küçüktü ama orantılı bir küçüklüktü. Kuvozde kalmadı. Evet minyon bir bebekti öyle devam etti ama sağlıklı elhamdülillah.

Belki doğum yapmışsınızdır ve inşallah her şey yolundadır. Rabb'im yardımcınız olsun. Sırf bunları yaşayanlara bir nebze umut olsun diye cevap vermek istedim. Benim de 24 haftalık ayrıntılı usg de fl 4-5 hafta geride denildi bütün riskler olabilecekler sıralandı ve amniyosentez önerildi, gebeliği sonlandiralim denildi. Sırtımı Rabb'ime yasladım zaten okuyordum daha çok Kuran okuyup dua ettim ve ciğer iğnesi dahil hiçbir şey yaptırmadan haftami bekledim en azından 37 haftayı göreyim dedim. Tabi bu süreçte sık sık kontrollere gittim bebeğim küçük olsa da durumu gayet iyiydi, kan akışında vs sorun yoktu. Doğuma yakın gerilik 6 hafta ve üstündeydi. 40+2 de kendi sancimla doğum yaptım bebeğim 1850 Gr 40 cm idi. Küçüktü ama orantılı bir küçüklüktü. Kuvozde kalmadı. Evet minyon bir bebekti öyle devam etti ama sağlıklı elhamdülillah.
Merhaba öncelikle sizin adınıza çok sevindim Allah size bağışlasın. Kemiklerde eğrilik var mıydı acaba benim bebeğimde uzun kemikler 3-4 hafta geride ve üst kol bacak kemiklerinde eğrilik var doktor doğmadan nolcağını bilemeyiz dedi bende 32+4 günlüğüm

38+1 de 45 cm 2350 gram dogdu. 5 gun kuvezde kaldı şimdi 13 yaşında.
Dert etmeyin sağlıcakla kucağınıza alın her anın tadını cikarin
Merhaba. 1 yasında boyunu hatırlıyormusunuz? Benim oglum da 38haftada 46cm dogdu. Su an 9.5 aylık kilosu iyi ama boyu 69.5 cm falan hala. Percentilde cok dusuk

Benim oğlumda 36 haftada gelişimi durduğu için sezeryan olmuştum Bi sorun olmadı ki kuveze girmedi umarım sizde de olmaz sağlıcakla gelsin

Simdi kac yasında? Yasıtlarını yakaladı mı? Oglum 46 cm dogdu kilosu şimdi iyi ama boyu kısa kalıyor
6 aylık 10 kiloydu boyu da kilosu da yaşıtlarından önde 🤭 sınıfın en uzunu hatta biz anne baba olarak çok uzun olmadgmz halde.
Şuan 6 yaşında 126 cm 25 kilo.

Merhaba. 1 yasında boyunu hatırlıyormusunuz? Benim oglum da 38haftada 46cm dogdu. Su an 9.5 aylık kilosu iyi ama boyu 69.5 cm falan hala. Percentilde cok dusuk
70 cm gibiydi yanlış hatırlamıyorsam, hep en alt sınırda gitti boyu kilosu. 2 yaşında endokrin takibine basladik.4 yas gibiydi sanirim büyüme hormonu testi yapildi. O test sonucuna göre Göktepe egitim araştırma tedaviye gerek görmedi, sigortanin karsilayacagi sinirlarda degildi çünkü. İlkokulda da oglum hep minicikti 1.sinifta 15 kg o kadar minicik. Sonra ozel bi endokrin uzmanına gittik,nisantasi civarı dosyamizi goturduk, tedaviye basladik.ilaci sgk karşılamadı parayla aldik.su an 165 civarı, yasi 13,hala zayif ama kiloya takılmıyorum. Doğduğunda bize 150 civarında olacağı soylenmisti, çok üzüldüğüm günlere üzülüyorum sadece

Back
X