- 1 Kasım 2014
- 185
- 54
- 73
- 39
- Konu Sahibi halime-halimee
-
ben anlamadım yaa bu ne şimdi sadece karnı büyük diyemi söyledi bunu yoksa herhangi bir testle miArkadaşlar merhaba daha öncede buraya konular açmıştım bi hamile kaldım başıma gelmeyen kalmadı iki gün evvel doktor kontrolüm vardı kendi doktoruma randevu alamadığım için başka bir doktora gitmek zorunda kaldım doktor bebeğimin karnının normalden büyük olduğunu ve bebeğimde şeker olduğunu söyledi oysa ne bende ne eşimde ne de ailelerde böyle bir sorun yok kaldıki şeker yüklememde yapıldı sonuç 107 ydi ve doktor gayet normal olduğunu 140 ve üzerinin tehlikede olduğunu söylemişti üstelik ben sürekli doktora giden asla ihmal etmeyen biriyim şimdiye kadar rahat 50 kez gitmişimdir belki daha fazla..ve hiç bir zaman böyle bir şey söylenmedi bana aklım çok karışık her şey Allahtan geliyor varsa bile başım gözüm üstüne ama madem böyle bir şey var şimdiye kadar doktorlar söylemez miydi bunu??? Bu durumun bana ya da bebeğime zararı var mıdır bilenler Allah rızası için cevap versin bir sonraki kontrolüm ayın 14 ünde ve içim hiç rahat değil
Evet canım aynen öyle sadece karnı büyük diye söyledi bebeğim bir hafta önden götürüyormuş ve bunun nedenide şeker hastalığının olmasaymış anlamadığım şey neden şimdiye kadar hiç bir doktor bunu söylemedi ayrıca şeker testimde normal çıktı ben test sonuçlarımı söyleyince de kesin var demiyorum başka Bir sorun da olabilir dedi iki gündür harap oldum ne yapacağımı bilmiyorumben anlamadım yaa bu ne şimdi sadece karnı büyük diyemi söyledi bunu yoksa herhangi bir testle mi
ayyy canım yaaa üzme kendini böyle onlar sadece ihmal olmasın diye ihtimalleri söylüyor. ben ikiz gebelik yaşadım ve hamileliğimde neler yaşadım, buralarda destan yazdım, 35 haftalık doğurdum bebeklerim küvezde, yoğun bakımda kaldılar, sen tedbirini al dua et sadece, Mevla iyi olsunda ben bakarım ona dedirtiyor belkide, sana güç kuvvet veriyor yani, dua etmeni istemiş, sesini duymak istemiş Rabbim. sadece karnı büyük diye bence öyle bişey olmaz, benim bi aile dostumun bebekleri topaç gibi olurlar ve üni de bu yüzden ne testler yapıldı hiç bi sorun çıkmadı. benim bebeklerime neler olabilir dendi hiç anlatmıyım. sakın kaygılanma bebeğe zarar verirsin tmm mı sakin ol o artık bütün herşeyi hissediyor, bütün konuştuklarınızı duyuyor, stresli bi bebek olur yoksaEvet canım aynen öyle sadece karnı büyük diye söyledi bebeğim bir hafta önden götürüyormuş ve bunun nedenide şeker hastalığının olmasaymış anlamadığım şey neden şimdiye kadar hiç bir doktor bunu söylemedi ayrıca şeker testimde normal çıktı ben test sonuçlarımı söyleyince de kesin var demiyorum başka Bir sorun da olabilir dedi iki gündür harap oldum ne yapacağımı bilmiyorum
Randevu almak yerine direkt hastaneden sıra alarak gitme imkanınız varsa o şekilde de gidebilirsiniz. Ben şahsen gebelik öncesi ve sonrası sürekli tek bir kişiye gittiğim için kendi doktorumdan başkasına güvenemiyorum. Tabi doktorun ilgisi alakası da çok önemli. İçinizi ferah tutun bol bol dua edin. Ben de sizin için dua ediyor olacağım. Kötü düşünmeyin ki kötü olmasın benim de rahim ağzı kanseri olma ihtimalim çok yüksek Çarşamba kesinleşecek çok kafama taktım ama bu kendimi, eşimi ve bebeğimi üzmekten başka bir şeye yaramıyor maalesef. Doktor yanılmış olabilir umarım da öyledir.Kendi doktoruma verdikleri en erken randevu tarihi 25 ocak yani 15 gün var daha o yüzden yine başka bir doktora randevu almak zorunda kaldım ama bilemiyorum kendi doktorumun gözünden kaçmış olsa bile o kadar çok doktora gittim ki onlardan biri göremez miydi bunu?? Bu arada cevap verdiğiniz için çok teşekkür ederim Allah razı olsun
Allah razı olsun canım inşallah dediğin gibi bende sağ salim alırım yavrumu kucağıma çok üstüne titriyorum ama hep beni buluyor bunlar sürekli dua ediyorum her doktor çok iyi her şey süper çok iyi gelişiyor falan diyordu şimdi ne oldu da böyle oldu bilmiyorum o kadar test yapıldı görünmez miydi bu 14 ocağı sabırsızlıkla bekliyorumayyy canım yaaa üzme kendini böyle onlar sadece ihmal olmasın diye ihtimalleri söylüyor. ben ikiz gebelik yaşadım ve hamileliğimde neler yaşadım, buralarda destan yazdım, 35 haftalık doğurdum bebeklerim küvezde, yoğun bakımda kaldılar, sen tedbirini al dua et sadece, Mevla iyi olsunda ben bakarım ona dedirtiyor belkide, sana güç kuvvet veriyor yani, dua etmeni istemiş, sesini duymak istemiş Rabbim. sadece karnı büyük diye bence öyle bişey olmaz, benim bi aile dostumun bebekleri topaç gibi olurlar ve üni de bu yüzden ne testler yapıldı hiç bi sorun çıkmadı. benim bebeklerime neler olabilir dendi hiç anlatmıyım. sakın kaygılanma bebeğe zarar verirsin tmm mı sakin ol o artık bütün herşeyi hissediyor, bütün konuştuklarınızı duyuyor, stresli bi bebek olur yoksa
Ayy canım benim yaa Allah tez zamanda şifanı versin inşallah yoktur öyle bir şey can-ı gönlünden dua edeceğim sana doktorum tek bir hastanede görev almıyor o yüzden hangi gün hastanede bilemiyorum Allah bize yardım etsin korktuklarımızdan emin kılsın bizi inşallahRandevu almak yerine direkt hastaneden sıra alarak gitme imkanınız varsa o şekilde de gidebilirsiniz. Ben şahsen gebelik öncesi ve sonrası sürekli tek bir kişiye gittiğim için kendi doktorumdan başkasına güvenemiyorum. Tabi doktorun ilgisi alakası da çok önemli. İçinizi ferah tutun bol bol dua edin. Ben de sizin için dua ediyor olacağım. Kötü düşünmeyin ki kötü olmasın benim de rahim ağzı kanseri olma ihtimalim çok yüksek Çarşamba kesinleşecek çok kafama taktım ama bu kendimi, eşimi ve bebeğimi üzmekten başka bir şeye yaramıyor maalesef. Doktor yanılmış olabilir umarım da öyledir.
Allah korusun Rabbim şifa versin, Rabbiyesir i okuyun bol bol, birde günde Ya Mümin ismi şerifini 137 kere zikredin, lokman suresini de 7 kere tavsiye ederim (bu her gün değil) Allah ım yar ve yardımcınız olsun İnşaallah öyle bişey yoktur duam sizlerleRandevu almak yerine direkt hastaneden sıra alarak gitme imkanınız varsa o şekilde de gidebilirsiniz. Ben şahsen gebelik öncesi ve sonrası sürekli tek bir kişiye gittiğim için kendi doktorumdan başkasına güvenemiyorum. Tabi doktorun ilgisi alakası da çok önemli. İçinizi ferah tutun bol bol dua edin. Ben de sizin için dua ediyor olacağım. Kötü düşünmeyin ki kötü olmasın benim de rahim ağzı kanseri olma ihtimalim çok yüksek Çarşamba kesinleşecek çok kafama taktım ama bu kendimi, eşimi ve bebeğimi üzmekten başka bir şeye yaramıyor maalesef. Doktor yanılmış olabilir umarım da öyledir.
hem bebeklerin bildiğim kadarıyla 2 hafta önden 2 hafta geriden gitmeleri normal. net den araştırdınızmı karın büyüklüğü bunun gerçekten belirtişimi, hem şekeri varsa bebek nasıl şimdiye kadar zarar görmedi , herkes sağlıklı demiş, detaylı ultrasona girdiyseniz bütün organlarına bakılmıştırAllah razı olsun canım inşallah dediğin gibi bende sağ salim alırım yavrumu kucağıma çok üstüne titriyorum ama hep beni buluyor bunlar sürekli dua ediyorum her doktor çok iyi her şey süper çok iyi gelişiyor falan diyordu şimdi ne oldu da böyle oldu bilmiyorum o kadar test yapıldı görünmez miydi bu 14 ocağı sabırsızlıkla bekliyorum
Canım benim yaa ne güzel bir gönlün var senin ve ne güzel niyetlerin yazdıkların yanan içime su serpti resmen Allah bir değil bin kez razı olsun senden her iki dünyadada rızasına erdirsin seni inşallah Rabbi yessiri bol bol okuyorum diğer dediklerini de okuyacağım ayrıntılı ultrasona girdim üstelik içim rahat etsin diye ayrı ayrı hastanelerde iki kez ve hiç bir sorun olmadığını bebeğimin gelişiminin gayet iyi olduğunu söylemişlerdi şu ana kadar hiç bir doktor böyle bir şey demedi internetten baktığımda bununla ilgili tam bir şey bulamadım doktora bi kaç hafta önden gidiyor dediğimde işte şeker hastası olduğu için böyle dediAllah korusun Rabbim şifa versin, Rabbiyesir i okuyun bol bol, birde günde Ya Mümin ismi şerifini 137 kere zikredin, lokman suresini de 7 kere tavsiye ederim (bu her gün değil) Allah ım yar ve yardımcınız olsun İnşaallah öyle bişey yoktur duam sizlerle
hem bebeklerin bildiğim kadarıyla 2 hafta önden 2 hafta geriden gitmeleri normal. net den araştırdınızmı karın büyüklüğü bunun gerçekten belirtişimi, hem şekeri varsa bebek nasıl şimdiye kadar zarar görmedi , herkes sağlıklı demiş, detaylı ultrasona girdiyseniz bütün organlarına bakılmıştırAllah razı olsun canım inşallah dediğin gibi bende sağ salim alırım yavrumu kucağıma çok üstüne titriyorum ama hep beni buluyor bunlar sürekli dua ediyorum her doktor çok iyi her şey süper çok iyi gelişiyor falan diyordu şimdi ne oldu da böyle oldu bilmiyorum o kadar test yapıldı görünmez miydi bu 14 ocağı sabırsızlıkla bekliyorum
amiiiin canım senden de Allah razı olsun hayır duaların beni çok mutlu etti :)Canım benim yaa ne güzel bir gönlün var senin ve ne güzel niyetlerin yazdıkların yanan içime su serpti resmen Allah bir değil bin kez razı olsun senden her iki dünyadada rızasına erdirsin seni inşallah Rabbi yessiri bol bol okuyorum diğer dediklerini de okuyacağım ayrıntılı ultrasona girdim üstelik içim rahat etsin diye ayrı ayrı hastanelerde iki kez ve hiç bir sorun olmadığını bebeğimin gelişiminin gayet iyi olduğunu söylemişlerdi şu ana kadar hiç bir doktor böyle bir şey demedi internetten baktığımda bununla ilgili tam bir şey bulamadım doktora bi kaç hafta önden gidiyor dediğimde işte şeker hastası olduğu için böyle dedianlamadığım onca doktor bunu fark edemedi mi??
Ayy canım benim yaa Allah tez zamanda şifanı versin inşallah yoktur öyle bir şey can-ı gönlünden dua edeceğim sana doktorum tek bir hastanede görev almıyor o yüzden hangi gün hastanede bilemiyorum Allah bize yardım etsin korktuklarımızdan emin kılsın bizi inşallah
Çok teşekkürler Rabb'im sağlıkla hediyelerimize, meleklerimize kavuşmamızı sağlar umarım. Allah yardımcımız olsun.Allah korusun Rabbim şifa versin, Rabbiyesir i okuyun bol bol, birde günde Ya Mümin ismi şerifini 137 kere zikredin, lokman suresini de 7 kere tavsiye ederim (bu her gün değil) Allah ım yar ve yardımcınız olsun İnşaallah öyle bişey yoktur duam sizlerle
Amiiinn amin canım Allah yerden göğe kadar razı olsun senden yavrularınla uzun hayırlı bir ömür nasip etsin sana inşallah dediğin gibi olur doktor yanılmıştır inşallah ben şimdiye kadar bi sorun çıkmadı dedikçe o ısrarla ve kesin bir dille bebeğimde şeker olduğunu söyledi moralimi bozmak bebeğimide üzmek istemiyorum ama çok endişeliyim ayın 14 ünü sabırsızlıkla bekliyorum Allah korusun ama böyle bir şey varsa bile yavrum bu haftaya kadar gelir miydi belli olmaz mıydı bu ya da başka sorunlar çıkmaz mıydı??hem bebeklerin bildiğim kadarıyla 2 hafta önden 2 hafta geriden gitmeleri normal. net den araştırdınızmı karın büyüklüğü bunun gerçekten belirtişimi, hem şekeri varsa bebek nasıl şimdiye kadar zarar görmedi , herkes sağlıklı demiş, detaylı ultrasona girdiyseniz bütün organlarına bakılmıştır
amiiiin canım senden de Allah razı olsun hayır duaların beni çok mutlu etti :)
ya ben anlamıyorum bu dr ları tmm ihtimal olanları söyleyecek te hamile bir anneye bodozlama şeker hastası olduğu için denirmi , hemde çok emin gibi, Benim kuzularım ne kontrollerden geçti bir bilsen, araştırılan hastalıkları buraya yazmak istemiyorum hamilesin psikolojin bozulur, hamileyken sendede çıkmayan kalmadı dediler bana o derece. Allah a sığın Allah ın izniyle bebeğinde hiç bir şey yoktur, tahlillerle bir sürü bebeğe engelli diyorlar ama sağlıklı doğuyorlar, kaldı ki senin dr varsayımlarla teşhis koymuş , sen bozma moralini o hastaneler kaç kere sanki başıma yıkıldı, Allah ım hiç birimizi evladıyla imtihan etmesin. Sağlıklı, eli ayağı düzgün,aklı bütün olsun evlatlarınız, evlatlarımız :) bebişi üzme annesi kızıcak sana evham yapıyorsun diye , bak doğunca huysuz olur uyutmaz sonra seni ne kalmış şunun şurasında:))
Arkadaşlar merhaba daha öncede buraya konular açmıştım bi hamile kaldım başıma gelmeyen kalmadı iki gün evvel doktor kontrolüm vardı kendi doktoruma randevu alamadığım için başka bir doktora gitmek zorunda kaldım doktor bebeğimin karnının normalden büyük olduğunu ve bebeğimde şeker olduğunu söyledi oysa ne bende ne eşimde ne de ailelerde böyle bir sorun yok kaldıki şeker yüklememde yapıldı sonuç 107 ydi ve doktor gayet normal olduğunu 140 ve üzerinin tehlikede olduğunu söylemişti üstelik ben sürekli doktora giden asla ihmal etmeyen biriyim şimdiye kadar rahat 50 kez gitmişimdir belki daha fazla..ve hiç bir zaman böyle bir şey söylenmedi bana aklım çok karışık her şey Allahtan geliyor varsa bile başım gözüm üstüne ama madem böyle bir şey var şimdiye kadar doktorlar söylemez miydi bunu??? Bu durumun bana ya da bebeğime zararı var mıdır bilenler Allah rızası için cevap versin bir sonraki kontrolüm ayın 14 ünde ve içim hiç rahat değil
ayın 14 üne kadar Mevla sana dua etme fırsatı vermiştir belki :) endişelenme sakın tevekkül et Allah a sığın, bencede sorun olsa çıkardı diye tahmin ediyorum şimdiye kadar. Şeker hastalığı aslında beslenme dengesinden dolayı yediklerine dikkat edilirse normal insana göre daha çok yaşatan bir hastalıkmış, benim hamilelikte şekerim yükseldi diyetle kontrol altına alındı, kahrettim kendimi acaba kalıcı olurmu acaba çocuklarım şeker hastası olurmu diye, ama baktımki diyet aç kalmak değil sağlıklı beslenmekmiş, hep bebeklerime faydalı şeylerle beslendim, yoksa hamur işi tatlı ne varsa götürürdüm:) Mevla ihmal değil imtihan edermiş. tedbirimizi alıcaz gerisiniz Allah a bırakıcaz. üni de öyle bebekler gördümki bahsetmek istemiyorum Mevla dert verip derman aratmasın. (ben gebelik kolestazı oldum karaciğer değerlerim yükseldi, yemek borum yırtıldı, safra kesemde taş bulundu....vs...vs.. bebeklerim doğuncada şekerleri düşüktü yoğun bakıma alındılar tedavi edildiler ve şeker hastasımı oldular diye takipleri yapıldı o korkuları bilirim Allah kimseye yaşatmasın içinde bir alev topuyla geziyorsun. hematolojide bile takibimiz vardı kanda problem , nöroloji, kardiyoloji,fizik,göz , kulak. isyan dan değil imtihandan bahsettim sana hamdolsun bu günümüze) teselli ol diye anlattımAmiiinn amin canım Allah yerden göğe kadar razı olsun senden yavrularınla uzun hayırlı bir ömür nasip etsin sana inşallah dediğin gibi olur doktor yanılmıştır inşallah ben şimdiye kadar bi sorun çıkmadı dedikçe o ısrarla ve kesin bir dille bebeğimde şeker olduğunu söyledi moralimi bozmak bebeğimide üzmek istemiyorum ama çok endişeliyim ayın 14 ünü sabırsızlıkla bekliyorum Allah korusun ama böyle bir şey varsa bile yavrum bu haftaya kadar gelir miydi belli olmaz mıydı bu ya da başka sorunlar çıkmaz mıydı??
ayın 14 üne kadar Mevla sana dua etme fırsatı vermiştir belki :) endişelenme sakın tevekkül et Allah a sığın, bencede sorun olsa çıkardı diye tahmin ediyorum şimdiye kadar. Şeker hastalığı aslında beslenme dengesinden dolayı yediklerine dikkat edilirse normal insana göre daha çok yaşatan bir hastalıkmış, benim hamilelikte şekerim yükseldi diyetle kontrol altına alındı, kahrettim kendimi acaba kalıcı olurmu acaba çocuklarım şeker hastası olurmu diye, ama baktımki diyet aç kalmak değil sağlıklı beslenmekmiş, hep bebeklerime faydalı şeylerle beslendim, yoksa hamur işi tatlı ne varsa götürürdüm:) Mevla ihmal değil imtihan edermiş. tedbirimizi alıcaz gerisiniz Allah a bırakıcaz. üni de öyle bebekler gördümki bahsetmek istemiyorum Mevla dert verip derman aratmasın. (ben gebelik kolestazı oldum karaciğer değerlerim yükseldi, yemek borum yırtıldı, safra kesemde taş bulundu....vs...vs.. bebeklerim doğuncada şekerleri düşüktü yoğun bakıma alındılar tedavi edildiler ve şeker hastasımı oldular diye takipleri yapıldı o korkuları bilirim Allah kimseye yaşatmasın içinde bir alev topuyla geziyorsun. hematolojide bile takibimiz vardı kanda problem , nöroloji, kardiyoloji,fizik,göz , kulak. isyan dan değil imtihandan bahsettim sana hamdolsun bu günümüze) teselli ol diye anlattım
Ayy canım benim yaa neler yaşamışsın ama Allaha şükür ki geçmiş geride kalmış hepsi inşallah benimkide geçer bir an evvel çok doğru söylüyorsun Rabbim imtihan ediyor ve dua etmekten başka bir seyde mantıklı gelmiyor bana zaten inşallah bende sağ salim alırım yavrumu kucağımaayın 14 üne kadar Mevla sana dua etme fırsatı vermiştir belki :) endişelenme sakın tevekkül et Allah a sığın, bencede sorun olsa çıkardı diye tahmin ediyorum şimdiye kadar. Şeker hastalığı aslında beslenme dengesinden dolayı yediklerine dikkat edilirse normal insana göre daha çok yaşatan bir hastalıkmış, benim hamilelikte şekerim yükseldi diyetle kontrol altına alındı, kahrettim kendimi acaba kalıcı olurmu acaba çocuklarım şeker hastası olurmu diye, ama baktımki diyet aç kalmak değil sağlıklı beslenmekmiş, hep bebeklerime faydalı şeylerle beslendim, yoksa hamur işi tatlı ne varsa götürürdüm:) Mevla ihmal değil imtihan edermiş. tedbirimizi alıcaz gerisiniz Allah a bırakıcaz. üni de öyle bebekler gördümki bahsetmek istemiyorum Mevla dert verip derman aratmasın. (ben gebelik kolestazı oldum karaciğer değerlerim yükseldi, yemek borum yırtıldı, safra kesemde taş bulundu....vs...vs.. bebeklerim doğuncada şekerleri düşüktü yoğun bakıma alındılar tedavi edildiler ve şeker hastasımı oldular diye takipleri yapıldı o korkuları bilirim Allah kimseye yaşatmasın içinde bir alev topuyla geziyorsun. hematolojide bile takibimiz vardı kanda problem , nöroloji, kardiyoloji,fizik,göz , kulak. isyan dan değil imtihandan bahsettim sana hamdolsun bu günümüze) teselli ol diye anlattım
Çok geçmiş olsun canım inan üzüldüm sen kaç haftalık gebesin bir de dedigin gibi dikkat edersem düzelir mi acaba ben bununla ilgili hiçbir şey bilmiyorum bunun bebeğime ve bana sakıncası nedir benim illaki sezeryanla mi doğum yapmam gerekiyor kusura bakma ne olur çok soru sordum ama inan kafam çok dolu :-(Merhaba, bende de şeker yüklemesinde dengesiz değerlerden dolayı risk çıktı. Doktorum diyet verdi bir süredir uygulamaya çalışıyorum ancak son günlerde biraz esnettim. Haliyle bu da bebeğe yansıyacak diye tedirginim. Karnının bu hafta biraz normale göre büyüdüğünü söyledi. Seni çok iyi anlıyorum ve bende de bir korku oluştu esasen. Kendi doktoruna gidene kadar patatesi, beyaz ekmeği, pirinci ve ve tabi ki tatlıyı kes..Allahın izniyle bir şey olmaz ama sen gene de yediklerine dikkat et.Allah sağlık sıhhat versin hepimize...
Arkadaşlar merhaba daha öncede buraya konular açmıştım bi hamile kaldım başıma gelmeyen kalmadı iki gün evvel doktor kontrolüm vardı kendi doktoruma randevu alamadığım için başka bir doktora gitmek zorunda kaldım doktor bebeğimin karnının normalden büyük olduğunu ve bebeğimde şeker olduğunu söyledi oysa ne bende ne eşimde ne de ailelerde böyle bir sorun yok kaldıki şeker yüklememde yapıldı sonuç 107 ydi ve doktor gayet normal olduğunu 140 ve üzerinin tehlikede olduğunu söylemişti üstelik ben sürekli doktora giden asla ihmal etmeyen biriyim şimdiye kadar rahat 50 kez gitmişimdir belki daha fazla..ve hiç bir zaman böyle bir şey söylenmedi bana aklım çok karışık her şey Allahtan geliyor varsa bile başım gözüm üstüne ama madem böyle bir şey var şimdiye kadar doktorlar söylemez miydi bunu??? Bu durumun bana ya da bebeğime zararı var mıdır bilenler Allah rızası için cevap versin bir sonraki kontrolüm ayın 14 ünde ve içim hiç rahat değil
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?