Son kullanma tarihi geçmiş, bayatlamış bir tarayıcı kullanıyorsanız. Mercedes kullanmak yerine tosbaya binmek gibi... Websiteleri düzgün görüntüleyemiyorsanız eh, bi zahmet tarayıcınızı güncelleyiniz. Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
Arkadaşlar başlığı bu şekilde açtım. Cildin yaşla ilgili değişmesine paralel paylaşımlarımız değişecektir. :)
Ben kendi serüvenimi anlatayım.
Ben 38 yaşındayım. Son 2 senedir yaşıma bağlı cildimde yenilenme sürem bayağı azaldı. Artık sivilceler neredeyse 2 ayda geçiyor ve izleride bir senede geçiyor yada azıcık kalıyor. Bugüne kadar klasik sivilce tedavileri (cleocin-t sol gibi antibiotikli kremler, sivilce için sabunlar, temizleme jelleri vs.) ve 3 sene öncede 1.5 aylık roaccutane tedavisi yaptım. Roaccutane ı saçlarım çok döküldüğü için bırakmıştım. Tekrar roaccutane a başlamak istemedim ve neredeyse 1 sene önce tretin krem(roaccutane ın krem formu) kullanmaya başladım. A vitamini içeren hap ve kremler önce cildi kusturuyor sonra artık sivilce çıkarmıyor diye sabırla bekledim. Ama maalesef olmadı. Krem bana iyi gelmedi. Eskisinden daha beter oldu yüzüm. Bu krem iritan etkisi fazla olduğu için olan sivilcelerimi daha kötü yaptı derinleştirdi hatta tam iyileşirken tekrar iltihaplanmalarına sebeb oldu. Benim yaş gurubumda kimseye tavsiye etmiyorum. Cilt bu yaşta kendini zor yeniliyor ve eskisi gibi harika bir performansı yok. Bundan sonra güçlü içerikli kremlerle bakım yapmak gerekiyor. Şimdi ne yapıyorum?
Sabah akşam sebamed sabunla yıkayıp sebamed visiocare jel nemlendiricimi sürüyorum. Akşamları c vitaminli krem sürüyorum. (yurtdışından almıştım) Sabahları güneş koruyucu krem (marka değiştirdiğim için yazmıyım şimdilik) kullanıyorum. Tretin yüzünden artan sivilce sorunumuda bactroban krem sürerek çözmeye çalışıyorum. Bundan sonra mümkün olduğunca cildimin bariyerini krem veya peelinglerle bozmadan sivilce sorunumu çözmeye çalışıcam. Çünkü tahriş olan cilt sivilce mikrobunun üremesi ve iltihap için zemin oluyor.
Aklıma geldikçe ve fayda gördüğüm ürünlerle ilgili buraya yazıcam.
Benim gibi hala bu yaşlarda sivilce sorunu olan arkadaşları ve fayda gördüğü ürünlerle ilgili paylaşımları bekliyorum.
İşlerimin yoğunluğundan ve cildime bakım yapıcağım kremlerin netleşmesini beklediğim için tekrar yazamadım.
En son bactroban kremle çıkan sivilcelerimi tedavi ediyordum. Ancak devamlı antibiyotikli kremi kullanmak istemediğim için tekrar arayışa girdim. Her ne kadar tretin krem cildimi tahriş etsede yabancı sitelerden makeupalley.com da avene nin kremlerini hassas ciltlerinde kullandığını aklımdan çıkaramamıştım..ve tekrar araştırmaya başladım. Avenenin diacneal kremi (%0.1 lik retinaldehid içeriği ile diğer avene kremlerden daha güçlü) artık satılmadığı için onun yerine çıkan triacneal adlı kremini aldım. Bir gecede derialtından kendini belli eden büyük bir sivilcemi iyileştirdi. sabaha ağrı ve kızarıklık kalmamıştı. :) Şimdi Murad ın sensitive soothing serumunu kullanıyorum. Sabah cildimi temizledikten sonra ve akşam işten gelince makyajımı çıkarıp yüzümü yıkadıktan sonra. Bu serumdan memnunum. Fiyatı biraz yüksek. Bundan sonra bunun yerine Avenenin termal spreyini alıcam..aynı işi görüyorlar. Triacneal i tüm yüzüme sürmeye henüz cesaret edemiyorum. Bu yüzden %0.05 lik retinaldehid içeren başka bir avene ürünü almaya karar verdim. Yaşım nedeniyle eluage serisinden, hassas cildimide düşünerek cream formundan yana tercihimi kullanıcam. Göz çevremede eluage in göz kremini alıcam. Bu seride hyalüronik asit var. 20-30 yaş arası seride (yestheal serisi) hyalüronik asit yok..olmaması mantıklı çünkü bu yaş grubu cildi hala hyalüronik asiti gayet güzel üretiyor. :)
Bu markanın MUA(makeupalley.com) daki kullanıcı yorumlarını görünce geç keşfettiğim için çok üzüldüm. Ünlü markaların kremlerini kullanıpda avene i daha çok beğenenler bile olmuş. Umarım sizler vaktinde faydalanırsınız.
İşlerimin yoğunluğundan ve cildime bakım yapıcağım kremlerin netleşmesini beklediğim için tekrar yazamadım.
En son bactroban kremle çıkan sivilcelerimi tedavi ediyordum. Ancak devamlı antibiyotikli kremi kullanmak istemediğim için tekrar arayışa girdim. Her ne kadar tretin krem cildimi tahriş etsede yabancı sitelerden makeupalley.com da avene nin kremlerini hassas ciltlerinde kullandığını aklımdan çıkaramamıştım..ve tekrar araştırmaya başladım. Avenenin diacneal kremi (%0.1 lik retinaldehid içeriği ile diğer avene kremlerden daha güçlü) artık satılmadığı için onun yerine çıkan triacneal adlı kremini aldım. Bir gecede derialtından kendini belli eden büyük bir sivilcemi iyileştirdi. sabaha ağrı ve kızarıklık kalmamıştı. :) Şimdi Murad ın sensitive soothing serumunu kullanıyorum. Sabah cildimi temizledikten sonra ve akşam işten gelince makyajımı çıkarıp yüzümü yıkadıktan sonra. Bu serumdan memnunum. Fiyatı biraz yüksek. Bundan sonra bunun yerine Avenenin termal spreyini alıcam..aynı işi görüyorlar. Triacneal i tüm yüzüme sürmeye henüz cesaret edemiyorum. Bu yüzden %0.05 lik retinaldehid içeren başka bir avene ürünü almaya karar verdim. Yaşım nedeniyle eluage serisinden, hassas cildimide düşünerek cream formundan yana tercihimi kullanıcam. Göz çevremede eluage in göz kremini alıcam. Bu seride hyalüronik asit var. 20-30 yaş arası seride (yestheal serisi) hyalüronik asit yok..olmaması mantıklı çünkü bu yaş grubu cildi hala hyalüronik asiti gayet güzel üretiyor. :)
Bu markanın MUA(makeupalley.com) daki kullanıcı yorumlarını görünce geç keşfettiğim için çok üzüldüm. Ünlü markaların kremlerini kullanıpda avene i daha çok beğenenler bile olmuş. Umarım sizler vaktinde faydalanırsınız.