Lise 1'den beri matematik görmedim. Zaten temelim de çok kötüydü ancak yatkınlığım vardı matematiğe. Temelim olmadığından kendi yöntemlerimi uydurur doğru cevaba ulaşırdım lise 1'deyken. 8 yıl sonrasında kpss testlerinde göz gezdirir yapabildiğim matematik sorularını çözerdim. 2020 Kpss'de de 1 (yazıyla bir) soru çözebildim

.
Dilci insanım. Her bölümün bir ortalama net sayısı var, ortalama puanı var. GyGk ile alınan bir bölüme başvuruyor olsaydım atanmam mümkün değildi herhalde, 67 puan yapıyor yanılmıyorsam. Ben şimdi embesil miyim çalışmadan 70-80 almadım o sınavdan diye? Cahil, kültürsüz müyüm? Yani öyle bir söylenmiş ki! Tarihim kötüdür zaten, aram da yok. Ayrıca okulda görülen tarih ile kpss tarih aynı değil. Daha bir magazinsel, daha bir tuhaf sorular oluyor kpss tarihte. Ana dilime hakimimdir, İngilizce'yle birlikte Türkçe dilbilgisine de hakimim. O sayede Türkçe sorularını yaptım, coğrafyam iyiydi, onları yaptım. Bu kadarı bana yetti, diğer kısımlara bakmadım bile.
Benim bölümümde, eğer ek atama da yapıldıysa, taban puan 66, ek atama yoksa 71-73. Ben de ÖABT'de ortalama net sayısının neredeyse iki katı kadar doğru soru çözdüm. 75 aldım, ek atama olmayan yılda ve gayet iyi bir yere atandım. Doğu'da bir ilçedeyim, çok aşırı küçük değil, kendi halinde, düzgün bir yer. İlçe merkezine atandım, 41'i açmak zorunda kalmadım. Sevgilimin yakınında olmak istiyordum, öyle oldu, 2 saatlik mesafedeyiz. Her haftasonu görüşüyoruz.
Beni yukarı taşımayacağı için beynimi gy gk ile sulandırmadım, eğitim bilimlerine odaklandım mesela o gün. Her bölümün stratejisi farklı, hangi soruların kime ne fayda sağlayacağı farklı. Benim İngilizce bilmeyen İngilizce öğretmenliği mezunu sınıf arkadaşlarım, Öabt yapamadıkları için matematik bile çalıştılar. Matematikten full çektim diye övünüyor. Öabt'de kaç yapmış? Ortalamanın altı

. Ama atandı mı, atandı. Ben kendi alanımda onun iki katı doğru çıkardığım için alanımın dışında kalan sorulara bakmak zorunda kalmadım bile.