354. Dönem (Şubat/Mart 2014) Kısa Dönem Er ve Yedek Subay Yârenleri

İyiyim canımm sen nasılsıın?

Ben de chrome kullanıyorum ama açabiliyorum ya acaba dns'i twitter kapandığında değiştirdiğim için mi ki?
:44:

süperim canım bugüüüün

"if" ten sonraki kısım ikinci cümle iştee ana cümle ve yan cümle var ingilizce de, bağlaçtan sonraki cümle yan cümle

süperim canım bugüüüün

"if" ten sonraki kısım ikinci cümle iştee ana cümle ve yan cümle var ingilizce de, bağlaçtan sonraki cümle yan cümle

o değil da örtmenim ıf den sonra gelen cümlenin tense'ini soruyorum. Şimdi;
1. I was supposed __ these pills every four hours
A) taking
B) take
C) to have been taken
D) to take
E) to be taken
2. It _____ possible for you to do this quiz if you didn't have a computer and
modem.
a) hadn't been
b) wasn't
c) wouldn't be

Cevap veriyorum ikisi de 'B'

1. soru için açıklama

lunacım bu sorudaki "was supposed to" bir kalıptır, yani supposed kelimesinden sonra "to" gelecek bi kere mutlaka, ve "to"dan sonra fiil mastar haliyle gelir. yani cevap "D"

2. soru için açıklama:

"if"ten sonrası simple past tense ile kurulmuşsa, ana cümlede kullanılacak yapı "would/wouldn't" yapısıdır. yani cevap "C"

ben E ve C diyorum ama

"E" neden olmaz onu da açıklıyım

kural bakımından olabilir aslında, be supposed to kalıbından sonra fiil mastar halinde gelir dedik. ama anlam bakımından "E" olmuyor.

burda "take" kelimesi zaten almak anlamında, işi yapan kişi de ben olduğum için, "benim hapları almam gerekiyordu" gibi bi cümle kurmuş oluyoruz

"E"yi yerleştirirsek, "benim hapları alınmam gerekiyordu" gibi bişi olur anlamı

bilmem anlatabildim mi

Teşekkürrrrrrrrrrrrrrrrrrr ederimmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm örtmenimmmmm

e şıkkındaki pasif mi oluyor yani :111:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…