37 haftalık oldum ama sezeyandan cok korkuyorum :(

ozgurruzgar

Guru
Kayıtlı Üye
18 Mart 2015
733
498
303
35
Merhaba kızlar Allaha şükür 37 haftalık olduk ama cok halsizim heryerim ağrıyor sancımda var.sezeryan olucak doğumum ilkinden dolayı ama ben cok korkuyorum cok geriliyorum kızlar napıcam nasıl olucak nasıl gecicek hissedecekmiyim ya da ne biliyim narkozmu alsam yoksa belden uyusturmamı?offf gittim ben iyice kızlar korkuyorum.nolur sakinleştirin beni :(

3 tane çocuğum var, 3u de sezeryanla. Belden uyusturdular. Çok memnun kaldım. Bebeğinin ilk nefesini ilk kokusunu hissetmek gibisi yok. Bunlara odaklanirsan ameliyat sırasında rahatlarsın. Derin nefes al güzel şeyler düşün.

Bende spinal sezeryan olmuştum. Herkesin hikayesi farklı olur tabi bir de benim ağrı eşiğim çok düşüktür ama ona rağmen belden vurulan iğne canımı hiç acıtmadı, ameliyat sırasında da bişey hissetmedim. Ama uyuşturucunun etkisi geçince tabi dikiş ağrısı oluyor ama ağrı kesici vurulmasını istersen onu da hafifletiyorsun. İlk 2-3 gün biraz ağrıların oluyor 1 hafta sonra rahatlıyorsun.
Zaten belden uyuşturmalı sezeryana girdikten kısa süre sonra hemen bebişini kucağına veriyorlar gerçekten çok duygusal bir an mutlaka o anı yaşamalısın ve her anının bilincinde olmalısın diye düşünüyorum (:

3 tane çocuğum var, 3u de sezeryanla. Belden uyusturdular. Çok memnun kaldım. Bebeğinin ilk nefesini ilk kokusunu hissetmek gibisi yok. Bunlara odaklanirsan ameliyat sırasında rahatlarsın. Derin nefes al güzel şeyler düşün.
Tesekkür ederim cevabın için ne bilim işte diyorumki sen neler neler yasadın bunuda atlatırsın diye ama cok telaş heycan var sakinleştirici yapıyolarmı acaba.ilk cocuğumda suni sancı verdiler sabaha kadar baya çektim sonrada narkoz verip sezeryan oldum baya çektim ordan kalma bu korku :(

Bende spinal sezeryan olmuştum. Herkesin hikayesi farklı olur tabi bir de benim ağrı eşiğim çok düşüktür ama ona rağmen belden vurulan iğne canımı hiç acıtmadı, ameliyat sırasında da bişey hissetmedim. Ama uyuşturucunun etkisi geçince tabi dikiş ağrısı oluyor ama ağrı kesici vurulmasını istersen onu da hafifletiyorsun. İlk 2-3 gün biraz ağrıların oluyor 1 hafta sonra rahatlıyorsun.
Zaten belden uyuşturmalı sezeryana girdikten kısa süre sonra hemen bebişini kucağına veriyorlar gerçekten çok duygusal bir an mutlaka o anı yaşamalısın ve her anının bilincinde olmalısın diye düşünüyorum :-)
Bende sırf o anı yasamak için belden uyuşturma istiyorum ama çok ağlarım prensesimi görürsemki gerci oğlumdada narkozdan ayılttıkları gibi bebeğim nerde demiştim getirin diye bağırmıştım tabi cok sancılı bi sürecti.bide kan sulandırıcı iğne kullanıyorum buna acaba anestezi uzmanımı karar vericek narkozmu uyusturmamı diye tabi bazı hastalıklarımda var bakalım offf nolcak acaba :)

Back
X