• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

38 haftalık gebelikte bebek hareketlerinin aşırı yavaşlaması

huzur cicegi

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
10 Ocak 2025
10
0
1
36
Merhaba kızlar

38 artı 1 bugün gebeliğim, bebeğim günde nerdeyse bir kez hareket ediyor yaklaşık 3 gündür bu normal mi ? Bayram olduğu için doktorumda yurt dışındaydı, acile gitmeli miyim yine de ? Çok huzursuz oldum,bu konuda tecrübesi olanlar yazabilir mi

Merhaba kızlar

38 artı 1 bugün gebeliğim, bebeğim günde nerdeyse bir kez hareket ediyor yaklaşık 3 gündür bu normal mi ? Bayram olduğu için doktorumda yurt dışındaydı, acile gitmeli miyim yine de ? Çok huzursuz oldum,bu konuda tecrübesi olanlar yazabilir mi
oyle sıkısık ortamda eskısı kadar hareket edemez artık ben sırt ustu yattıgımda hıc hoslanmaz hemen hareket ederdi:) yan yatınca da tabi biraz kendini belli ederdibı dene istersen :) allahım saglıkla kucagına almayı nasıp etsın :)

Normal yani öyle mi :) ilk gebelik olunca panik halde tatlı yiye yiye bı hal oldum 🙈 pozisyon değiştiriyorum azıcık kımıldanıyor sonra ses seda yok, bam güm vurmasına alışınca insan korkuyor, amin tüm gebelerin inşallah 😍🙏🏻

Normalde bu haftalarda bebekler daha büyük olduğu için hareketleri biraz daha “yuvarlanma, gerilme” gibi hissedilebilir ama hareket sıklığı ciddi şekilde azalmaz.
38+1 haftalık gebelikte bebek hareketlerinde belirgin bir azalma, özellikle “günde sadece bir kez” gibi çok nadir hissediliyorsa, bu kesinlikle ciddiye alınması gereken bir durumdur
  • Tatlı bir şey ye, sol yanına yat ve 1-2 saat içinde 10 hareket saymaya çalış.
  • Ama bu test sadece zaman kazanmak içindir, hissetmiyorsan hemen acile git.
👉 38+1 haftalık gebelikte 3 gündür günde bir hareket hissetmek kesinlikle normal değil.

👉 Beklemeden en yakın doğumhaneli hastanenin acil servisine başvurmalısın.

👉 Orada NST ve ultrasonla hemen değerlendirilirsin.

benim doktorum hareketlerin sayısından çok şiddeti önemli demişti. güçlü hareket hissetmediğin an hemen acile gel, beni ararlar demişti. şükür hiç gerek kalmadı ama bence siz gidin hemen acile

Merhaba kızlar

Normal değil benim bebeğim çok hareketliydi 41de doğurdum son dakikaya kadar durmadı yeri dar olmasına rağmen durduğu yavaşladığı an Nst de takip edildi ki doğuma gitmiştim o sıra 6 saat takip edildi en son acil sezaryene alındım kaka yapmıştı doktorum kaka ya da kordona dolandı dedi doğru bildi yemesine fırsat vermedi yese kuvöze alınması gerekecekti kesinlikle gidin 3 gün nasıl beklediniz anlamadım

Back
X