Doktor buldum çok da içimiz ısındı. Cemil Kaymaz takibinde üç ay femara tedavisi gördüm. Çatlatma iğnesi kullandırmadı. İlave kendimde burada gördüğüm kürlerden denedim. Hayıt otu, civan perçemi, testere dişli aslan kullandım. Yumurta oluştu, kendiliğinden çatlama gerçekleşti ama gebelik elde edemedim. Tüp bebeğe yönlendirdi. Agrifertil ve bioesteron başladık burada. Karaciğer enzimleri tavan yaptı. Diğer hastalığımın rutin kontrolünde öğrendik. Takviyeler kesildi, enzimler düşsün diye enginar suyu içtim. Bilinen yumurta iğnelerinden vuruldum.
İlk kontrol beş yumurta gelişme yok.
İkinci kontrol dört tane yumurta var. Gelişme iyi.
Üçüncü kontrol dört yumurta var. Gelişme iyi.
Dördüncü kontrol üç yumurta var. Gelişme iyi. 18,5 - 17 - 16
Çatlatma iğnesi ve diğer iğneler için son gün. Tam beş tanecik iğne vuruldum
Bu herkes için çok değişken olabilecek bir şey. Neye ihtiyacın olduğuna dr ve vücudun karar veriyo nihayetinde. Ama çatlatma iğnesi zamanında kullanmak kendi kontrolünde. Mesela ben söyledikleri saati tekrar tekrar tembih etmelerine rağmen “saatin gözünün içine baka bakaa çatlatma iğnesini 40 dk geç vuruldum. Basiret mi bağlandı, panikten mi oldu bilmiyorum. Sabaha kadar ağladım işlem iptal olacak o kadar çektiğim boşa gidecek diye. Burdaki arkdaşlara sorular sordum. Saolsunlar yardımcı oldular çok. Geç vurulan çatlatma iğnesi nin çaresi varmış. Vurulduğun saate göre uygulama zamanı ileriye atılıyor. (Vurulduğun saat dakika yı not et unutma önemli) Hemşireler ayarlıyor.
Artık son opu günü yumurta kontrolü üç yumurta. Boyutları ne kadar bu gün bilmiyorum.
Tam narkoz uyutma ile toplama yapıldı 4 tane alınmış
bu çok sürpriz oldu ve çok sevindirdi
Sayı az diye üzülüyordum. Aslında bi tane olsun sağlıklı olsun yetiyor. Ama gelde içine anlat. Gerçeği bile bile istemeden senaryolar ihtimaller hesaplanıyor
Doktorum ve ekibinden çok çok memnunum ve eşimle kendisine tam teslimiyetimiz var. Eminiz ki olsa da olmasada onlarda bizde elimizden geleni yapmış olacağız
Transfere kadar Embriyoloğumuz dan gelecek haberlere muhtacız artık. Umarım güzel güzel neticeler müjdelerler.
Süreçte olan, sürece girmeyi planlayan herkese kocaman sarılıyorum. Rabbim isteyen herkesin kucağını doldursun. Emeklerini müjdeler ile karşılatsın