38 Yaş Hamile kalabilme günlüğü

Keceli

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
28 Ocak 2021
64
38
38
Herkese merhaba, kısaca kendi hikayemi anlatayım. İnşallah bunun sonunda birilerine umut olabileceğim, merak edilen aşamaları görebilecekleri, her başlığı başka konularda aramak zorunda kalmadan güzel neticeler aldığımız bir adım olur bu. 38 yaşındayım, 14 yaşında kızım var. Düzenli adet görüyorum. Senelerdir kadın doğum kontrolü yaptırmadım. Klomen çatlatma iğnesi ile şükür ki 2008 de hamile kaldım. Kan sulandırıcı ve progeston takviyeleri ile 8 aylık sezeryan doğum yaptım. 2013 senesinden beri bir çok kimyasal gebelik yaşadım. Cinsiyetini öğrenmeye gittiğimiz bir kontrolde yavrumun kesesinin bozulduğunu öğrendik. Bu sebeple kürtaj sonrası içimde parça kaldı tekrar kürtaj oldum. Üzerine apandisitim patladı. Onu atlattım tekrar gebelik pozitifti ama bu defada dış gebelik riski ege üniversitesine sevk ve bir sürü işlem derken kendiliğinden düşük gerçekleşti. Dr en sonunda vücudun çocuğu yabancı madde görüyor kabul etmiyor dedi. Bizde pes etmiştik ama korunmasız şekilde bu seneye geldik. Anlayacağınız çook yorgun ikinci anneliği için heyecan ile yarın sağlıklı gebe kalabilmek ve onu sağlıkla doğurabilmek için Perinatolog (Yüksek Riskli Gebelikler) ile randevumuz var. Yaşayacağımız gelişmeleri buraya her adımı ile anlatmak istiyorum. Biliyorum ki bu çok sancılı insanın içinde kimseye anlatamadığı ince ince yanan bi ateş gibi. Bilgilendirme ve birlikte yol almak isteğim umarım gerçek olur. Müjdeleri bol olan bir başlık olsun inşallah. Sevgiler.

Son düzenleme:
Doktor randevusu; kronik hastalık var mı? Geçmiş gebelik öyküsü, sigara ve çay kahve kullanımı gibi sohbet ile ilerledi. Bu gün itibati ile sigrayı bıraktım, günde dört kere içtiğim türk kahvesi teke indi. Smer testi alındı. Folidays verdi günde iki kere kullanacağım vücudu gebeliğe hazırlamak için. D vitaminim düşüktü onun içinde ilaç verildi. Ve hsg için reglimin bitimi ile hemen randevu alacağım. Ek te olan testler istendi. Bu arada Ankilozan Spondilit ve fibromiyalji hastasıyım. Cimzia iğne ve duxet kullanıyorum. Gebelik oluşana kadar aynen devam ilerleyeceğiz.

Eklentiler

• 4BEB7844-1C8E-4CFB-86BF-843B9062E954.webp
    4BEB7844-1C8E-4CFB-86BF-843B9062E954.webp
    61,9 KB · Görüntüleme: 131
  • CBB2618A-52B0-4CBE-BD92-3A63AB55AFB2.webp
    CBB2618A-52B0-4CBE-BD92-3A63AB55AFB2.webp
    56,1 KB · Görüntüleme: 106
  • 87929646-C652-463A-8049-DA99AA55958B.webp
    87929646-C652-463A-8049-DA99AA55958B.webp
    87 KB · Görüntüleme: 174
Doktor randevusu; kronik hastalık var mı? Geçmiş gebelik öyküsü, sigara ve çay kahve kullanımı gibi sohbet ile ilerledi. Bu gün itibati ile sigrayı bıraktım, günde dört kere içtiğim türk kahvesi teke indi. Smer testi alındı. Folidays verdi günde iki kere kullanacağım vücudu gebeliğe hazırlamak için. D vitaminim düşüktü onun içinde ilaç verildi. Ve hsg için reglimin bitimi ile hemen randevu alacağım. Ek te olan testler istendi. Bu arada Ankilozan Spondilit ve fibromiyalji hastasıyım. Cimzia iğne ve duxet kullanıyorum. Gebelik oluşana kadar aynen devam ilerleyeceğiz.
K Keceli öncelikle inşallah herşey bu süreçte gönlünüzden geçtiği gibi olsun.
Ankilozan spondilit hastası olduğunuzu yazmışsınız,
birkaç andır kalçamda özellikle geceleri artan ağrılarım var ve tek taraflı kalça MR ı çekildim ama bu rahatsızlık MR ile mi görünür bilemiyorum
Acaba teşhisinizi hangi doktor koydu ve belirtileriniz neydi?

Merhaba thelit; öncelikle güzel dileklerin için çok teşekkür ederim. 2018 den beri şehir şehir görmeyen branş dr uzman prof. kalmadı. Yanlış teşhis, yanlış tedavi ile kimi nişeyin yok dedi, kimi kırığın var yat diye diye senelerimi yediler inan. Halbuki hastalıktan deforme olmuş kemiklerim. İzmirde Prf. Dr. Ramotolog Servet Akar çok detaylı tarama yaptı. Hem emar, hem kan bütün göstergeler sonucu teşhis kondu. Eğer imkanın varsa kesinlikle kendisini tavsiye ederim. Yeşilyurt ta Atatürk araştırma hastanesinde ayrıyeten muaynehanesi var. Ama imkanın yoksa da bulunduğun ilde en iyi ramotoloğu araştırmanı tavsiye ederim. Ben rahatladım inşallah Rabbim senin yüzünüde güldürür🙏🙏🙏

Belirtilerim ilk sene yataktan doğrulamadım dirseğini sert yete çarparsın büyün vücut zonklar ya kalçam ve bacağımda öyle bişey oldu. Zamanla gün içine yayıldı. Seneler geçtikçede süre uzadı yatakta bir taraftan bir tarafıma dönemiyor acıdan uyanıyordum. En son artık akut ağrı ayaklarım üzerine basamadım. Kuşlar gibi çığırdım😭 röntgen emar işkence yerleri oldu benim için. İltihap tüm kalçama yayılmış, kapsülit bile oluşmuş. Omurgama da sıçrayınca iğne başladık işte. Dediğim gibi Servet hoca sayesinde tekrar hayata doğdum diyebilirim. Umarım yardımcı olabilmişimdir.

Sonuçlarım yavaş yavaş çıkmaya başladı. Yanında stresi ve sıkıntısı cabası. Seneler önce bırakmıştım bu işleri keşke başlamasaydım mı diyorum :( Smear, rahim filmi ve genetik sonuçları bekliyorum. Doktora hepsinin sonucu gelince mi sorayım🙄yoksa diğerlerinin sonucunu beklemeden mi sorayım karar veremiyorum.

Eklentiler

• 9AE23E90-F72A-4AAB-A201-E3344C61D455.webp
    9AE23E90-F72A-4AAB-A201-E3344C61D455.webp
    20,9 KB · Görüntüleme: 156
Sonuçlar; fsh üst sınır. 2 ay sonra test tekrar edilecek. Diğerleri için bişey yok. Genetik ve hsg sonucu ile birlikte değerlendirilecek.

Hiç bir şey anlamadım🤦🏻‍♀️

Eklentiler

• IMG_5364.webp
    IMG_5364.webp
    28,3 KB · Görüntüleme: 141
MTHFR C677T HETEROZIGOT,
MTHFR A1298C HETEROZIGOT,
PAI-1 4G/5G HETEROZIGOT,
BETA FIBRINOJEN 455 G>A HETEROZIGOT, GPIIIA L33P HETEROZIGOT TESPIT
EDiLMISTIR. Benim gibi sonucu böyle çıkıp endişelenen merak eden olursa diye yazıyorum. Homozigot çıkmamış olsa bile görüldüğü gibi çoklu farklı heterezigot alınan sonuçlarda pıhtılaşma için mutlaka önlem alınırmış. Hatta bu sırf gebelik için değil gebelik sonrasıda takip edilmesi gereken bir durummuş. Risk teşkik edermiş. Kardiyovasküler sistem, pıhtı, kalp krizi, inme, felç 🥴 Uzun yolculuklar, uçak yolculukları, geçirilecek operasyonlar öncesi sonrası, bir uzvun kırığında vs hep kan sulandırıcı iğne benimle birlikte olacakmış. Bununla birlikte kontrol altında olduktan sonrada korkulacak bir durum değilmiş. Yeterki takip edilsin dedi perinatoloji profesörü. Dün çok korkmuştum ama şuan biraz daha rahatım ne olduğunu bildiğim için. İğne adetin 15.günü başlayacağız. Regl iken vurmayacağım. Coraspini bugünden başlattı. 14 senelik korunmasız gebe kalamama rağmen klomen femara gibi bişeye başlatmadı. Altı ay deneyecekmişiz olmazsa o zaman başka yollara başvuracakmışız. Benim o kadar ne sabrım nede zamanım var. Yaş olmuş 39. Bu sebeple gebe kalana kadar sadece gebe kalma aşaması doktoru bulucam. Takip etsin takviye versin yumurtlama nasıl baksın diye. Allah nasip ederde kalırsam yine aynı prof. ile devam edicem.

Doktor buldum çok da içimiz ısındı. Cemil Kaymaz takibinde üç ay femara tedavisi gördüm. Çatlatma iğnesi kullandırmadı. İlave kendimde burada gördüğüm kürlerden denedim. Hayıt otu, civan perçemi, testere dişli aslan kullandım. Yumurta oluştu, kendiliğinden çatlama gerçekleşti ama gebelik elde edemedim. Tüp bebeğe yönlendirdi. Agrifertil ve bioesteron başladık burada. Karaciğer enzimleri tavan yaptı. Diğer hastalığımın rutin kontrolünde öğrendik. Takviyeler kesildi, enzimler düşsün diye enginar suyu içtim. Bilinen yumurta iğnelerinden vuruldum.

İlk kontrol beş yumurta gelişme yok.

İkinci kontrol dört tane yumurta var. Gelişme iyi.

Üçüncü kontrol dört yumurta var. Gelişme iyi.

Dördüncü kontrol üç yumurta var. Gelişme iyi. 18,5 - 17 - 16

Çatlatma iğnesi ve diğer iğneler için son gün. Tam beş tanecik iğne vuruldum🥴

Bu herkes için çok değişken olabilecek bir şey. Neye ihtiyacın olduğuna dr ve vücudun karar veriyo nihayetinde. Ama çatlatma iğnesi zamanında kullanmak kendi kontrolünde. Mesela ben söyledikleri saati tekrar tekrar tembih etmelerine rağmen “saatin gözünün içine baka bakaa çatlatma iğnesini 40 dk geç vuruldum. Basiret mi bağlandı, panikten mi oldu bilmiyorum. Sabaha kadar ağladım işlem iptal olacak o kadar çektiğim boşa gidecek diye. Burdaki arkdaşlara sorular sordum. Saolsunlar yardımcı oldular çok. Geç vurulan çatlatma iğnesi nin çaresi varmış. Vurulduğun saate göre uygulama zamanı ileriye atılıyor. (Vurulduğun saat dakika yı not et unutma önemli) Hemşireler ayarlıyor.

Artık son opu günü yumurta kontrolü üç yumurta. Boyutları ne kadar bu gün bilmiyorum.

Tam narkoz uyutma ile toplama yapıldı 4 tane alınmış🌺 bu çok sürpriz oldu ve çok sevindirdi🤗

Sayı az diye üzülüyordum. Aslında bi tane olsun sağlıklı olsun yetiyor. Ama gelde içine anlat. Gerçeği bile bile istemeden senaryolar ihtimaller hesaplanıyor🤭

Doktorum ve ekibinden çok çok memnunum ve eşimle kendisine tam teslimiyetimiz var. Eminiz ki olsa da olmasada onlarda bizde elimizden geleni yapmış olacağız🌺🌺

Transfere kadar Embriyoloğumuz dan gelecek haberlere muhtacız artık. Umarım güzel güzel neticeler müjdelerler.

Süreçte olan, sürece girmeyi planlayan herkese kocaman sarılıyorum. Rabbim isteyen herkesin kucağını doldursun. Emeklerini müjdeler ile karşılatsın🙏🙏🙏

“Çatlatma iğnemi geç vuruldum / çatlatma iğnesi geç vurulursa / çatlatma iğnesi 40 dk geç vurulursa “
Hiiiç korkma, endişelenme. Hemen hemşire, doktor, klinik neyse en erken ne şekilde haber verebiliyorsan durumu bildir. Saat kaçta vuruldun dakikasına kadar söyle. Oldu haber veremedin kliniğe gittiğin gibi durumu bildir. Operasyon zamanını kullandığın saate göre ayarlarlar. Erken uygulandığında ne oluyor onu bilmiyorum.

Opu ilk gün; operasyon sırasında sık sık narkozdan uyanmışım. Onlar uyutmuş ben uyanmışım :) Tabi yaşananlar bende yok en azından hatırlamıyorum. Bir buçuk saate gözüm açılmış. Çok az adet ağrısı gibi hissetmiştim ama sonra bir arttı ağrı tam arttı. Gece yarısına kadar çok sıkıntılıydım . Sabah kalktığımda bişeyim kalmamıştı çok şükür.

12 Aralık Embriyolog aradı. Dört toplanan yumurtadan biri olgun değilmiş. Biri döllenmemiş. İki tane döllenen ile devam ediyoruz. İki gün sonra arayacağız dediler❤️

Aradılar ve 3. Güne iki tane yumurtam erişti. Biri 4 hücreli diğeri 7 hücreli olmak üzere iki yumurtam donduruldu. Toplama sonrası altıncı gün mens oldum. Doktor bir ay dinlenme verdi. Sadece folic asid ve tiroid ilacı içtim 50 lik.

İkinci mens ile doktor kontrolüne gittim. Rahim durumu ve gelişme iyi. üçüncü kontrol iki gün sonraya verildi. 5 şubat Bu gün o da halloldu. Rahim durumu iyi tek yumurta var 16mm. Kan sonuçlarım çıktı. Transfer günüm belirlendi. B12 + tiroid + coraspin + ferrum + imom omega3 + sadece bu gün için ovitrelle 25 vuruldum. İki gün sonra progestan fitil üç kere 10 Şubata kadar bunlar ile devam. Yarın yine kan vereceğim.

Eklentiler

• IMG_3341.webp
    IMG_3341.webp
    15,3 KB · Görüntüleme: 64
İmom omega 3 de bütün vitaminler varmış zaten. Ama insan gibi bilgi alamadığım için bir süre hepsini kullandım sonra kendim farkettim böyle olduğunu. Diğerlerini kestim. Tüp tedavi sürecimde yolunda geçmedi. Agrifertil e alerji gelişti karaciğer değerleri fırlayınca doktor bekleyelim düzelsin demedi. Eksik tedavi ile, soru sorunca bilmiyom cevabı ile geçiştire geçiştire bla bla bir süreç geçirdim. Bebekten çok soru işaretlerini tamamlamaya çalıştığım mentalimin çöktüğü bir süreç. Tedavi veriyor yumurta zayıf yeterli olgunluk yok ama donduruluyor. Sonra bunlar nasıl şansımız nedir diyoruz yüzde otuz maksimum deniyor. Ve bunu transfer günü belirlenecek gün söylüyor. O şaşkınlıkla tekrar yumurta toplama prosedürü kararı alıyoruz reçeteyi görüyorum ki ilk yumurta geliştirme aşaması reçetemin defalarca uyarmama rağmen yeni reçete ile alakası yok. İlk uygulaması gereken ilaçları ikinci reçetede tam görüyorum. Göz göre göre bağıra bağıra beni kendi halime bırakıp zayıf yumurta olduğunu bile bile eksik ilaç takviye ile kaderime terketti resmen. Tedaviye baştan başlamadık. Çünkü maddiyat olsun klinikten memnuniyet olsun hepsi tükenik vaziyette. O kadar üzüldüm ki. Transfer oldum ama zaten tutmayacağı belli. Ben sadece bir mucize bekledim. sanırım oda olmadı. Bu işe kalkışacak maddiyat da kalmadı. Yarım yamalak bişeyler başladı ve sona geldik. Yarından sonra test günüm. Bilime değil mucizeye inandığım ilk durum. Ne diyeyim ki insanın birazda talihi olacak😔

Netice iyi de olsa bu fikir ve yaşadıklarımız değişmeyecek. Defalarca söylediğim konuda ne gerekiyosa yapalım siz ne derseniz biz tamamız yeterki tam şekilde olsun herşey dedik. Benim başka şansım yok dedim defalarca ama kime söylemişim. Offffff of

Back
X