Uzmanlık programları oluyor hafta sonları genelde üniversiteler yapıyor, bunlara katılabilirsiniz. Bu programlara genelde çalışanlar, orta yaşlardaki insanlar katılıyor. Hem çevre edinmiş olursunuz.
Ama benim tavsiyem, nereye giderseniz gidin illa bu niyetle gitmeyin. Bir şeye ne kadar odaklanınca veya onu isteyince, olmamak için direniyor resmen. Akışta kalmaya çalışın ve olumsuz düşüncelerden çıkın. Biliyorum zor ama yalanda olsa kendinizi sanki hayatınızda her şey olumluymuş gibi olması gereken her şey zaten olmuş gibi inandırın. İnandığınız şey bir gün mutlaka gerçekleşecektir.
Size şöyle bir örnek vereyim. Daha işe yeni başlamıştım, bir tane gitmek istediğim ülke vardı devamlı internetten bakıyordum, hayal kuruyordum sanki oradaymışım gibi kahve fln içiyordum:) Aslında öğrencilik hayatımda yurtdışı deneyimim olmuştu ama bu ülkeye gidememiştim. Zaten sonra da iş hayatı başlayınca bazı şeyler daha da zorlaşmıştı hem zaman hem maddi bakımdan. Bir gün yetkilimle konuşurken bana dedi ki hangi ülkeye çok gitmek istiyorsun nereyi görmek istiyorsun öyle bir muhabbetti sadece, bende söyledim. Bana dedi ki ayy ne yapacaksın orada havası kasvetli vs.. Bende aksine kapalı daha durgun havadan hoşlanan biriyim. Neyse bir zaman sonra o gitmek istediğim ülkeyle biz iş yaptık hatta ben bir iş aldım ve beni oraya gönderdiler:) hem iş hem gezdim bol bol:) Resmen hayalini kurduğum aynı şeyleri yaptım orada. Sonra da defalarca yurtdışı deneyimim oldu, oluyor da. Ben farklı kültürleri, farklı ülkeleri çok merak eden, araştıran, gezmeyi seven biriyim, Allah bana nasip etti.
İnanmak çok önemli ilk başta kendinize inanın, sonra hayallerinizin mutlaka bir gün gerçekleşeceğine inanın.