• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

38 yaşında hamilelik,doğru mu?

33 yasindaki annen gec dogurmus diyorsan oooo kimse dogum yapmasin.universite okumus sonra calismis evlenmis vs iseniz 30 undan once zaten zor
Sorunun annem olduğundan bahsetmedim zaten sorun babamın yaşıydı ama son yıllarda annemde hem kendi yorgunluğu hem babamın sağlık sorunları yüzünden çok sıkıntı yaşamaya başladı. Ben kendi çektiklerimden dolayı geç yaşta çocuk sahibi olmanın bencillik olduğunu düşünüyorum. Hayatım kuşak çatışması, babamın sağlık sorunları, annemin yorgunluktan hastalanması vs derken berbat geçti, yapmak istediğim hic birşeyi yapamadım. Gençliğim üzgün, stesli, mutsuz, yalnız geçiyor. Bu yüzden konu sahibine de büyük oğlunuzun karakterine güveniyorsanız çocuk düşünün dedim. Benim babam 2 sene önceki mezuniyetime yürüyemediği icin gelemedi, annem geldi 2 gün hasta yattı. Kolay değil bunlarla genç yaşta yüzleşmek. Milletin annesi babası 50li yaşlarda ve dinçken benimkiler elimi kolumu bağlıyor. Yarın o çocuk büyüdüğünde abisi ona güzel bir destek olabilir ama bunu ancak konu sahibi bilir, bu yüzden abisi bizim gücümüzün yetmediğinde yanında olur diyorsa ne ala.

Konuya bu açıdanda bakılsın diye kendi yaşadıklarımı örnek verdim.

sağlığınız yerindeyse niye olmasın..ama 35 ten sonra down olma riski yüksek olduğundan amnisentez olun derim..koly gelsin..

hıc cocugu olmamıs kadınlar ıcın yas gecerlı olmayabılır ama keske ıkıncıyı bu zamana bırakmasaydın aslında yasında bısey yok daha cok gencsın ama buyuk cocuguk acısından paylasım olarak arada ucurum var ılerıde aralarında nasıl bı bag olusur :KK64:

Sorunun annem olduğundan bahsetmedim zaten sorun babamın yaşıydı ama son yıllarda annemde hem kendi yorgunluğu hem babamın sağlık sorunları yüzünden çok sıkıntı yaşamaya başladı. Ben kendi çektiklerimden dolayı geç yaşta çocuk sahibi olmanın bencillik olduğunu düşünüyorum. Hayatım kuşak çatışması, babamın sağlık sorunları, annemin yorgunluktan hastalanması vs derken berbat geçti, yapmak istediğim hic birşeyi yapamadım. Gençliğim üzgün, stesli, mutsuz, yalnız geçiyor. Bu yüzden konu sahibine de büyük oğlunuzun karakterine güveniyorsanız çocuk düşünün dedim. Benim babam 2 sene önceki mezuniyetime yürüyemediği icin gelemedi, annem geldi 2 gün hasta yattı. Kolay değil bunlarla genç yaşta yüzleşmek. Milletin annesi babası 50li yaşlarda ve dinçken benimkiler elimi kolumu bağlıyor. Yarın o çocuk büyüdüğünde abisi ona güzel bir destek olabilir ama bunu ancak konu sahibi bilir, bu yüzden abisi bizim gücümüzün yetmediğinde yanında olur diyorsa ne ala.

Konuya bu açıdanda bakılsın diye kendi yaşadıklarımı örnek verdim.
cani senin yasadiklarin gercekten uzucu ama inan bu senin sanssizligin.annen biraz tembel ruhlu veya depresif diyemi genc sayilabicek yasta her seyden yorulup of pof ediyor.
ailelerin cocuklarini cok dusunmesi lazim ama malesef cogu insan egitimli veya egitimsiz farketmez once ben diyor.cocugun nelerden etkileniyor nelerle onun hayatini mahvediyorum demiyorda kendine birakmis hayati.demem o ki yasla degil karekterle alakali cogu sey.

Hic bir saglik problemin yoksa , Neden olmasin??

Evet testler gayet guvenilir ..
Bence istekliysen daha fazla erteleme ..

cani senin yasadiklarin gercekten uzucu ama inan bu senin sanssizligin.annen biraz tembel ruhlu veya depresif diyemi genc sayilabicek yasta her seyden yorulup of pof ediyor.
ailelerin cocuklarini cok dusunmesi lazim ama malesef cogu insan egitimli veya egitimsiz farketmez once ben diyor.cocugun nelerden etkileniyor nelerle onun hayatini mahvediyorum demiyorda kendine birakmis hayati.demem o ki yasla degil karekterle alakali cogu sey.

Tam tersine annem kendini harap edecek kadar fazla çalışır, şuanda da 62 yaşında olmasına rağmen 4 senedir çocuk gibi babama bakiyor wcsinden, beslenmesine herşeyiyle ilgileniyor. Kendisi de yıllardır birsürü hastalıkla uğraşmasına rağmen. Benim demeye çalıştığım belirli bir yaştan sonra insanlar küçük çocuklarla uğraşamayacağı durumlarla karşılaşabiliyor. Siz sağlıklı olsanız eşinizin sorunu çıkıyor vs. Şimdi 25-30 yaşlardaki enerji ve sağlık 40 yaşından sonra eksilmeye başlıyor. Bilimsel olarakta insan ömrü ortalama 65-70 yıl. Siz hayatınızın en verimli ve enerjik yıllarındayken anne ve babanızın son demlerini yaşaması her zaman içinizde bir hüzün yaratıyor hele ki ilk çocuksanız. Yani yaşamayan bilemez, herkesin fikri kendine ama ben bütün bu riskler göz önünde bulundurulduğunda yine de 40ından sonra çocuk sahibi olmanın bencillik olduğunu düşünüyorum benim ailemde de bu bencilliği babam yaptı annem değil.

Back
X