38 yaşında hamilelik

Bende 36 yasindayim bence gec kalmis degiliz
Sayilara takilmak cok dogru degil
Vucudum hala genc ve dinc :)

O iş vücudun genç ve dinç olmasına bakmıyor. 40 yaşında 2 yıllık evliyim. 36 beden gayet aktif biriyim ve herkes 28-30 yaşında olduğumu sanıyor ama gel gör ki 1 boş kese nedeniyle bir 7 haftalık kalbi durduğu için düşüğüm var şuan 16 haftalık hamileyim bebeğim down sendromlu amniyosentez sonucunu bekliyoruz. Ve sebep yaşım nedeniyle yaşlanan yumurtalar. Dış görünüşünüz taş da olsa üreme sistemi ayrı konu. 40'ından sonra çocuk doğuran örnekler mutlaka vardır etrafınızda ama bunlar istatistik olarak çok az ve yüksek riskli.

Benim daha genç sayılabilecek yaşlarda iki tane kalp durması ile kürtaj im oldu. Ve dünyada genç olduğu halde down sendromlu bebek sahibi olan kadınlar var. Ben bebeğinizin sağlıklı olduğunu hissediyorum inşallah da o öyledir. Kendinizi ve yaşlandığını düşündüğünüz bedeninizi suçlu hissetmeyi n lütfen o kadar çok ki amniyosentezden temiz sonuç alan dualarım siz ve bebeğiniz için

Bebeği olmayanlar Zilhicce ayının 3. Günü Enbiya Süresinin 88-89-90-91.Ayetlerini okuyup Rabbimden Hayırlı evlat istesinler.

O gün evlat sahibi olmak isteyenlerin dualarının geri çevrilmediği belirtiliyor.

Bu Ayeti kerimler Rabbim Senden hayırlı salih ve sağlıklı bir evlat istiyorum diyerek salih bir niyet ile 3-7-21-41 veya 101 gibi tekli sayılar ile okunabilir.

Enbiya süresi 88-89-90-91 ayetler
فَاسْتَجَبْنَا لَهُ وَنَجَّيْنَاهُ مِنَ الْغَمِّ وَكَذَلِكَ نُنجِي الْمُؤْمِنِينَ
وَزَكَرِيَّا إِذْ نَادَى رَبَّهُ رَبِّ لَا تَذَرْنِي فَرْدًا وَأَنتَ خَيْرُ الْوَارِثِينَ

فَاسْتَجَبْنَا لَهُ وَوَهَبْنَا لَهُ يَحْيَى وَأَصْلَحْنَا لَهُ زَوْجَهُ إِنَّهُمْ كَانُوا يُسَارِعُونَ فِي الْخَيْرَاتِ وَيَدْعُونَنَا رَغَبًا وَرَهَبًا وَكَانُوا لَنَا خَاشِعِينَ
وَالَّتِي أَحْصَنَتْ فَرْجَهَا فَنَفَخْنَا فِيهَا مِن رُّوحِنَا وَجَعَلْنَاهَا وَابْنَهَا آيَةً لِّلْعَالَمِينَ

Festecebnâ lehu ve necceynâhu minel gamm(gammi), ve kezâlike nuncil mu’minîn(mu’minîne).

Ve zekeriyyâ iz nâdâ rabbehu rabbi lâ tezernî ferden ve ente hayrul vârisîn(vârisîne).

Festecebnâ lehu, ve vehebnâ lehu yahyâ ve aslahnâ lehu zevcehu, innehum kânû yusâriûne fîl hayrâti ve yed’ûnenâ ragaben ve reheben, ve kânû lenâ hâşiîn(hâşiîne).

Velletî ahsanet fercehâ fe nefahnâ fîhâ min rûhinâ ve cealnâhâ vebnehâ âyeten lil âlemîn(âlemîne).

Biz de duasını kabul ettik ve kendisini kederden kurtardık. İşte biz mü’minleri böyle kurtarırız.
Zekeriya’yı da hatırla. Hani o, Rabbine, “Rabbim! Beni tek başıma bırakma. Sen varislerin en hayırlısısın” diye dua etmişti.
Biz de onun duasını kabul ettik ve kendisine Yahya’yı bağışladık. Eşini de kendisi için, (doğurmaya) elverişli kıldık. Onlar gerçekten hayır işlerinde yarışırlar, (rahmetimizi) umarak ve (azabımızdan) korkarak bize dua ederlerdi. Onlar bize derin saygı duyan kimselerdi.
Irzını korumuş olan kadını da (Meryem’i de) hatırla. Ona ruhumuzdan üflemiştik. Kendisini de, oğlunu da âlemlere (kudretimizi gösteren) birer delil yapmıştık.
Bugün kızlar okuyun
Müjdeli haber alırsanız lütfen beni etiketleyin

Teşekkür ederim samimiyetiniz ve duanız için. Duaya çok ihtiyacım var ve duadan başka da yardımcı olabilecek hiçbir şey yok maalesef

Allah razı olsun canım bugün okuyacağım inşallah:)

Teşekkür ederim samimiyetiniz ve duanız için. Duaya çok ihtiyacım var ve duadan başka da yardımcı olabilecek hiçbir şey yok maalesef
Benim abimin eşi ikinci çocuğunda ense pilisi çok kalın çıktı değerler de oldukça yüksek yani tarama testi sonucu. Şimdi 14 yaşında zehir gibi sağlıklı bir kızı var ense si yanlış hatırlamıyorsam 5 e yakındı beklemek çok zor biliyorum hele de hamileyken bende şu an beşinci bekliyorum iki gün sınra kontrol e gideceğim. 39 yaşındayım 79 ağustos doğumluyum inşallah güzel haberler veririz birbirimize ama üzülmek yok daha şimdiden kesinleşmiş hiçbirşey yok

Allah sabır versin sizin adınıza çok üzüldüm
Amniyosentez yapmadan down sendrom teşhisi koyulabiliyor mu
Yoksa sadece risk mi var dediler ikili üçlü testlerinizde
Risk üzerine mi yaptırdınız
Çevremde 35 yaşından önce çocuk sahibi olan insan sayısı çok az
Hepsi de sağlıklı oldu belki de genlerle ilgilidir
Elbette 35 den sonra yumurta sayısı ve kalitesi düşüyor
Risk faktörü artıyor bu tıbben de kanıtlanmış bişey zaten
Ama herkeste aynı olmuyor demek ki

Ultrasonda her şey normaldi, yaşım 40 olduğu için 2li test zaten yüksek riskli çıkacağından onu yaptırmadan fetal DNA (Harmony) testi yaptırdım. Bu testler de kandan bakılıyor ve doğruluk oranının %99 olduğu söyleniyor. Hamileliğin başından itibaren düşük riskim olduğu için amniyosentez yerine bu test önerildi ve sonuç 99/100 down sendromu çıktı. Teyit etmek için dün düşük riskini göze alarak alarak amniyosentez yapıldı, zaten gebeliğin sonlandırılması için kanunen amniyosentez şart, o nedenle yapıldı.

Umarım hayırlı haberler alırsınız
Bize de hayırlı haberler verirsiniz

Kızlar merhaba. Ben de 38 yaşındayım.Düşük yumurta rezervim yüzünden 3. Tüp bebek denemem ile hamile kaldım. Umarım hepimiz sağlıkla kucağımıza alırız bebişlerimizi.

Merhaba yaşa çok fazla takılmamak gerek.
Verilen yumurtanın kalitesine bağlı hersey, yumurta gelişimi kalitesi için,
B12, D vitamini, a,e,c, folik asit içmek gerekli.
Ayrıca testere dişli aslan pençesi içmek gerek, testere dişli aslan pençesi yumurta kalitesini arttırıyor.
Dhea hormonu almak gerekli, 30 yaşından sonra böbrek üstü bezlerinden yumurta kalitesi için üretilen hormon azalmaya başlar, dolayısı ile yaş ile birlikte yumurta kalitesi düşer dedikleri hormonel dengenin değişmesi.
Fakat herkesin değişecek diye de bişey yok, annem 48 yaşında kadın hastalıklarından ameliyat oldu doktorlar yumurtaliklarin gördükleri yumurta sayısı ve kaliteleri... Şaşkınlık geçirdi.
Hatta ameliyattan bı gün önce babam gelip imza verdi. Tüpleri de bağlandı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…