Merhaba ben 2 kez normal doğum yaptım, 2. doğumumda şöyle olmuştu , tam olarak 39.0 dım ve rytin kontrol için saat 09/00 da doktoruma gittim,hatta doktorum 1 hafta sonra izine gidecekmiş ,bende onun haricinde kimseyle doğum yapmak istemediğimi 3 güne kadar doğmassa ,beni suni sancıyla doğurtmasını istedim,o da tamam o halde ,öyle yaparız dedi; EE RAHATSIZLIĞIN YOK MU?,diye sordu ,ben HAYIR YOK,HEMDE HİÇ BİR RAHATSIZLIĞIM YOK ,dedim .. Peki o halde ama gelmiş ken ben yine de alttan bir muayene etmek isterim dedi,neyse ben rahat rahat yattım çatala,gülüşüyoruz doktorla, ama bir anda doktor ,NASIL AĞRIN YOK? 4 CM AÇILMIŞ,BUGÜN DOĞUM YAPACAKSIN!! BEBEĞİ HİSSEDİYORUM demesin mi,BEn Şok Oldum, nasıl olur ama ağrım yok...
Yok yok benim ağrım yok ben gideyim ,hazırlıksız geldik bugün ,bugün gideyimde yarın geliriz dedim

doktor ee bir nst'ye gir çık ta ona göre karar veririm gidip gidemeyeceğine dedi ve ben nst'ye bağlandım, gelen ebeler yüzüme tuhaf tuhaf bakıyorlar,En SOnunda Bir Ebe 'SİZ BURAYA NEDEN YATTINIZ 'diye sordu ''EE NORMAL KONTROL OLMAK İÇİN''dedim, O da ''YANİ SİZ 2 DAKİKADA 1'E DÜŞMÜŞ OLAN SANCILARI HİSSETMİYORMUSUNUZ ?''dedi,BEn yine şok nasıl oluyor bu 2 dakikada 1e düşüyor sancı sıklığım ve ben hala hissetmiyordum...neyse o gün ,doktor beni salmadı(hoş salsa 2 saat sonra dönecekmiş

). saat 11 de odama yatışım yapıldı,ilk kızımda bizimleydi,eşim eve çantamı almaya koşturdu,kayınvalidemi aradım o geldi v.s saat 12-30da ağrıları hissetmeye başladım ,doktorum suni sancıyı da bağlayınca ağrı iyice çoğaldı ve saat 14-30 da suni sancı kesildi... Ve saat 15-00da doğumhaneye tek kişi girdim,15-20 de 2 kişi çıktım

Bebeğim Bana Çok Büyük Bİr sürprizle geldi...
Ben size şunu soracağım, sanki bebeğin bir tarafta toplandığı hissine kapılıyormusunuz ,öyleyse o anarda elinizi karnınıza dokundurun ,sert ise karnınızı bu bir tip rahim kasılmasıdır ve doğum ağrısıdır...bunun sıklıkları da çok önemli eğer düzenli bir hal almışsa bu sertleşme bu da doğum hazırlığıdır,yani her zaman öyle şiddetli ağrı ile başlamaz doğumlar,Ve rahat bir doğum için mümkünse eşinizde destek alıp ,yürüyün...
sevgiler