• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

39 yaşından sonra üniversiteye gitmek isteyen ablam...

Ben şu ta afrikadan gelen öırencilere siniroluyorum asıl onlar buradki öğrencilerin hakkını gasp ediyor

Ben şu ta afrikadan gelen öğrencilere siniroluyorum asıl onlar buradki öğrencilerin hakkını gasp ediyor
Dünya global, sadece afrikalı gelip burda okumuyor, türk gidip rusya'da abd'de vs okuyor. Yabancı öğrenci kontenjanı her ülkede var, bize özel değil :)

özel der verir mezun olunca rahmetli kemal sunalın bile 56 yaşında üniversite mezunu olduğunu düşünürsek bence güzel bir düşünce içinde kalmasın okusun ..benim sınıfımda dilek abla vardı 40 küsür yaşında vardır bir kısmeti yiyecek ekmeği okusun bence..

isteyen 80 yaşında da okur, amacı üni bitirmek, başka amaca gerek yok
ama ablan iş bulmak için okuyacaksa iş bulması zor tabii, bunu kabullenerek okumalı

Yahu insanın yaşı ilerledikçe öğrenme kabiliyeti azalır. Eğer 39 yaşında biri genç bir beyne sunulmuş soruları ondan daha fazla net yaparak atlatabiliyorsa asıl genç olan çekilsin sahalardan.

Bu ne saçmalık. Usluba bakın.. Hak yiyormuş. Nasıl bir başarısızlıkla karşı karşıya kalındı da azimli yaşı ilerlemiş insanların başarma azmine düşman olundu merak içerisindeyim..

Ablanızı her şeyden önce kararı için (kendisinden 19 yaş küçük biri olarak) tebrik ediyor, tekrar katılmayı düşündüğüm üniversite sınavında başarılar diliyorum. İYİ OLAN KAZANSIN :cool:

Aynı şeyi düşünüyordum ki yazmışsın.
Ayrıca yıllardır lise konularını görmemiş bir insan yapıp, sen yapamıyorsan bence sen okuyup boşuna milletin yerini işgal etme. :KK14:

yorumlarınızla bir rakibinizi elediniz tebrikler şimdi gelelim diğer yüzlercesine:KK45:

Bikere istiyorsa kesinlikle okusun keşke yapsaydım demek kadar kötü başka hicbirseyin olmadığını düşünüyorum su hayatta. Bende 29 yaşındayım matematik mezunuyum ikinci bir üniversite okumak istiyorum eşim de 37 yaşında sosyoloji okumayı düşünüyor.sonuna kadar destekliyorum,gençlerin hakkını Yemesin ne ya böyle saçmalık mi olur:KK47::KK47::KK47:

İstiyorsa okusun, mezuniyete var kaç yıl iş bulur mu, bulamaz mı hesabı boş, o zamana kadar Allah kerim
Kimsenin de yerini işgal etmiş olmaz, her bireyin okuma, eğitim alma hakkı var yani bu güne kadar kullanmadığı kendine ait hakkı kullanacak ve bence çok da iyi olur. Ahir ömründe insanın yaşamak istedikleri içinde kalmamalı. Kadın okumak istiyor bu öyle ütopik bir şey değil, bırakın yapsın iş kısmına da mezun olunca bakılır, destek olun bence, şevkini kırmayın, üniversiteye gitmek kötü bir şey değil ki, yaşı 39 diye hayattan emekli mi olacak, o gücü hissediyor demek ki içinde, size de destek olmak düşer

öğrenme kapasitesidi düşermişte öyleymiş böyleymiş, kime göre neye göre, herşey öyle uzmanların dediği gibi olmuyor
benim babam emekli olup 55 yaşında yeni bir iş öğrendi, öğle basit bir işten bahsetmiyorum, sizin bile öğrenemeyeceğiniz bir iş, genç beyinlerinizle(!).... Ve hala o işe devam ediyor

istiyorsa okusun bence
iş güç olaylarını kendi de düşünüp tartar zaten

merhaba kızlar belki çok ufak bi problem diye düşünürsünüz fakat işin içinden çıkamayınca bir karar veremeyince bu tür şeyler de sorun haline gelebiliyor. Benim ablam 39 yaşında ve üniversiteye gitmek istiyor edebiyat fakültesinden coğrafya türk dili edebiyatı ya da tarih gibi bir bölüm okumak istiyor fakat daha sonra öğretmenlik yapmak istese devlete atanamıycak yaş sorunundan dolayı.. özelde de iş bulamam diyerek karamsarlığa kapılıyor yaşından ötürü..Sizin bu konularla ilgili tecrübeleriniz varsa paylaşır mısınız:KK51:
Sen okumasın deyip saçmalayanlara bakma. İstiyorsa okusun tabi. Hakkıyla puan alıp kazanacak sonuçta kontenjan doldurmak ne demek.
Ama iş konusu sıkıntı. Gençler tercih ediliyor genelde. Devlete dediğin gibi giremez yaştan dolayı. Zaten o da ha deyince olmuyor malum. Bahsettiğin bölümler zaten az öğretmen alıyor özelde. Ve gençleri tercih ediyorlar. Yaşı ilerlediyse de mutlaka tecrübe ararlar.
Sonuç olarak istiyorsa okusun ama iş beklentisi çok olmasın kimisi de zevk için okur öğrenmek ister sakıncası yok.
Kemal Sunal 50 yaşından sonra okudu kötü bir şey mi?

tabii ki okusun ablanız..
ne demek başkasının hakkını gaspetmek.. çok saçma.. herkes çalışsın emeğiyle kazansın..
o zaman bir sürü genç işsiz var.. belli yaşın üstündekiler çalışmasın ki gençler işsiz kalmasın!!

neyse...

ablanız için öğretmenlik adına geç kalınmış bir yaş olduğunu düşünüyorum. KPSS var atanması var..
eğer açık öğretim şeklinde okumayı tercih edecekse, hem çalışabilir hem okuyabilir..
ama illa öğretmenlik diye diretiyorsa devlet adına pek umutlu olmasın belki özel ders verebilir, dersanelerde çalışabilir..

okumayı, kendini geliştirmeyi isteyen herkes bunu yapmalı..

Valla benim abim 38 yasinda mezun oldu. Radyo televizyon okudu. Suan ulusal bir kanalda kj operatörü. Umarim dogru biliyorumdur mesleğini :)
O yastan sonra meslek değiştirdi.
Napak simdi cok yasli ve cahilsin keske olsen mi diyek?

merhaba kızlar belki çok ufak bi problem diye düşünürsünüz fakat işin içinden çıkamayınca bir karar veremeyince bu tür şeyler de sorun haline gelebiliyor. Benim ablam 39 yaşında ve üniversiteye gitmek istiyor edebiyat fakültesinden coğrafya türk dili edebiyatı ya da tarih gibi bir bölüm okumak istiyor fakat daha sonra öğretmenlik yapmak istese devlete atanamıycak yaş sorunundan dolayı.. özelde de iş bulamam diyerek karamsarlığa kapılıyor yaşından ötürü..Sizin bu konularla ilgili tecrübeleriniz varsa paylaşır mısınız:KK51:

Benim matematik öğretmeni bir tanıdığım 2 çocuğuyla aynı yıllarda ikinci üniyi okudu , harita mühendisliği Yıldız Teknik! Bir kaç senede yaptı öğretmenlikten emekli olunca.

Gençlere dökülen paranın haddi hesabı yok, dersanesi özel okulu özel dersi, yine iş yok. Yine ancak özel üniye yetiyor puanları ucu ucuna. Ondan sonra azimli insanlar kontenjan doldurdu diye laf oluyor. O olmasa başkası dolduracak kontenjanı. Az puan alan da başkasını suçlasın ancak.

Ona bakarsan devlette emeklilik yaşı geçmiş bir sürü öğretmen var hala çalışıyorlar. Çık işten gençlerin önünü aç mı diyelim. İhtiyacı vardır, emekli olunca daha az para alacak çünkü, yada boş durmak istemiyordur işine aşıktır kime ne!

Back
X