Kusura bakmayın geç cevap veriyorum, o kadar güzel yazmışsınız ki okurken mahçup oldum. İyi ki sizin gibi güzel insanlar var şu dünyada
Normalde okula dönmeyi asla düşünmüyordum, para kazanmam lazım benden geçti artık diyordum ama düşüncelerim değişti artık. Belki kaydımı yaptırabilirim bu sene.
Okulu özledim seviyorum ama okula gitmek korkaklık gibi geliyor. Benim yerimde bir erkek olsaydı kötü gözle bakılırdı bunu biliyorum. Para kazanması lazım diye düşünülürdü. Ben de kendim hakkında o yüzden bu kadar para odaklı düşünüyorum. İlerde çalışmama gibi bir lüksüm yok. Diplomanı al da evde otursan da olur denebilecek biri değilim hayat boyu çalışmam iyi kazanabilmem lazım.
Bu soruyu erkeklerin yoğun olduğu bir foruma yazdım, herkes okul artık eskisi gibi önemli değil, çalışabilirsin falan dedi. Yani erkekler ve kadınların olaylara bakış açısı biraz farklı. Ama şunu da biliyorum ki hayat erkeklere çok daha kolay. En kötü ihtimal taksicilik yaparlar, boya badana yaparlar kazanırlar. Bizim öyle bir lüksümüz yok.
Geçen gün bir şeyler al sat yapacağım için istoça gittim. Erkeklerin yoğun olduğu bir dükkana girerken gerildim zaten ben girdiğimde herkes sustu, daha çok gerildim. Yani kadın olarak iş yapmak da zor. Kendi işini yapmak bile zor. Okumak mantıklı, kızım olsa da okuturdum ama kızımı muhtaç etmezdim öncesinde. Benim ailem hem para bekliyor hem okul oku diyor. Bu iş öyle olmuyor işte, zor bir durum.
Bazı insanlar derdin para mı falan yazmış ama biraz saçma buldum bunu, hepimizin derdi para kazanmak değil mi? Yani ben asla diploma için çalışmıyorum, amacım kendimi ve ailemi geçindirmek. Dediğim gibi bazı insanlar (bazen kadınlar bile) kadınları diplomasını alsın da evde otursa da olur olarak görüyor, o kafada değilim.