• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

25 yaşında üniversiteye gitmek

25 yaşında örgün üniversiteye gitmek istemediğimden açıköğretime yazılmayı planlıyorum ama kime sorduysam para tuzağı gibi şeyler söylüyor. Okuma diyorlar. Bir tane 4 yıllık bir tane de 2yıllık bölüm okumak istiyorum. (Aynı anda)

Önerebileceğiniz bir şey var mı? Şu bölümü oku atanırsın bu bölümü oku vs diyebileceğiniz bir şey var mı?
halk ve ilişkiler ve reklamcılık ucu çok açık bi bölüm, mühendislik ,bana göre bunlar

25 yaşında örgün üniversiteye gitmek istemediğimden açıköğretime yazılmayı planlıyorum ama kime sorduysam para tuzağı gibi şeyler söylüyor. Okuma diyorlar. Bir tane 4 yıllık bir tane de 2yıllık bölüm okumak istiyorum. (Aynı anda)

Önerebileceğiniz bir şey var mı? Şu bölümü oku atanırsın bu bölümü oku vs diyebileceğiniz bir şey var mı?
2. Üniversitemi 23 yaşında kazandım ve okudum 25 te mezun olup evlendim, hiçbişey için geç değil, yanlız benim evlilik işi çok aceleye gelmiş 🤔

Güzel bi bölüm okuyosun fıstık. Zor değil, önce orda anlaşalım, zor demenin sebebi çalışırken okumaya çalışman. Nerden biliyorum, kendimden. Makine Mühendisiyim, 1 sene okuyup sonra çalışarak okumaya kalktım, olmadı. okulu bırakmam gerekti çünkü çalışmak zorundaydım. yani seni anlıyorum, o yüzden yardımcı olmak istedim. Tam da 25 yaşımda okula geri döndüm ve ben ÇOK ZORRR dediğim bölümü -sınırsız kredi hakkım doğmuştu- 1.5 yıl sonra bitirdim hem de rekor kredide ders vererek... Önce kendini hazırla !! 25 yaş çok para kazanmak için çok erken bir yaş bunlara da lütfen takılma, 25 yaşında insanlar doğru düzgün bölümlerden ancak mezun oluyorlar daa insanlar yetiştirmek için işe alıyorlar daaa ohooo. çok kazanıyorum diyen insanlara da öyle zart diye kanma :)) yıllarca özel şirkette yöneticilik yaptımm, yaklaşık 10 yıl kadar şuan kazandığım para -ki işi bıraktığım zamandan bahsediyorum- ancak normalin üzerine çıkmıştı, herkes çok kazanıyorum demeyi sever, memur değillerse gelsinler bana anlatsınlar çokkk kazandıkları parayı :)))

Okuluna devam ederken 'bölümün üzerine' özel dersler vererek para kazanmaya devam edebilirsin... Para önceliğin olduğu sürece ne çok para kazanacaksın ne de eğitimini tamamlayabileceksin buna emin ol... Örgün devam eden okulunu okumaya devam etmeni, özel ders vererek ufak ufak para kazanmanı öneririm. aöf okumak sana hiçbir şey kazandırmayacak, hobi olarak yine oku... Kpss de öyle 'kolay' kazanılan bir sınav değil. sen okuduğun bölüme zor diyorsan kpss 90 üstü almak için çalışacak da gücün yok demektir. önce kendini kandırmayı bırakacaksın ki sağlıklı bir yol almaya başla... evet çok para kazanacaksınn ama GERÇEK bir MESLEĞİN olduğunda... bu ya okulla olacak ya da bir 'becerin' 'yeteneğin' olacak ki yine 5-10 sene emek edipp ustalaşacaksınnn ve iyi para kazanacaksın... çok gençsinnn şimdi sana büyüdüm geliyor ama daha değil, inan bana... 32 yaşım bitmek üzere aynı yolları yürüdümm ve seni çok iyi anlıyorum, dikkatimi çektiği için de yazmak istedimm... ha bir de istediğin kadar psikolojik destek alıyor gibi görün, sen gerçekten DESTEK ALMAYI kabul edene kadar almış sayılmayacaksın... biraz kendini rahat bırak :KK66:
Kusura bakmayın geç cevap veriyorum, o kadar güzel yazmışsınız ki okurken mahçup oldum. İyi ki sizin gibi güzel insanlar var şu dünyada🙏🏼

Normalde okula dönmeyi asla düşünmüyordum, para kazanmam lazım benden geçti artık diyordum ama düşüncelerim değişti artık. Belki kaydımı yaptırabilirim bu sene.

Okulu özledim seviyorum ama okula gitmek korkaklık gibi geliyor. Benim yerimde bir erkek olsaydı kötü gözle bakılırdı bunu biliyorum. Para kazanması lazım diye düşünülürdü. Ben de kendim hakkında o yüzden bu kadar para odaklı düşünüyorum. İlerde çalışmama gibi bir lüksüm yok. Diplomanı al da evde otursan da olur denebilecek biri değilim hayat boyu çalışmam iyi kazanabilmem lazım.

Bu soruyu erkeklerin yoğun olduğu bir foruma yazdım, herkes okul artık eskisi gibi önemli değil, çalışabilirsin falan dedi. Yani erkekler ve kadınların olaylara bakış açısı biraz farklı. Ama şunu da biliyorum ki hayat erkeklere çok daha kolay. En kötü ihtimal taksicilik yaparlar, boya badana yaparlar kazanırlar. Bizim öyle bir lüksümüz yok.

Geçen gün bir şeyler al sat yapacağım için istoça gittim. Erkeklerin yoğun olduğu bir dükkana girerken gerildim zaten ben girdiğimde herkes sustu, daha çok gerildim. Yani kadın olarak iş yapmak da zor. Kendi işini yapmak bile zor. Okumak mantıklı, kızım olsa da okuturdum ama kızımı muhtaç etmezdim öncesinde. Benim ailem hem para bekliyor hem okul oku diyor. Bu iş öyle olmuyor işte, zor bir durum.

Bazı insanlar derdin para mı falan yazmış ama biraz saçma buldum bunu, hepimizin derdi para kazanmak değil mi? Yani ben asla diploma için çalışmıyorum, amacım kendimi ve ailemi geçindirmek. Dediğim gibi bazı insanlar (bazen kadınlar bile) kadınları diplomasını alsın da evde otursa da olur olarak görüyor, o kafada değilim.

Ben senin yerinde olsam okumak yerine meslek edinmeye bakarım. Kuaförlük vs olabilir mesela. Çünkü o dediğin bölümlerden atanmak çok zor. Özelde de asgari ücrete yada bir tık üzerine çalıştırırlar.
Kuaförlük gibi meslekler için çok daha küçük yaşta başlatıyorlar diye biliyorum. Benim yaş 25 oldu😅

Kusura bakmayın geç cevap veriyorum, o kadar güzel yazmışsınız ki okurken mahçup oldum. İyi ki sizin gibi güzel insanlar var şu dünyada🙏🏼

Normalde okula dönmeyi asla düşünmüyordum, para kazanmam lazım benden geçti artık diyordum ama düşüncelerim değişti artık. Belki kaydımı yaptırabilirim bu sene.

Okulu özledim seviyorum ama okula gitmek korkaklık gibi geliyor. Benim yerimde bir erkek olsaydı kötü gözle bakılırdı bunu biliyorum. Para kazanması lazım diye düşünülürdü. Ben de kendim hakkında o yüzden bu kadar para odaklı düşünüyorum. İlerde çalışmama gibi bir lüksüm yok. Diplomanı al da evde otursan da olur denebilecek biri değilim hayat boyu çalışmam iyi kazanabilmem lazım.

Bu soruyu erkeklerin yoğun olduğu bir foruma yazdım, herkes okul artık eskisi gibi önemli değil, çalışabilirsin falan dedi. Yani erkekler ve kadınların olaylara bakış açısı biraz farklı. Ama şunu da biliyorum ki hayat erkeklere çok daha kolay. En kötü ihtimal taksicilik yaparlar, boya badana yaparlar kazanırlar. Bizim öyle bir lüksümüz yok.

Geçen gün bir şeyler al sat yapacağım için istoça gittim. Erkeklerin yoğun olduğu bir dükkana girerken gerildim zaten ben girdiğimde herkes sustu, daha çok gerildim. Yani kadın olarak iş yapmak da zor. Kendi işini yapmak bile zor. Okumak mantıklı, kızım olsa da okuturdum ama kızımı muhtaç etmezdim öncesinde. Benim ailem hem para bekliyor hem okul oku diyor. Bu iş öyle olmuyor işte, zor bir durum.

Bazı insanlar derdin para mı falan yazmış ama biraz saçma buldum bunu, hepimizin derdi para kazanmak değil mi? Yani ben asla diploma için çalışmıyorum, amacım kendimi ve ailemi geçindirmek. Dediğim gibi bazı insanlar (bazen kadınlar bile) kadınları diplomasını alsın da evde otursa da olur olarak görüyor, o kafada değilim.

hemen şurayı da atlatalım beraber... 25 yaşında ayakları üzerinde duran bir kadın olduğundan UTANMANA SIKILMANA hatta çekinmene hiç gerek yok.. ASLA da böyle duygulara kapılma... Ben yöneticiliği laps diye almadım yıllarca sahada satış yaptım. 32 yaşındayım 9 ay önceye kadar da yapıyordum. yine bu şehirde çalışmak isteyeyim yarın işe başlarım aynı şirketimde, keşke dönsem diye bakıyorlar... Sanayilere bir girerdik pir girerdik 2 kadın yönetici.. Dik duracaksın, bu senin işin, aynı orda çalışan ustalar gibi.. hayatım boyunca da ay o bana asıldı ay o müşteri mesaj attı diyen saha yöneticilerinden olmadım. mesai saatimden sonra 1 tane müşterim beni aramaya cesaret edemezdi. o duruş da senin elinde... Kadın "erkek beden gücü" gerektirmeyen herrrr işi yapabilir... kendine güven, kendinden emin ol. senin karşındaki senden çekinsin...

not: üni'ye döndüğümde sınıf arkadaşlarım arkamdan abla diye sesleniyorduu.. 'leen rezil etmeyin' der gülerdim. inanılmaaaz eğlenceli oluyor bıdıklarla ders çalışmakk hocalarla daha kolay iletişim kurmak. inanılmaz keyifli. keyfini çıkarmaya başladığında beni anarsın :)

31 yaşla 2.lisanstan yazıyorum:)
Yasin gayet normal. Her ne istersen okuyabilirsin. Para durumunu ise part time işler yaparak götürebilirsin. Aynı zamanda ticarete kafa yorarsin. Bu üçü gayet aynı anda olacak şeyler.

Back
X