• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

39 yaşından sonra üniversiteye gitmek isteyen ablam...

teşekkür ederim. sizin gibi takdir eden de az. çünkü her türlü olumlu düşünceyi baltalamak,şevk kırmak zevk veriyor küçük insanlara.

Kesinlikle dediğiniz gibi çok insan var, ama takdir edenler de var :) Dedim ya, sayı az...

40 yaşından sonra hiç tecrübesi olmadan iş bulması çok zor.. hele ki öğretmenlik mesleğinde.. ama bence imkanı varsa üniversiteye gitmeli, okumanın yaşı yok..

: ) Allah Allah bir tutturmuşsunuz kim oluyorsun kim oluyorsun çok ilginç..Bir konu hakkında fikir sahibi olmadan önce sizden izin mi almam gerek ? Neden sizden farklı düşünenleri kabullenemiyorsunuz ? Neden vatana hainlik etmişim gibi şiddetli tepkiler veriyorsunuz ki hainlere bu tepkileri verebilseydiniz bugün hakkımızda karar verenler bitli imamlar olmazdı .. Bir acım yok veteriner hekimim ben.Fakülteyi kazandığımda yaşım 19 du..Balya balya kitap ezberledim öyle bitirdim okulu..Sizin veterinerlik fakültesini bitirmek hakkında bir fikriniz var mı ? Öyle ziraat mühendisliğine,su ürünlerine benzemez ! Geceleri internette dedikodu yaptığımı ima eden arkadaşım,benim Ankara nın en nezih semtinde 150 m2 muayenehanem var..Gitmiyorum.Gitmeyeceğim geceleri internette dedikodu yapacağım..Buna da mı karışacaksınız izin alsaydım keşke önce sizden : ) Yok neymiş belli bir yaşın üzerindekileri öldürelimmiş..Benim ötenaziyi ya da bu dediğinizi savunmaya da hakkım var karışamazsınız ! Tüm dünyayı yakalım derim ! Karışamazsınız ! Dünya yumurta değil tepsi derim!Karışamazsınız!Bir şeyi savunuyorsanız düzgün savunun sen kim oluyorsun çok komik bir savunma şekli 5 yaşında ki bebeler diyor bunu : ) Zira bu konuda ki mahalle tartışmasından sonra (savunduğunuz şeyle ilgili bir sıkıntım yok ama savunduğunuz bir şey yok tek yaptığınız saldırmak) çıkıp konu komşumla evimin kapısında sakız çiğneyip çekirdek çitlemek bile daha kaliteli bir iş gibi göründü gözüme . İnsan bazen kenara çekilmeyi bilmeli..Benim ödediğim vergiyle 50 yaşında okuyup ta vatana bir faydası olmadan ölüp gitmemeli ! İsteyen okuuuur isteyen okumaaz ama belli bir yaştan sonra üniversite bitirme aşkına düşenlere ben ancak yuh derim .. Hadi bakalım siz haydeee hurraaa devam edin ben çekirdek çitlemeye gidiyorum : ) Bu arada,sizi bir açık oturumda falan düşünemiyorum biliyor musunuz : ) Tek söylediğiniz sen kim oluyorsun sen kimsin kimsin sen sen de kimsin kimsiniz olurdu : )

Sen vergi veriyorsun diye kendinde nasıl bir hak görüyorsun... isterse devlet üniversitesinde 10 tane bölüm bitirir, çalışmaz evinde oturur.. sana ne?

Lütfen çekirdeğini en büyük paketten seç... kapının önünde nasıl yersiniz hiç anlamam onu da...

üni. okumak sadece bir işe girmek için olmaz.
insanın kendini geliştirmesi için de donanımlı olması için de yapılabilir. bence okusun ;)
kontenjan kaynıyor ortalık hele fen-edeb. fak. bölümlerinin çoğu boş kalıyor , her mahallede bi üni. var neredeyse :P

: ) Allah Allah bir tutturmuşsunuz kim oluyorsun kim oluyorsun çok ilginç..Bir konu hakkında fikir sahibi olmadan önce sizden izin mi almam gerek ? Neden sizden farklı düşünenleri kabullenemiyorsunuz ? Neden vatana hainlik etmişim gibi şiddetli tepkiler veriyorsunuz ki hainlere bu tepkileri verebilseydiniz bugün hakkımızda karar verenler bitli imamlar olmazdı .. Bir acım yok veteriner hekimim ben.Fakülteyi kazandığımda yaşım 19 du..Balya balya kitap ezberledim öyle bitirdim okulu..Sizin veterinerlik fakültesini bitirmek hakkında bir fikriniz var mı ? Öyle ziraat mühendisliğine,su ürünlerine benzemez ! Geceleri internette dedikodu yaptığımı ima eden arkadaşım,benim Ankara nın en nezih semtinde 150 m2 muayenehanem var..Gitmiyorum.Gitmeyeceğim geceleri internette dedikodu yapacağım..Buna da mı karışacaksınız izin alsaydım keşke önce sizden : ) Yok neymiş belli bir yaşın üzerindekileri öldürelimmiş..Benim ötenaziyi ya da bu dediğinizi savunmaya da hakkım var karışamazsınız ! Tüm dünyayı yakalım derim ! Karışamazsınız ! Dünya yumurta değil tepsi derim!Karışamazsınız!Bir şeyi savunuyorsanız düzgün savunun sen kim oluyorsun çok komik bir savunma şekli 5 yaşında ki bebeler diyor bunu : ) Zira bu konuda ki mahalle tartışmasından sonra (savunduğunuz şeyle ilgili bir sıkıntım yok ama savunduğunuz bir şey yok tek yaptığınız saldırmak) çıkıp konu komşumla evimin kapısında sakız çiğneyip çekirdek çitlemek bile daha kaliteli bir iş gibi göründü gözüme . İnsan bazen kenara çekilmeyi bilmeli..Benim ödediğim vergiyle 50 yaşında okuyup ta vatana bir faydası olmadan ölüp gitmemeli ! İsteyen okuuuur isteyen okumaaz ama belli bir yaştan sonra üniversite bitirme aşkına düşenlere ben ancak yuh derim .. Hadi bakalım siz haydeee hurraaa devam edin ben çekirdek çitlemeye gidiyorum : ) Bu arada,sizi bir açık oturumda falan düşünemiyorum biliyor musunuz : ) Tek söylediğiniz sen kim oluyorsun sen kimsin kimsin sen sen de kimsin kimsiniz olurdu : )

kimler kimler üniversite okuyor , bunun hayalini kuran ablamız da en az 'üniversite mezunu' şahıslar kadar hak ediyor o üniversiteyi .
devlete atanmazsa , özel sektörde iş bulamazsa özel ders verir. Sadece para için değil , mesleki tatmin için de.
Kendisine şimdiden başarılar.

merhaba kızlar belki çok ufak bi problem diye düşünürsünüz fakat işin içinden çıkamayınca bir karar veremeyince bu tür şeyler de sorun haline gelebiliyor. Benim ablam 39 yaşında ve üniversiteye gitmek istiyor edebiyat fakültesinden coğrafya türk dili edebiyatı ya da tarih gibi bir bölüm okumak istiyor fakat daha sonra öğretmenlik yapmak istese devlete atanamıycak yaş sorunundan dolayı.. özelde de iş bulamam diyerek karamsarlığa kapılıyor yaşından ötürü..Sizin bu konularla ilgili tecrübeleriniz varsa paylaşır mısınız:KK51:
Ablanizin maddi durumu iyi olmadığı için mi okuyup bir ise girmek istiyor veya öylesine üniversite mezunu olabilmek için mi ? Bu arada ablabiz evli ki cocluk çocuk var mi ?

annem 3. üniversitesine 35 yaşında başladı, 39 yaşında bitirdi, bölüm birincisi olarak. şimdi 48 yaşında ve bir dersanede öğretmenlik yapıyor. hiçbir şey için geç değil. ablanız kimsenin yerini gasp etmeyecek. sınava girecek, çalışıp kazanacak. kimse onu yukarıdan hop diye sırasına oturtmayacak. herkes aynı sınava giriyor, bir arkadaş çok güzel özetlemiş, iyi olan kazansın : )

evet sevdiği için okumak istiyor fakat bi işte de çalışsın istiyor aynı zamanda yani verdiği harcadığı emeğin de ekmeğini yemek istiyor haklı olarak ..Sizce 39 yaşında başlasa 43 44 yaşlarında bi iş bulabilir mi acaba hiç mi ümit yok :KK64:
O hiç belli olmaz özel bir okulda iş bulabilir şans işi bunlar umarım okur ve hayallerini gerçekleştirir ablanızı taktir ettim lütfen ona iyi şanslar dileğimi iletin :)

ille de öğretmenlik mi istiyor ? mesela hemşirelik okusa devleti bilmem ama özelde kesinlikle iş bulur.heleki özellerde sorumlu hemşireleri 40 yaş üzeri kişileri seçiyorlar.O kadar emek verecek hiç olmazsa mezun olduğunda işi garanti olur.Benim annem emekli hemşire 66 yaşında şu an bir fabrikanın revirine diplomasını kiraya verdi belli bir para alıyor ordan.ayrıca( çoktan emekli olmuştu) 44 yaşındayken bir özel hastaneye girdi ve orda 10 yıl çalıştı .Bütün zorluklarına rağmen insanları seven herkes hemşirelik yapabilir bence ve aç kalmaz kesinlikle ...

Bazilarinin dusunceleri ne kadar korkunc şaşkınlıkla okudum. Kadin 39 yasinda yer isgal edecekmis yuh diyorum. Keske herkes kendini gelistirse birseyler yapsa. Hayalidir simdi denk gelmiştir benim saygim sonsuz... Basarilar simdiden.

Ayrica kendimden ornek vereyim 17 yaşımda iyi bir universitenin makina mühendisliği bolumune girdim iyi dereceyle bitirdim. 26 yaşımda hukuk fakültesi ne girdim bolum ikincisi olarak girdim. Bunun yasla ilgisi yok. Insanlarin onune engel olmayin lutfen.

Muhendisim. Emekli oldugumda tarih sosyoloji ya da felsefe gibi sozel bi bolum okumanin hayalindeyim. Mezun olmak degil derslerine girmek okumalarini yapmak vs vs cok istiyorum. Yapamazsam icimde kalir.

Okulun yasi olur mu hic. Ama 45 yasindan sonra maddi getiri bekliyosa hayalimde para kazanmak varsa baska seyler yapmali bence. Okumanin zevkine varmak icin okusun bu yasta okuyacaksa.

iş konusunda çok bilgim yok ama bence okumak istiyosa okuyup mezun olsun...

Okumanın yaşı yoktur bazı insanlarda kalkmış yok gasp ediyorlarmış ne gasbı yaa çalışsın o zaman o da onun önüne geçsin.Bence okumalı okumanın hiç yaşı yoktur.İş bulur veya bulamaz o nasip işi.Destekleyin bakış açısı bile değişebilir.

Okumak çok güzel birşey. Okumak istiyorsa tabiki okumalı. Var olan bir durum var tabi dört sene sonra ne olur bilinmez ama şu anki duruma göre Fen Edebiyat Fakültesi çıkışlıların devlette yaş engeli olmasa bile zaten yerleşmeleri çok zor. Özelde ise tarih coğrafya o kadar revaçta olmayabiliyor. Mesleki bir eğitim almayı tercih edebilir. Mesela önlisans programları var buralardan mezun olanların iş bulma ihtimalleri daha yüksek sağlık ve iktisat alanlarında özellikle.

Back
X