• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

3'lü test-down sendromu

• Konu Sahibi Konu Sahibi EU1
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
benim de üçlü testimde sorun çıkmıştı. AFP yüksek olduğundan omurgada sorun olabilir tanısı konulmuştu. ama ayrıntılı ultrasonda bişey çıkmadı çok şükür. iyi bir doktora ayrıntılı ultrasona git. çünkü bildiğim kadarıyla iyi bir gözün bakması gerekiyor. ayrıca 3lü teste pek güvenme.. bana doktor yapmayalım dediği halde yaptırmıştım.

bende bugün 3lü test sonucunu aldım.
afp degeri 0-9 deger aralıgı yazıyor ve benim 49,6 çıktı :sinifsinif:
normal degere göre çok yüksek gözüküyor. bugün doktorum şehir dışındaymış gidemedim yarın gidicem ama içim içimi yiyor.

pyazar senin deger kaç çıkmıştı?
bu konuda bilgisi olan lütfen bana bişiler yazsın...

bu arada 16,4 haftalık hamileyim

arkadaşlar içiniz rahat olsun benim 2 li testim 1/162 çıkmıştı. başka bir hastanede tekrarlattım birazdaha iyi çıkmıştı üçlü test falan 4 boyutlu ultrosonlar herşey normal dendi. taki 24 haftamda 4 boyutlu ultrosona girene dek. sağolsun bi doktoro gittik ve adam yüzüme direk çocuğun 100 de 99 özürlü dedi. 1 hafta gerilik var dedi ve de üstüne bebeğimde omirilikte 1 cm çapında kist. derhal amniyosentez dedi. biz eşimle kendimize gelmedik ağlayark çıktık ordan ve 2 gün ağladık çok kötü günlerdi. daha sonra çok güvendiğim ve sadece bu alanda uzmanlaşöış doktora gittik ve o da amniyosentez dedi hemen anında yaptırdık 3 gün için de çıkan ve sonucu 100/98 doğru plan fish testinide yaptırdım ve allahıma çok şükür kızım sağlıklı çıktı ve 3 gün önce de tam sonucu aldım ve kızım sağlıklı. Şimdi sıra kistte umarım oda yok olmuştur bebeğimden. Biliyorum söylemesi kolay yaşaması çok zor ama gerçektende bu testler sıkıntıdan üzüntüden başka bişy değil inanın 7 aylık hamileyim 2. ayımdan beri ağlıyorum... ama inşlh gülücem artık. size tavsiyem bi doktora bağlı kalmayın ve gerçekten her söylenene inanmayın. bebeklerimize yazık. inanın bi ultrosan resmi var kızımın resmen ağlıyo o kadar üzgün ki onu o kadar üzmüşüm ki... RABBİM hepimizin bebeklerini sağlıklı bir şekilde kucağımıza almayı nasip etsin

amin canım inşallah hepimiz bebeklerimizi saglıkla sıhhatle kucaklarımıza alırız.
ben de bugün doktora gittim o deger aralıgı hamile olmayan nsanlar için geçerliymiş yani benimki hamile oldugum için yüksek çıkmış ve normalmş.
boşuna üzüldüm agladım bebeğimi de üzdüm...

arkadaşlar içiniz rahat olsun benim 2 li testim 1/162 çıkmıştı. başka bir hastanede tekrarlattım birazdaha iyi çıkmıştı üçlü test falan 4 boyutlu ultrosonlar herşey normal dendi. taki 24 haftamda 4 boyutlu ultrosona girene dek. sağolsun bi doktoro gittik ve adam yüzüme direk çocuğun 100 de 99 özürlü dedi. 1 hafta gerilik var dedi ve de üstüne bebeğimde omirilikte 1 cm çapında kist. derhal amniyosentez dedi. biz eşimle kendimize gelmedik ağlayark çıktık ordan ve 2 gün ağladık çok kötü günlerdi. daha sonra çok güvendiğim ve sadece bu alanda uzmanlaşöış doktora gittik ve o da amniyosentez dedi hemen anında yaptırdık 3 gün için de çıkan ve sonucu 100/98 doğru plan fish testinide yaptırdım ve allahıma çok şükür kızım sağlıklı çıktı ve 3 gün önce de tam sonucu aldım ve kızım sağlıklı. Şimdi sıra kistte umarım oda yok olmuştur bebeğimden. Biliyorum söylemesi kolay yaşaması çok zor ama gerçektende bu testler sıkıntıdan üzüntüden başka bişy değil inanın 7 aylık hamileyim 2. ayımdan beri ağlıyorum... ama inşlh gülücem artık. size tavsiyem bi doktora bağlı kalmayın ve gerçekten her söylenene inanmayın. bebeklerimize yazık. inanın bi ultrosan resmi var kızımın resmen ağlıyo o kadar üzgün ki onu o kadar üzmüşüm ki... RABBİM hepimizin bebeklerini sağlıklı bir şekilde kucağımıza almayı nasip etsin

Canım, senin adına çok sevindim. Sen bunları yaşamışsın ve hamilesin, ben ise hamile kalmayı planlayan biriyim şu aşamada. ben ve eşim talasemi taşıyıcısı. doğacak olan çocuğumuzda %25 hasta olma ihtimali var. Bizim ilk çocucuğumuz olcağı ve hormon testlerimin normal çıkması sonucu tüp bebekle genetik tanı pgt yaptırmak istemedik. Çokta maliyeti yüksek açıkçası. 9.-10. aylarda cvs kordon villus biyopsisi yapılıyormuş.Plesantadan parça alıyorlarmış. Bununla ilgili bilgisi olan var mı acaba? Yoksa amniosentezi mi beklemeliyiz kesin ve doğru sonuç alabilmek için?

ya kızlar anlamadım testialdım ama dr yarın göstereceğim
AFP
uE3
hCG var hangisine bakacağım yardım edinnn

benim tüm sonuçlar normal sınırda bi tek trisomy 21 riskim 1/107 çıktı. Doktor 1 ay sonra dörtlü test dedi. Ama ben başka bir yerde tekrar ikili test yaptırıcam. Güvenmiyorum çünkü.

canım istanbuldasın mümkünse şişli etfale gitmeni tavsiye ederim.

bu testler şaka gibi. 2. bebeğim olursa test falan yaptırmıcam. aynı gün 2 farklı hastanede 2li test yaptırdım. birinin değeri çok ii çıkarken diğeri çok kötü çıktı. bugün üçlü test sonucumu aldım. herşey yolundaymış bunca süre stres ve sıkıntıyla geçen günlerin hesabını kim verecek? bilseydim bu testlerin böyle olduğunu yaptırmazdım. ultrasanda bir sıkıntı görünmüyorsa rahat olmak gerektiğini düşünüyorum. en güzel dönemimizi sıkıntıyla geçrdik. yazık.

çok haklısın. zaten hepsi para tuzağından başka birşey değil. bitanemizin bebeği down sendromlu doğdumu çok merak ediyorum gerçekten???? ben hiç duymadım şuana kadar ama konu açıp öğrenelim derim.

Ben para tuzağı olduğunu düşünmüyorum bir ekonometrist olarak. istatistiki olarak sizin hangi risk grubunda olduğunuza işaret ediyor bu testler. geniş verilerle çalışılıyor bu da doğruluk payını arttırır. yeter ki doğru yorumlayıp panik yapmayalım. Mesela sizin 1/318 çıkmış bu sizinle aynı özellikleri taşıyan 318 kadından 1inde down senromu gözlemlendiğini gösterir. yani bu 318 kadına amiyosentez yapıldığında sadece birinde sağlıksız bebek tespit edilecektir. ve bu kadının sen olma ihtimalin Allah göstermesin 0.0031.
bu da şu demek oluyor tabi ki sizin başınıza gelmesi, size riskli gruptasınız denmiş olsa bile düşük bir ihtimal.

Üçlü test nedir? - UZMAN TV

bu testlerde kilonuzun güncel doğru ölçümü, verilerinizin doğru girilmesi, bebeğin boyutlarının doğru ölçülmesi de kan testi sonuçları kadar önemlidir. çünkü beraber değerlendirilerek sonuç elde ediliyor. farklı sonuçlar da kan testinden değil diğer etkenlerden kaynaklanıyordur fikrimce. dolayısıyla ben bu testlerin şişli etfal gibi labaratuarlarda yaptırılması taraftarıyım. günde en az 5 sadece 2li tarama yapıyorlar deneyim deneyim deneyim....

hepinize sağlıklı bebekler diliyorum.

Son düzenleme:
Ben para tuzağı olduğunu düşünmüyorum. Bir ekonometrist olarak istatistiki olarak sizin hangi risk grubunda olduğunuza işaret ediyor bu testler. geniş verilerle çalışılıyor bu da doğruluk payını arttırır. yeter ki doğru yorumlayıp panik yapmayalım. Mesela sizin 1/318 çıkmış bu sizinle aynı özellikleri taşıyan 318 kadından 1inde down senromu gözlemlendiğini gösterir. yani bu 318 kadına amiyosentez yapıldığında sadece birinde sağlıksız bebek tespit edilecektir. ve bu kadının sen olma ihtimalin Allah göstermesin 0.0031.
bu da şu demek oluyor tabi ki sizin başınıza gelmesi, size riskli gruptasınız denmiş olsa bile düşük bir ihtimal.

Üçlü test nedir? - UZMAN TV

bu testlerde kilonuzun güncel doğru ölçümü, verilerinizin doğru girilmesi, bebeğin boyutlarının doğru ölçülmesi de kan testi sonuçları kadar önemlidir. çünkü beraber değerlendirilerek sonuç elde ediliyor. farklı sonuçlar da kan testinden değil diğer etkenlerden kaynaklanıyordur fikrimce. dolayısıyla ben bu testlerin şişli etfal gibi labaratuarlarda yaptırılması taraftarıyım. günde en az 5 sadece 2li tarama yapıyorlar deneyim deneyim deneyim....

hepinize sağlıklı bebekler diliyorum.

Ahh be böyle açıklamalar beni öyle bir rahatlatıyorki sağolun varolun, tüm bunları bende biliyorumm amaaa bir an geliyor beynimde bir yumak olmuş hemen kendimi nette bildiğim şeyleri tekrar tekrar okurken buluyorum. İçini ferah tut güzel bi temenni ama yapabilmesi daha bi güzelll. Herkese bol bolll sabır diliyorummm

merhaba.bende bu konuda 1-2 cumle etmek ısterım.ben de hamılelıgım sırasında 3 lu testım pek parlak degıldı.1.380 dı heralde.doktor rısklı grıba yakınsın dedı.ıstersen amnıyosentez yaparız dedı.ama ben kabul etmedım.benım bebegım dedım.her ıhtımalde ıstyorum zaten aldırmam dedm.sancılı bı surectı dogum benım ıcın.son gune kadar acaba bebegım noormalmı degılmı dıye sordum.cok streslıydım.ama allaha sukur sapasaglam bı kızım var.sımdı 9 aylık.bence sadece dua edın.

ben 2 li testimi yaptırım allahıma şükür güzel çıktı hepsi normaldi 3lü yapmak istemiyorum zaten doktorumda yapalım demedi bir ay sonra ayrıntılı ultrasyonun var onu yaptırmaya gelirsin dedi 3lü testten bahsetmedi ondan yaptırmayı pek düşünmüyorum bebeğim 18 haftalık oldu inşallah sağlıklı bir şekilde dünyaya gelir bebeğim

benim üçlü test sonucum 149/1 riskli çıktı. bu sadece bi tarama testi risk oranını gösteriyor. 600/1 de çıksa buda bir risk. sonuç çocuğun down sendromlu olduğunu göstermez. kesin sonuç için amniyosentez yaptırmak lazım. banada dr amniyosentez önerdi. yaptırdım 20 gün sonra sonucumuz temiz çıktı. Allahıma binlerce şükür. bu arada kendimi hiç sıkmadım. çocuğumun bu durumdan etkilenmesini istemedim.

ARKADAŞLAR BU BENıM 3, BEBEĞıM OLACAK BEN ıKıLı TEST YAPTIRMADIM 3,TESTTı DE DÜŞÜNMÜYORUM eşimdende çalıştığım halde ikili test parası aldım oda ne kadar olduğunu bilmiyor ya garibimi biraz da yüklü istedim verdii...Gittim yılbaşı alışverişi yaptım ama bazen vicdan azabı çekiyorum yaptırsamıydım keşke diye...Bebek rüyalarıma giriyoır sadece ultrasonda görüyorum ama değerlerinden haberim yok iki çocuğumda hepsini yaptırdım sadece ağladım ve kafam karıştı.Bu yüzden bu hamilelğimde rahat geçirmek istedim..Ama NıHAT HATıPOĞLU NUN dediği gibi evde doğan sakat çocuğunuzu öldürebilir misiniz ki karnınızdakini öldüyorsunuz??o yüzden detaylı ultrason hariç başka bir şey yaptırmayı düşünmüyorum ....kafam karışık

2. bebeğim olursa bende yaptırmıcam boşu boşuna stres yapmaya gerek yok. en iisini yapmışssın.

arkadaşlar 16+1 haftalıken üçlü test yaptırdım sonuçlr
afp:41.00ng/ml 0.89 mom
ue3:0.93 ng/ml 0.70 mom
hcg:134.00 tu/ml 3.39 mom
yaşıma göre risk:1/840
yaş ve hormonlara göre:1/42
25 yaşındayım down sendromu çıktıgı için amniyosentez yaptırdım şimdi sonuçalrı bekliyorum fakat sizde sonuçları yorumlarsanız sevinirim... ayrıca testi yaptırdıgımda 16+1 ken gelen üçlü test raporunda 16+7 yazılmış bu da sonucu degiştirirmi lütfennn yardımcı olun kötü durumdayım:(:(

bende de ikili test 1/107 çıkınca şimdiki doktorumun ısrarıyla dörtlü testide yaptırdım. buda riskli çıkarsa amniyosentez olucam galiba. hakkımızda hayırlısı

evet öle umarım hepimizin bebeği saglıklı olur dua edicez sadece başka yapıcagımız birşey yok:(

ben bu testlerı anlamadım gercekten 2 lı testım 1/92000 4 lu test 1/650 cıktı ama doktor normal dedı anlamadım valla ıcım ıcımı yıyor acıkcası

Back
X