• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

4,5 aylık bebek ve su gibi kusma

Anonymouse

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
7 Mayıs 2023
206
144
33
Kızlar selam, bebeğimin iki dişi çıkmak üzere uçları çıktı. Normalde de beslenme sonrası kusuyordu dişten beridir kusması arttı. Önce mamayı hazmedilmemiş şekilde kusuyor biraz sonra su gibi kusuyor. Doktor reflü maması önerdi ama onu da henüz almadık kabız yaptığı için çekindik.
Su gibi kusma neden olur sizce?

Kızlar selam, bebeğimin iki dişi çıkmak üzere uçları çıktı. Normalde de beslenme sonrası kusuyordu dişten beridir kusması arttı. Önce mamayı hazmedilmemiş şekilde kusuyor biraz sonra su gibi kusuyor. Doktor reflü maması önerdi ama onu da henüz almadık kabız yaptığı için çekindik.
kabız mı kotu boyle kusması mı? refluyse tabı kı maması da yatıs pozısyonu da ona gore olacak. dr ne dedıyse o. alın mamasını kabız yapacagına neden emınsınız? basta kullandı mı?

diş zmanı kusmanın artması normal diye biliyorum.bebegımde yenı 2 diş çıkardı üstümüzden geçti kusma gaz huysuzluk oldu

Diş zamanı kusar da sizde farklı bir durum var gibi. Bir anda böyle fışkırtır tarzda kusma eklenmiş. Mamayı değiştirin bence. Kabız olursa az zeytinyağı eklersiniz mamaya

4.5 ayda dis mi cikarmis?
Bu konunun disle hic alakasi yok, su gibi kusma dediginiz nedir su gibi seffaf bir kusmuk mu yoksa su gibi civik mi?

Su gibi kusma derken tazyikli bir çıkış anlamında mı diyorsunuz, şeffaf mı nasıl yani?
Tekrar okuyunca aleni sekilde reflu kusmasindan (once hazmedilmemis mama ardindan su dedigide muhtemelen mide safrasi) bahsediyor hatta epey yetiskin tipi kusma bu, doktor dogru bir sekilde reflu mamasi onermis ama cevap alamadigimizdan ben daha fazla çıkarımda bulunamiyorum.

Tekrar okuyunca aleni sekilde reflu kusmasindan (once hazmedilmemis mama ardindan su dedigide muhtemelen mide safrasi) bahsediyor hatta epey yetiskin tipi kusma bu, doktor dogru bir sekilde reflu mamasi onermis ama cevap alamadigimizdan ben daha fazla çıkarımda bulunamiyorum.
Ben de onu merak ettim su derken mide boşalınca çıkan safrayı mı kastediyor acaba diye.

Back
X