Anaokulu, okul öncesi, kreş yorumları 4,5 yaşında ingilizce eğitimi gerekli mi?

keşke benim de öyle bir imkanım olsaydı da ben de o yaşta öğrenseydim.
Hiç bir sorun olcaığını sanmıyorum hatta geç bile kalınmış.
O yaştaki çocukların beyinleri bomboş oluyor ne verseniz kapıyorlar.
ileride çocuğum olduğunda doğduğundan itibaren öğrenmesi iin elimden geleni de yapacağım.
Daha dilini konuşmamış bir çocuk için ikinci dil biraz bcalamasına yani geç konuşmasına neden olabilir ama sonuçta bu 6 ay en fazla bir yıl sürüyor.
sonrasında sen ben gibi normal oluyorlar.
arkadaşım var gözümün önünde.
Dil öğrenmek için orta okul asıl geç bir yaş.
ne varsa 7 yaşa kadar var sonrasında öğrenmek gittikçe zorlaşıyor

şart değil ama yararlı olmuş... daha öncede belirtmiştim.. çocuk bunun bir ders olduğunun farkına bile varmaz..

çok doğru demişsin canım

bence sevinmeniz gerekir erken yaşta kulak dolgunluğu olucak diğer yabancı dilleri öğrenirken zorluk çekmiycek çok yararlı görüyorum erken yaşta yabancı dili

çocukları beyinleri bizimki gibi çalışmıyo büyük bir zevkle öğrenicektir çocuğunuz ingilizceyi
çocuğunuzun yanında endişelerinizi dile getirmeyin

benim oğlumda 2 yaşındayken ablası 4. sınıfta okulda başladı ingilizce öğrenmeye oğlum renkleri sayıların bazı temel şeyleri farkında olmadan öğrendi kızımdan daha çabukta öğrendi

benim çocuğumda meb me bağlı anaolkuluna gidiyor bu sene 2. senemiz ama meb geçen sene farklı dallarda eğitimi yasaklamıştı bu sene nasıl bilmiyorum siz nasıl yapacaksınız ki yani bir öğretmen bulup veliler arasında paramı toplayacaksınız
evet canım para toplanacak öğretmen dışarıdan gelecek.ben neyse çalışan kadınım.verebilirim ama bi veli var üçüz bebek bekliyor ve hamileliği zor geçiyor.çocuğuyla ilgilenemediği için veriyo.tek maaşla geçiniyorlarmış.bunun gibilerde var.herkesin maddi durumu aynı değil.mecburen o da verecek.

arkadaşlar benim oğlumda 4,5 yaşında ve aynentürkçe isimleri öğrendiği kolaylık içinde ingilizce kelimeler öğrendi. Bu süreç kreşde başladı. resim çizip boyadılar ve üzerine ingilizce ismini yazdılar. evdede bu resımler üzerinde tekrar yaptık ama bu tamamen oyun havasında oldu. mesela ördek öğrenirken ördek yürüyüşü yaptık. kelebek derken kelebek gibi uçtuk. hem cocukla brlıkte eglenceli bir aktivite halini aldı hemde çok kolay öğrendi. hatta sınıfında bu kelimeleri eniyi öğrenen cocuk olunca öğretmeniyle ne yaptığımızı paylaştım sınıftada oyuncaklar eşyalar ile görsel olarak imgeleyerek öğretmeye devam ettiler. çocuk bundan en ufak bır yuk hıssetmıs degıl. eglenceli bularak öğreniyor vede ingilizce korkulacak bir şey değil bunun farkına varıyor. kısacası içiniz rahat olsun.
ama bu iş için özel bir öğretmen tutmaya ne gerek var onu bilemiyorum. sonuçta gramerle ne işi olabilir bu yaşda çocukların?
bu arada dil gelişiminin en hızlı oldugu yaşlar 4-5 yaşları imiş bunu bir bilenden tv de dinlemiştim. türkçe dil gelişimi içinde tubitakın okul öncesi kitaplarını tavsiye ederim. şimdi siz okursunuz ilköğretime başladığındada kendisi okur. yazılar buyuk puntolu en önemliside harf hatası anlatım hatası ve düşük cümle yapısı olmayan kitaplar. ayrıca konularıda eğitici. hatta tubitak ın sitesinden bakıp inceleyip sipariş verebilirsiniz.
Çocukeğitiminde bütün annelere başarılar diliyorum. onlar bızım geleceğimiz a.s

4 yaş ikinci bir dili öğrenmek için en uygun yaştır. zaten bu yaşta yabancı dil eğitimi ders şeklinde değil oyun gibi verilir. düşünüldüğü gibi Türkçe'yi doğru öğrenmesine engel değildir. Çünkü anasınıflarında hemen hergün Türkçe Dil Etkinlikleri ile Türkçe'ye gereken önem veriliyor zaten. ıngilizce haftanın iki günü en fazla 20 dk verilen bir eğitim. Ayrıca bu yaş doğru telaffuzu öğrenmek için en uygun yaş. Ben de M.E.B e bağlı devlet okulunda anasınıfı öğretmenliği yapıyorum ve ingilizce öğretmeye çalışıyorum. Ve emin olun üst sınıflardaki öğrencilerden daha çabuk öğreniyorlar

bende bir eğitmen ve 5 yaşında bir çocuk annesi olarak bu konuyu araştırdım 4 yaş ingilizceyi %60 5 yaş %90 6 yaş %80 daha kolay öğreniyor yani yabancı dili öğrenmenin en uygun çağı 5 yaş bir yakınımın 8 yaşındaki kızı ingilizceyi anadili gibi konuşuyor kızı 5 yaşında eğitim almış konuyu detaylı konuşup bende oğlumu göndereceğim

benım kızım 2 senedır anaokuluna gıdıyor sadece renklerı 10 kadar saymayı ve kolay kelımelerı ogretıyorum

iki dil bilen bi insan olarak çok yaralı olduğunu söyleyebilirim , yük dedğiniz şey bir iki ingilizce kelimeyse çocuğunuzu okula yollamayın evde dursun daha iyi

ne kadr erken başlarsa o kadr iyi diye düşünüyorum ben.. onların beyinleri ses ve video kaydı gibi bu yaşlarda.. ne denilse,ne öğretilse anında kapıyorlar.. bizim komşumuzun torunu 6 yaşında ve 3 dil biliyor..inanılır gibi değil. zehir gibiler valla

en az üç yaş canım dil öğrenme zamanı..

dil bilen ebeynler varsa eğer her iki dili de kullanmalılar..

Arkadaşlar 3 yıldır anaokullarında ing dersi veriyorum. Okul öncesinde bırakın İngilizceyi mümkün olsa baska yabancı dillerde verilmeli diye düşünüyorum.Dil edinimi, o dile ait kelime bilgisi gelişiminin başlangıcı ve daha da önemlisi aksan ve seslerin söylenişi tamamiyle bu yaşlarda öğreniliyor. Küçük yaşlarda farklı dillerle karşılaşan cocuklar 15 dil bile konuşabiliyor. Ancak belirli bir yaştan sonra dil Eğitimi alan cocukların ilerde en fazla 4 ya da 5 dil öğrendiği araştırmalarla kanıtlanmış. Biz Türkler bu yüzden dil öğreniminde cok zorlanıyoruz ya da başarılı değiliz. Orta okulda Arapça öğrenirken (bi kaç harf vardır söylenmesi zor) nasıl bir mücadele yaşadığımı ben bilirim. O sesleri halen düzgün çıkaramam :) Bütün öğrencilerim 5 yasta ortalama 200, 6 yasta 300 ing kelime biliyorlar. Ne kadar başarılı oldukları görseniz, bana hak vereceksiniz. Çocuklar bir okyanus gibi her şeyi içine alabilecek kadar geniş bir hafızaya sahip. Önemli olan bu boşluğu kaliteli şeylerle doldurmak..

merhaba.bence de öğrenmeli.benimde 4,5 yaşında oğlum var,bursa özel bir okula gidiyor.bu sene başladık.hem DİN hem DİL(ingilizce) eğitimi alıyor.okullar açılalı çok kısa zaman olmasına rağmen temel şeyleri öğrendi!diyolog halinde yapıyoruz.mesela;karşıdakinin adını soruyor,karşı taraf sorunca cvp veriyor gibi daha böle soru cvp çok.ve sayılar.1 den 10 kadar.ayrıca renkler !!!daha bi çok var ama yeterli sanırım.ben çocuğuma sağladığım eğitimden çok memnunum.opuyorumnanaktankesinlikle öğrenmeli. hatta ağır gelmese spor da yapmasını bi branş seçmesini isterim!!!a.s.

3 yaşından önce erkendir ama 3 yaş ideal bir yaş dil eğitimi için.
Kızım 3 yaşına geldiğinde bende başlayacağım.

"Türkçeyi bile tam konuşamazken" derken ne demek istediğinizi anlayamadım. 3 yaşındaki bir çocuğun ne kadar Türkçe konuşmasını bekleriz ki zaten?? önemli olan anlaması ve kendini ifade edebilmesi(acıktım-yoruldum-uykum geldi v.s.) değil mi?
İngilizcede aynen bunun gibi. benim oğlum 3 yaşında ve doğduğundan beri 2 dil konuşuluyor sürekli. Türkçesi mükemmel ama İngilizce olarak da ne demek istediğimizi çok iyi anlıyor, evet çok mükemmel değil ama istediği zaman konuşabiliyor. bunun nesi yanlış anlayamadım?
3 yaş erken demişsiniz ama ben doğumdan itibaren (anne veya baba biliyorsa) çocuğun yanında konuşularak öğretilmesinden yanayım. ilerisi için çok faydalı olacaktır...

"Türkçeyi bile tam konuşamazken" derken ne demek istediğinizi anlayamadım. 3 yaşındaki bir çocuğun ne kadar Türkçe konuşmasını bekleriz ki zaten?? önemli olan anlaması ve kendini ifade edebilmesi(acıktım-yoruldum-uykum geldi v.s.) değil mi?
İngilizcede aynen bunun gibi. benim oğlum 3 yaşında ve doğduğundan beri 2 dil konuşuluyor sürekli. Türkçesi mükemmel ama İngilizce olarak da ne demek istediğimizi çok iyi anlıyor, evet çok mükemmel değil ama istediği zaman konuşabiliyor. bunun nesi yanlış anlayamadım?
3 yaş erken demişsiniz ama ben doğumdan itibaren (anne veya baba biliyorsa) çocuğun yanında konuşularak öğretilmesinden yanayım. ilerisi için çok faydalı olacaktır...

katılıyorum

bencede öğrenmeli.zaten artık ing bilmek şart oldu.7 çok geç değilmi? zaten çocuklar 7 yaşına kadar çok rahat dil öğrenebilir..yazması önemli değil.anlaması ve konuşması önemli bu aşamada

ya bir tuafsınız arkadaşlar
yabancı ülkelerde yaşayan insanlar var..bunların çocukları nasıl dil öğreniyor peki..bu çocuklar anaokuluna yada kreşe gitmiyormu? orada ing,alma yada fran konuşulmuyormu?evde de kendi dilini öğrensin diye türkçe konuşulur..bir programda izlemiştim.adam almanyada avukat ama çok düzgün türkçe konuşuyor.almancasıda iyi..dışarıda alman evde türkçe konuşulurmuş ve böyle dil öğrenmiş..sizde 4-5 yaş çok geç diyorsunuz..yurtdışında büyüyüp çok iyi türkçe konuşanlarda var..bu çocuklar okula başladıkları 7 yaşında oranın dilini öğrenmiyorlar herhalde...

Arkadaşlar Türkçe yi öğrenmeden demek akıcı Türkçe konuşması demek değildir. Çocuklar konuşamasa da biçok şeyi beyinlerinde depolar. Ve zamanı geldiğinde bunu kullanırlar. Çocukların birgün içinde büyük değişiklikler göstermesi bu yüzdendir. Örneğin 2 yaşına geldiği halde hiç konuşmayan bir çocuk akşam yatıp sabah uyandığında 5-6 kelimelik cümleler kurarsa şaşırmamak gerekir. ışte bu yüzden karmaşa yaşamaması için 3 yaşından önce yabancı dil eğitimi önerilmez. Siz öğretirsiniz öğretmezsiniz herkesin kendi çocuk yetiştirme seçimi ama uzmanların önerisi bu yöndedir.

Yurtdışındaki çocuklar için durum çok farklıdır. Çoğunluğu yabancı dil konuşan insanların içinde olduklarından onlar için önemli olan Türkçe değil orada konuşulan dildir. Ve Dil eğitiminde süreklilik olmalıdır. Yurtdışında da bu mümkün. Sürekli kullanıldığı için o dil problem olmaz.

Bende yabancı dil eğitimi için 3 yaşını bekleyen annelerdeniz. Pedagog'a gittim bu konuda çünkü konuya oldukça fazla önem veriyorum. Eğer ben kızımla yabancı dil konuşursam sorun olur mu diye sordum. Kendisi önermedi. Beklemem gerektiğini söyledi

Sizin çocuğunuz için iyi olanı elbette annesi olarak en iyi siz bilirsiniz ama yapılan araştırmalar bu yönde. Amacım sadece bilgilendirmek yanlış anlaşılma olmasın lütfen.

Eşimle en büyük kavga nedenim bu konudur. Doğduğundan beri oğlum ile farsça konuşmasını istiyordum ama ona zor geliyormuş yapmadı. 3 yaşında kreşe başladı ve hergün günün yarısında ingilizce eğitim alıyor. Şimdilik farsçayı kenara bıraktım kafası karışmasın diye , ingilizceyi bitirir bitirmez farsçaya başlatacağım. Lisede zaten ingilizcenin yanında bir dil daha olacak , onda da şansım olursa almanca tercih ederiz diye düşünüyorum . Oğlum o zaman ne düşünür , ne karar verir bilemiyorum tabii.

ıngilizce olmazsa olmaz bir dil artık , farsça da babanın dili dolayısıyla bu iki dili öğrenmesi zorunlu , ne kadar erken olursa o kadar az zorlanır . Bu arada türkçe de babasının bazı cümlelerini düzeltiyor , ingilizcesi fena değil .

Çocuklar boş bilgisayar gibi , verdiğiniz herşeyi alırlar sadece neyi nasıl verdiğiniz çok önemli , bilgisayı da bilmeyen kullanamaz sonuçta.

bir ingilizce öğretmeni olarak 4-5 yaşın dil öğretimine başlamak için en ideal yaşlar olduğunu savunuyorum.çocukların bu yaşta müthiş bir hafızaları oluyor bu fırsatı kaçırmamak gerekiyor üstelik siz bu hafızayı geliştirmiş oluyorsubuz.zaten 5 yaş çocuğuna verilecek şeyler basit şeyler ve oyunla resimlerle verildiği için çocuk bunu eğlenerek yapıyor.benim oğlumun kreşinde yok extra ingilizce ben evde takviyeliyorum çok ta çabuk öğreniyorlar.

Back
X