Bebek Beslenmesi 4,5 yaşındaki oğluma yanlışlıkla çiğ süt verdim.

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

sonundaoldu

Nirvana
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
9 Ocak 2012
15.546
30.147
798
meraba arkadaşlar. cumartesi günü çiftlikten süt getirdik. genelde pişmiş olur.
pişmemişse eşim pişir der hemen. o hakim konuya. neyse geldik eve ben dolaba koydum o da bişey demedi.
dün akşam eşim evde yoktu oğlana süt ısıttım verdim. sonra muhallebi yaptım pastam için.

sabah aklıma geldi. eşim nöbetten gelince dedim ki o süt pişmişti değil mi?? o da hayır dedi. ondan beri moralim bozuk.
sabah aile hekimine gittim durumu anlatıp sordum. güvenilir mi aldığın yer dedi. bizim çiftlik oldğu için biliyorum sıkıntı yok. hayvanlar sağlıklı mı dedi evet dedim. bişey olmaz o vakit dedi. ama gelgelelim çok üzgünüm.
aynı durumu yaşayan var mı?? bir şey yapmam gerek mi??
ayrıca o pastayı dökecektim de bakıcı bişey olmaz bu muhallebi pişmiş sonuçta dedi.
içim hiç rahat değil :(

Yavruya Allah korusun bir şey olacak olsa sabaha kadar olurdu zaten, hem de bildiğiniz güvenilir yermiş, içiniz rahat olsun.

Muhallebi de piştiği için pastayı atmanıza gerek yok.

Pastayı niye dökecektin ki
Bu kadar pimpirikli olma çocuğun alerjik falan mı

alerjik değil çok şükür. bruselladan korktuğumdan panikledim.
ondaki de pişmemiş daha doğrusu kaynamamış sütten yapıldığı için dökmek istedim. süt gelirgelmez pişmemişsse güzelce kaynatırım. bu defa kaynatmadığımdan korktum.

Bal şeker olsun.
Bilmiyorum canım konuyu

Birşey olmaz diye düşünüyorum. Annemler çiftlikte büyümüş, onlarda mutlaka yiyip içmiştir.

Birsey olmaz küçük bebek olsa belki zararı olurdu ama şu an çok etkisi olmaz diye düşünüyorum.

Yavruya Allah korusun bir şey olacak olsa sabaha kadar olurdu zaten, hem de bildiğiniz güvenilir yermiş, içiniz rahat olsun.

Muhallebi de piştiği için pastayı atmanıza gerek yok.

teşekkür ederim arkadaşlar. saolun moral oldunuz. amin güzel dileklerinize. Rabbim hepimizin evladını korusun inş.

alerjik değil çok şükür. bruselladan korktuğumdan panikledim.
ondaki de pişmemiş daha doğrusu kaynamamış sütten yapıldığı için dökmek istedim. süt gelirgelmez pişmemişsse güzelce kaynatırım. bu defa kaynatmadığımdan korktum.

teşekkür ederim arkadaşlar. saolun moral oldunuz. amin güzel dileklerinize. Rabbim hepimizin evladını korusun inş.
Aminnn

Sütu bildiginiz yerden aldiysaniz ineklerin duzgun beslendigini bir hastaligi olmadigini biliyorsaniz bisey olmaz
Ben hep cig sut icerdim sagilir sagilmaz once bi bardak icerdim bi rahatsizligim yok bunla ilgili
Ama devamli da cig süt vermeyin

Normalde yeni sağım olunca mutlaka aynı gün kaynatmak gerekir sütü anneannemden biliyorum hayvanları vardı hep sabah sağılır kahvaltı için kaynatılırdı şehir dışına bize geleceği zamanda sabah sağar bidona koyar gelir gelmez de kaynatmaya koyarlardı yani çiğ sütün mutlaka kaynatılması gerekir hatta önce süzülmesi sonra kaynatılması gerekir. Ama bir kereden de birşey olmaz merak etmeyin olacak olsa mutlaka şimdiye etkisi olurdu muhallebi yaptıysanız zaten kaynamış dökmenize gerek yoktu zaten çiftlikte pişmiş olsa bile eve geldiğinizde bir taşım kaynatın.

Köyde çocuklar ineğin memesinden içiyor sütü. Bu kadar pinpirikli olmayın.
Köydeki çocukların bağışıklığıyla şehirdekilerinki bir değil.
İlaçsız tarım yapan biri biz meyveleri yıkamadan yiyoruz ama siz mutlaka yıkayın, bağışıklığımız aynı olmaz demişti.
Ayrıca hiç çiğ süt içmemiş çocuk daha önce.
Ben olsam çiğ sütten geçme ihtimali olan hastalıkları araştırırdım önce konu sahibi. Ona göre takip ederdim. Başka bir doktordan daha görüş alırdım.

Ya ne abartmissiniz, bisi olmaz. Bizde guclu olalim diye özellikle çiğ süt içirilir.

Burda daha önemli bir sorun var, çığ süt ile pişmiş süt gözle görülür şekilde farklı olur. Bu konuda kendinizi bi check edebilirsiniz

Back
X