Bebek Beslenmesi 4,5 yaşındaki oğluma yanlışlıkla çiğ süt verdim.

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
Ya ne abartmissiniz, bisi olmaz. Bizde guclu olalim diye özellikle çiğ süt içirilir.

Burda daha önemli bir sorun var, çığ süt ile pişmiş süt gözle görülür şekilde farklı olur. Bu konuda kendinizi bi check edebilirsiniz

ne demek istediğinizi anlamadım ama şöyle söyleyim. çiftlik bizim hergün çiğ süt ve pişmiş süt görüyorum hiçbir frk yok görüntüde. yalnız tadında oluyor farklılık.

meraba arkadaşlar. cumartesi günü çiftlikten süt getirdik. genelde pişmiş olur.
pişmemişse eşim pişir der hemen. o hakim konuya. neyse geldik eve ben dolaba koydum o da bişey demedi.
dün akşam eşim evde yoktu oğlana süt ısıttım verdim. sonra muhallebi yaptım pastam için.

sabah aklıma geldi. eşim nöbetten gelince dedim ki o süt pişmişti değil mi?? o da hayır dedi. ondan beri moralim bozuk.
sabah aile hekimine gittim durumu anlatıp sordum. güvenilir mi aldığın yer dedi. bizim çiftlik oldğu için biliyorum sıkıntı yok. hayvanlar sağlıklı mı dedi evet dedim. bişey olmaz o vakit dedi. ama gelgelelim çok üzgünüm.
aynı durumu yaşayan var mı?? bir şey yapmam gerek mi??
ayrıca o pastayı dökecektim de bakıcı bişey olmaz bu muhallebi pişmiş sonuçta dedi.
içim hiç rahat değil :KK43:
Nekadar pimpiriklisiniz duyan zehir yemişsiniz sanacak.Doğal süt içmişsiniz bukadar.Ama kabahat sizde değil tabi, şehirleşme, fabrikalalma, doğadan uzaklaşma vs insanlar doğal olandan kprkar oldu.

Nekadar pimpiriklisiniz duyan zehir yemişsiniz sanacak.Doğal süt içmişsiniz bukadar.Ama kabahat sizde değil tabi, şehirleşme, fabrikalalma, doğadan uzaklaşma vs insanlar doğal olandan kprkar oldu.
yok ya pimpirikten değil komşum brusella oldu. çok zor günler geçirdi. artık üniversite hastanesine sevk edilmesine karar verildi falan. o beni çok etkiledi. tabi bir de dr kardeşim var. o daha ilginç boyutta. beni arayıp sürekli taciz ediyor. köy peyniri yeme, köy sütünü iyi kaynat, köy yoğurdunu yeme kendin mayala bla bla.. ondan çok etkileniyorum. ona soramadım bile. sorsam bir dünya laf edecek.

Yaşadıkların seni endişelendirmiş , abartılı tepki vermene sebep olmuş. Benim çok yakın bir arkadaşım avuç avuç toprak yermiş Allah esirgesin , kocaman çocuk içtiği süt şifa olsun inşallah

yok ya pimpirikten değil komşum brusella oldu. çok zor günler geçirdi. artık üniversite hastanesine sevk edilmesine karar verildi falan. o beni çok etkiledi. tabi bir de dr kardeşim var. o daha ilginç boyutta. beni arayıp sürekli taciz ediyor. köy peyniri yeme, köy sütünü iyi kaynat, köy yoğurdunu yeme kendin mayala bla bla.. ondan çok etkileniyorum. ona soramadım bile. sorsam bir dünya laf edecek.
Haklilar ama. Brusella cok ciddi bir rahatsizlik ve sehirlesmeyle falan alakali degil,eskiden beri var olan bir hastalik. Surekli olarak cig sut vermediginiz icin endiselenmeyin insallah bir sey olmaz. Eve getirdiginiz kaynamis sutu cam kavanozlara koyun sonradan unutulmaz. Biz de pet sisede cig sut getiriyoruz kaynatip soguttuktan sonra cam kavanozlarda agzi kapali sekilde sakliyoruz. Bir de cig sut daha sari oluyor. Kaynayinca beyazlasiyor

Haklilar ama. Brusella cok ciddi bir rahatsizlik ve sehirlesmeyle falan alakali degil,eskiden beri var olan bir hastalik. Surekli olarak cig sut vermediginiz icin endiselenmeyin insallah bir sey olmaz. Eve getirdiginiz kaynamis sutu cam kavanozlara koyun sonradan unutulmaz. Biz de pet sisede cig sut getiriyoruz kaynatip soguttuktan sonra cam kavanozlarda agzi kapali sekilde sakliyoruz. Bir de cig sut daha sari oluyor. Kaynayinca beyazlasiyor

bizde aynı şekilde plastikte getirip kaynatıyoruz. sonrada cam şişelere kavanozlara döküyorum. bu defa sütü cam kavanozda getirdik. bir de pişmeyince eşim uyarıyordu bu defa o da demeyince fark etmedik.

bizde aynı şekilde plastikte getirip kaynatıyoruz. sonrada cam şişelere kavanozlara döküyorum. bu defa sütü cam kavanozda getirdik. bir de pişmeyince eşim uyarıyordu bu defa o da demeyince fark etmedik.
Az miktar getirdiyseniz demek ki camda ondan karismis yoksa karistirmazdiniz siz,sonucta surekli getiriyormussunuz. Neyse saglik olsun, ciftligi bilmek hayvanlari tanimak da yeterli gelmiyor bazen dikkatli olmakta fayda var sizinki yanlislikla olmus. Hassasiyetle devam edin ;) korkmayin insallah bir sorun olmaz cok gecmis olsun

Az miktar getirdiyseniz demek ki camda ondan karismis yoksa karistirmazdiniz siz,sonucta surekli getiriyormussunuz. Neyse saglik olsun, ciftligi bilmek hayvanlari tanimak da yeterli gelmiyor bazen dikkatli olmakta fayda var sizinki yanlislikla olmus. Hassasiyetle devam edin :KK66: korkmayin insallah bir sorun olmaz cok gecmis olsun

çok teşekkür ederim saolun:KK200:

Pastayi hemen at.ben cig sutun islendigi yer de laboratuvarda calistim.cig sutten insanlara gecen hastalik vardir.icip hasta olmayanlar da inek saglikli oldugu hastalığı olmadigi icindir.ne var icsin bisey olmaz demek ne kadar yanlis.cig sutten yapilan tulum peynir bile 6 ay beklemeden fabrikadan cikamaz.eger ciftlik veteriner tarafindan kontrolleri yapiliyor ise sorun olmaz.hayvanda brucella vs hastaligi varsa insana da gecer.bize de ciftlikten sut gelir
tencerede kaynatilir oyle dolapta durur.eger ciftlikten gelen sut sisede durursa kaynamadigi anlasilir.zaten tenceredeki sut kaymak tutar anlasilir.muhallebi icin yapilan sut de kaynamadigi icin sut steril olmaz.sutunuzu kaynama baslayinca biraz ateste bes dakika kaynatmaniz yeterli.fazlasi yararli bakterileri oldurur.

Annemler cig sütü icmisler zamaninda, ama tabi Hayvanlarinin durumundan haberdarlardi. Dogal bir ortamda yasayan ile Sehir kaosunda büyüyen Insanin organik ve bakteriyel yapisi cok farklidir. Cocugunuz eger ki simdiye kadar bir tepki, saglik ve motorik yönünde bir degisiklik sezdirmiyor ise, endiselenecek bir durum yoktur.

Ama egerki emin degilseniz ve iciniz rahat olamiyorsa, bir Kan analizi yaptirabilirsiniz.

pişmemişse eşim pişir der hemen. o hakim konuya. neyse geldik eve ben dolaba koydum o da bişey demedi.
dün akşam eşim evde yoktu oğlana süt ısıttım verdim. sonra muhallebi yaptım pastam için.

sabah aklıma geldi. eşim nöbetten gelince dedim ki o süt pişmişti değil mi?? o da hayır dedi. ondan beri moralim bozuk.
sabah aile hekimine gittim durumu anlatıp sordum. güvenilir mi aldığın yer dedi. bizim çiftlik oldğu için biliyorum sıkıntı yok. hayvanlar sağlıklı mı dedi evet dedim. bişey olmaz o vakit dedi. ama gelgelelim çok üzgünüm.
ayrıca o pastayı dökecektim de bakıcı bişey olmaz bu muhallebi pişmiş sonuçta dedi.
Isıtıp vermişsin bişey olmaz bizde muhallebi pudingi pişirirken çiğ sütle pişiririz dökme

Doktor sağlıklı hayvanlardan gelen sütse bir şey olmaz dediği için telaş yapmanıza gerek yok. Ama zararlı bakteriler almış olma ihtimaline karşı, birkaç gün bol bol yararlı bakteri içeren yiyecekler (yoğurt, kefir vs) verin.

Bu arada sütü pastörize olması için kaynama noktası olan 100.2 dereceye kadar ısıtmanıza gerek yok. 72 derecede 15 saniye veya 63 derecede 30 dakika ısıtmanız yeterli. Süt %10’dan daha yağlıysa bu değerlere 3 derece daha eklenmeli. Bu sayede kaynamış süte oranla daha faydalı bir süt elde edebilirsiniz.

Back
X