bence o yastaki cocugun tek bilmesi gereken allah sevgisi ve melekler seni korusun
yetti bitti
o yastaki cocugun kafasi fazla soyut seylere yetmez
bana da "allah herkesi her an görendir" derlerdi. tövbe haşa gozumde güvenlikciler oluyor ya tv dolu odalari var. Allah onlardanmis gibi gelirdi.
bir salak cehennem atesinden bahsetmisti Allahi hep kazanlarda insan kaynatan yamyamlara benzetirdim.
annemler bana bir kitap serisi almislardi - pedagojik kismi tartisilir. orada ilk insanlardan bahsediyordu havva adem falan çocukları birbiriyle evleniyordu

sonra habil kabil doguyordu kabil habili bicakliyordu falan. sonra okula basladim, ogrendim ki kac bin sonra insan bıçak yapmaya basliyor. oysa kitapta köprü falan vardi. insanoglu köprü yapasiya kacbin yil gecmis.
hic unutmam 2012de bir fetva sayfasina yazdim bu soruyu, su cevabi verdi
Eki Görüntüle 3641502
adamin dedigi biz ilk insanlara inanmayiz :)
e iyi de benim catalhöyükte gezdigim , arkeoloji muzelerinde gorduklerim ne o zaman.
misal böyle seyler kafamdaki din algısını bozdu, duydugum ogrendigim seylerin yalan oldugu hissiyati getirttti. ve sonuc olarak dinle hic alakam yok, koca diye de kendime gayrimuslim sectim.
ve kendim gibi coooooook fazla insan taniyorum muhafazakar ailelerin dinden sogumus cocuklari.
yani iyilik yapmak isterken cocugunuzun aklini karistirmayin..bugun belki o kolay anlasin diye soylenen seyin yarin gercegi yansıtmadığını ogrendiginde dinden komple sogur