• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

4 6 yaş kuran kursuna mı anaokuluna mı göndersem çocuğumu?

Eşim kuran kursu diye ısrar ediyor ne yapacağımı bilmiyorum artık.Bu dediklerinizden sonra bana da anaokulu fikri sıcak geldi.
O zaman onu gönderin, eşiniz gitsin kuran kursuna . Ben de yazları gittim okumayı öğrendikten sonra köyümüzde çok tatlı bir imamımız vardı . Her yaz süphaneke ile başlar ayetel kürsü ile bitirirdik, unuturdum o gelecek yaz yine sil baştan ama artık unutmuyorum. Kuran öğrenilmesine namaz duaları öğrenilmesine karşı değilim ama daha zamanı var sizin için

Bizim mahallede 4 6 yaş kuran kursu var bu sene açılmayacaktı ben de mahallede yeni açılan anaokuluna kayıt yaptırdım. Ama sonradan 4 6 yaş kuran kursu açıldı. Anaokuluna gittim yeni açıldığı için pek renkli değil anaokuluna benzemiyor sınıfları çok dar ama çocuğum beğendi.4 6 yaş kuran kursu da sınıfı geniş rengarenk ve oyuncakları falan güzel. Pazartesi günü 8 Eylül de ikisi de eğitime başlayacak sizce ben çocuğumu hangisine göndereyim lütfen bir fikir verin.
İkiside olabilir ikisininde deneyimledim ikisindende çok memnun kaldım..sadece şunu söylemek istedim yazılanları okudum çok önyargılı olunduğunu düşünüyorum diyanetin kreş eğitimine attı olarak kuran dersinin koyduğu müfredata çok karşı çıkılıyor genel olarak..ama burda cocugumu bale ye yazdiiricam deseydiniz olumsuz yorum olmazdı hiç muhtemelen...Kur'an ogretilmesinin yanlış olduğu düşünülüyor üzücü bi durum...hakkınızda hayırlısı..hocaninda iyisi var kotusu var anaokulu öğretmeninde...Rabbim iyi insanla karsilastirsin asla iki kurumuda kötülemem sadece neden bu ayrım yapılıyor bunu anlamaya çalıştım..tabiki bir anne olarak siz evladınızi güvenmediğiniz merdiven altı bir yefe vermezsiniz..herkese sevgiler saygılar herkesin görüşüne saygin sonsuz 😂

İkiside olabilir ikisininde deneyimledim ikisindende çok memnun kaldım..sadece şunu söylemek istedim yazılanları okudum çok önyargılı olunduğunu düşünüyorum diyanetin kreş eğitimine attı olarak kuran dersinin koyduğu müfredata çok karşı çıkılıyor genel olarak..ama burda cocugumu bale ye yazdiiricam deseydiniz olumsuz yorum olmazdı hiç muhtemelen...Kur'an ogretilmesinin yanlış olduğu düşünülüyor üzücü bi durum...hakkınızda hayırlısı..hocaninda iyisi var kotusu var anaokulu öğretmeninde...Rabbim iyi insanla karsilastirsin asla iki kurumuda kötülemem sadece neden bu ayrım yapılıyor bunu anlamaya çalıştım..tabiki bir anne olarak siz evladınızi güvenmediğiniz merdiven altı bir yefe vermezsiniz..herkese sevgiler saygılar herkesin görüşüne saygin sonsuz 😂
bale gibi hem bedenini hem zihnini calistirip elastiklik kazanacagi bir dal ile egitimli / eğitimsiz insanlarin hocalik yapabildigi (misal bir önceki sayfada da yazdim - Ruhullah Çelik isimli pislik once boyle bir kurumda temizlikciyken muftulukten egitim almis ogretmen olmus, 4 ayrı çocuğa istismarda bulunmaktan tutuklanmis) , dogru duzgun denetlemeyen, dhaa once cokca defa dayak - taciz - tecavuz gibi olaylara adi karismis bir egitim kurumuna derdini anlatamayacak kadar küçük cocugu vermek, "soyut seyleri anlayamayacak yasta" oldugu kesin olarak bilinen cocuklara soyut seyleri anlatmaya calismak, egitimcilerin "okuldan once alfabe öğretmeyin" diye 5 yas cocuguna bile erken dedigi devirde 3- 4 yas cocuguna kendi dili bile olmayan bir yaziyi yazdirmaya calismak falan..
bunlar elestiriliyor.
çünkü ne gerek var ki?
zaten ailesi dinine düşünse cocuk evin icinde rutinlerde bir sekilde bazi seyleri ogrenir.

Valla bence din kültürünün okulda zaten öğretilmemesi lazım. Ana-baba isterse kendi öğretsin. Benim çocuğum belki budist olacak, belki ateist olacak neden zorla ona bir ders okutuluyor? Ben kendim hatırlıyorum ortaokul öğretmenimizin anlattıklarından ne kadar korktuğumuzu. “Kıldan ince, kılıçtan keskin Sırat köprüsünden geçemeyenler altındaki alevlere düşecek” demişti. %99 Müslüman olan ülkeninde hali ortada. Katilden, tecavüzcüden, hırsızdan, dolandırıcıdan geçilmiyor. Toplum düzeni için önemli olan inanç değil, ahlaktır.
Toplum İslamiyet kurallarını yaşamadığı için bu durumdadır.
İslamiyet pak ve müberradır.
Hatalar insandandır

bale gibi hem bedenini hem zihnini calistirip elastiklik kazanacagi bir dal ile egitimli / eğitimsiz insanlarin hocalik yapabildigi (misal bir önceki sayfada da yazdim - Ruhullah Çelik isimli pislik once boyle bir kurumda temizlikciyken muftulukten egitim almis ogretmen olmus, 4 ayrı çocuğa istismarda bulunmaktan tutuklanmis) , dogru duzgun denetlemeyen, dhaa once cokca defa dayak - taciz - tecavuz gibi olaylara adi karismis bir egitim kurumuna derdini anlatamayacak kadar küçük cocugu vermek, "soyut seyleri anlayamayacak yasta" oldugu kesin olarak bilinen cocuklara soyut seyleri anlatmaya calismak, egitimcilerin "okuldan once alfabe öğretmeyin" diye 5 yas cocuguna bile erken dedigi devirde 3- 4 yas cocuguna kendi dili bile olmayan bir yaziyi yazdirmaya calismak falan..
bunlar elestiriliyor.
çünkü ne gerek var ki?
zaten ailesi dinine düşünse cocuk evin icinde rutinlerde bir sekilde bazi seyleri ogrenir.
Kimsenin inanç yapısını bilemem .zaten merdiven altı bilgisiz eğitim almamış insanlara yollamayacagini annesi belirtmiş eğitimli insnalardan bahsediyordu yanlış hatirlamiyorsam..bale bir ornekti İngilizce kursuna giderken çocuk ufacık yaşta temeli olsun küçük yaşta zehir gibi olur onun beyni hemen alır diye yollayabiliyoruz ama kurana neden yollamayalim onu anlatmaya çalıştım..bu konular çok yorum yapmak istemediğim şeyler..herkese saygılar umarım konu sahibi yavrusu için en güzeline karar verie

bunlar elestiriliyor.
çünkü ne gerek var ki?
Çok üzülerek geçen ay haberlerde görmüştüm minicik Berra yavrumuz özel bı kreşte boğularak hayatını kaybetti..bida insan kusuru degilmi tedbir alınmamasi..sapkın insanlar var tabiki Allah hepimizi sizin evlatlarinizida korusun...ama suç kişiseldir bütün İslam alemini buyun İslam kurslarını dini diyaneti bu şekilde yargilayamayiz...yani sizin tercihiniz tabi siz yargilayabilirsiniz tabikii bende bı anneyim evladım için ince eleyip sık döküyorum...ki eminim sizde oylesinizdir

Bizim mahallede 4 6 yaş kuran kursu var bu sene açılmayacaktı ben de mahallede yeni açılan anaokuluna kayıt yaptırdım. Ama sonradan 4 6 yaş kuran kursu açıldı. Anaokuluna gittim yeni açıldığı için pek renkli değil anaokuluna benzemiyor sınıfları çok dar ama çocuğum beğendi.4 6 yaş kuran kursu da sınıfı geniş rengarenk ve oyuncakları falan güzel. Pazartesi günü 8 Eylül de ikisi de eğitime başlayacak sizce ben çocuğumu hangisine göndereyim lütfen bir fikir verin.
Şaka mısınız ya mekan değil ne öğretildiği nasıl aktivite yaptığı önemli. Pazardan elma seçer gibi o ne öyle. Ayrıca 4 yaşında çocuk hatim indirse ne olur???

Maşallah yorumlar önyargı ve bilgisizlikten geçilmiyor. Diyanetin 4-6 yaş kreşleri sürekli denetleniyor. Etkinlik ve faaliyetleri normal anaokullarından farksız hatta fazla bile. Güvenlik önlemleri gayet gelişmiş.
Bir isim yazmışsınız sürekli aynı örneği veriyorsunuz. Ee özel kreşte de suda boğuldu çocuk, ya da benim yeğenim şehrin en meşhur özel kreşinde neler yaşadı. Şimdi özel kreşler tü kaka diyeyim sürekli. İnsanları neden kendi yaşam tarzınıza göre yönlendirmek istiyorsunuz?
Konu sahibi sen dindar bir insansan ve çocuğun dini öğrensin istiyorsan gönder. Çünkü baya diğer kreşlerde anaokullarında ne varsa orada da var. Sadece dini eğitim veriliyor da çocuğu sıkıyorlar gibi düşünme

Maşallah yorumlar önyargı ve bilgisizlikten geçilmiyor. Diyanetin 4-6 yaş kreşleri sürekli denetleniyor. Etkinlik ve faaliyetleri normal anaokullarından farksız hatta fazla bile. Güvenlik önlemleri gayet gelişmiş.
Bir isim yazmışsınız sürekli aynı örneği veriyorsunuz. Ee özel kreşte de suda boğuldu çocuk, ya da benim yeğenim şehrin en meşhur özel kreşinde neler yaşadı. Şimdi özel kreşler tü kaka diyeyim sürekli. İnsanları neden kendi yaşam tarzınıza göre yönlendirmek istiyorsunuz?
Konu sahibi sen dindar bir insansan ve çocuğun dini öğrensin istiyorsan gönder. Çünkü baya diğer kreşlerde anaokullarında ne varsa orada da var. Sadece dini eğitim veriliyor da çocuğu sıkıyorlar gibi düşünmemale

Konu sahibi sen dindar bir insansan ve çocuğun dini öğrensin istiyorsan gönder. Çünkü baya diğer kreşlerde anaokullarında ne varsa orada da var. Sadece dini eğitim veriliyor da çocuğu sıkıyorlar gibi düşünme
Neden bu korku anlayamıyorum bende...çocuk aklı ermeden Allah peygamber dersleri olmasın Kur'an duymasın dinlemesin ama İngilizce ogrensin veya vb şeyler..herkes karşısındaki insana saygı duysa keşke inancına saygı duysa..ama bizim milletimizin sorunu bu dini eğitim vermek yobazca ahmakça aptalca hatta..tabiki isteyen dini egitim vermesin ama verene verilen kurumlara veren Anna babalara bu eğitime hizmet eden insanlari yobaz cahil gibi davranmayın..

Yanlış yere konu açtım 4 6 yaş kuran kursunun ne olduğunu bilirler her halde bu kadar da cahil değillerdir diye konunun detaylarını vermedim bu kurs etkinlik ağırlıklı okul öncesi ağırlıklı eğitim veriyor tek farkı oyunlarla elif ba öğretiyorlar ve Allah peygamber sevgisi aşılıyorlar konuyu silme imkanım olsa silecem valla İslam karşıtı kişiler doldu konu

Konuyu açtığıma pişman ettirdiler beni o yüzden konuya artık yazmıyorum

Gecen yıl ben de bu ikileme düsmüştüm sonra normal krese gönderdim. Esim cok istedi 4 6 yas kuran kursuna göndermeyi ben istemedim.Bu yıl eşim yedi bitirdi gitsin de gitsin diye iyi dedim.kayit ettir madem kayit oldu ilk haftadan yemek verilecek olmasina ragmen baktim her gun bir veli olacak sekilde liste olusturmuslar gün menüsü bildigin bir gün ben kurabiye digeri poğaca diger gün bisküvi pastasini baska bir veli yapacak kek kisır havada ucusacak ben yemegimi zor yapiyorum haftada bir pogaca börek yapip yollayacagim sacma geldi vs balik bastan koktu dedim bunlarin derdi bitmez o vibe aldım yani liste desen padisah fermani kadar ilk hafta gitti sonra rica minnet yakinimizdaki bir anaokuluna aldim kaydini zaten ekim dogumlu oldugu icin seneye 1 e yollamayacagim 3 yil kres anaokulu olarak gidecek.Resmi kurum her zaman icin iyidir diyorum evet diyanete bagli 4 6 yas ama hocalar o nitelikte değil her ne kadar sevkatle yaklassalar cok tatli olsalar da egitimden kaybediyorlar.

Back
X