• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Beslenmesi 4.ay da ek gıdaya hangi besinlerle başlamalıyım

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

Pandaask

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
23 Eylül 2017
29
9
1
35
merhabalar benim kızım tam üç aylık. Anne sütü alamadı formül mamalar ile besleniyor. O yüzden bir an önce ek gıdaya başlamak istiyorum. Daha fazla formül mama ile beslenmesinin bir anlamı yok. Ek gıdaya hangi besinlerle başlamalıyım örnek bir günlük yemek listesi bilen var mı

Ben 5. ayını doldurduğunda başlamıştım ek gıdaya. Sebze püresi ile başlamamı istemişti doktorumuz. 1 öğün onun haricinde emzirdim ama 1 aya kalmadı az olan sütüm ek gıdayla beraber yok denecek hale geldi ve doktorumuzun onerisiyle devam sütüne başladık. Sonra sebze püresinin yanına yoğurt ekledim. Ona da alışınca meyve püresi. Zaten bunlar iki ayımızı aldı ve 7. Ayına girince de kahvaltılara başladık. Tabiki devam sütü hala var içiyor. Tavsiyem sebze pureleriyle başlayın. Alıştıkça cesitlendirirsiniz. Doktorunuz ne diyor bu duruma, o sizi yönlendirmedi mi?

merhabalar benim kızım tam üç aylık. Anne sütü alamadı formül mamalar ile besleniyor. O yüzden bir an önce ek gıdaya başlamak istiyorum. Daha fazla formül mama ile beslenmesinin bir anlamı yok. Ek gıdaya hangi besinlerle başlamalıyım örnek bir günlük yemek listesi bilen var mı
bebeğin ilk bir senesinde devam sütü ek gıdadan daima fazla olmalıdır. eğer ek gıda fazla olursa gelişimsel problemler yaşayabilirsiniz

Back
X