Ben de emziremediğim için 4. ayın sonunda ek gıdaya başlamıştık. Bence biraz daha bekleyin en azından 5. ayına girsin ama illa ki başlamak istiyorum derseniz sebzelerin suyundan başlayın. Mesela havuç suyu gibi. Cam rende alın ve havucu rendeledikten sonra bir tülbentte suyunu sıkın. Ama başta sadece 1 çay kaşığı ile başlayın. Hemen bir bardak içirmeyi falan düşünmeyin. Sonra arttırarak devam edersiniz. Bir de her sebze meyve denedikten sonra 3 gün farklı bir şey vermeyin. 3 gün kuralı diye internette aratırsanız çıkar. Alerjik olabilir çünkü bazı sebze meyvelere. 3 gün bekledikten sonra herhangi bir reaksiyon vermezse diğer bir sebze meyveye geçin. Biz ilk elma suyuyla başlamıştık. Sonra armut suyu verdim. 6. aydan itibaren ( 1 ay sonra yani) yoğurt vermeye başlamıştım ama azar azar tadımlık. Ek gıdaya başlarken doyumluk değil tadımlık veriyoruz. Ana besin yine anne sütü ya da formül mama. Meyve suyuyla başlamayın derler genelde. Tatlıya alışırsa sebzeleri yemez diye. Biz de böyle bir sorun olmadı ama siz yine de bence sebzeyle başlayın.