Bazen çözüm kişinin kuvvetine göre değişkenlik gösterebiliyor ya da çözüm boşanmak ise, geciktirilebiliyor. Mevcut durumu şu an gurur ile değil, olasılık ve olanaklarla değerlendirirseniz, bu işten kuvvetle çıkan siz olursunuz. Benim bu güne kadar gördüğüm örnekler çok başka sonuçlara vardı. Kimisi hemen ayrıldı, işi vardı, ailesi, arkadaşları yani kuvvetli bir sosyal ortamı vardı, zamanı vardı, dolayısıyla yükünden kurtuldu.. Kimisi işi olduğu halde, sosyal hayat eksikliği, aile ilişkilerinin de beter oluşu dolayısıyla aldığı ani karardan, sağlıksız haksızlıklar çıkardı kendine (Sabretse miydim.. Zaten herkes aldatılıyor.. vs. gibi) eşine dönmeye ve daha örselenmiş bir ilişkiye evet demeye kadar getirdi kendini.. Ayrılmayıp devam eden de gördüm, eşi gerçekten pişman olup pek çok anlamda hayatını değiştirdi. Kimisi de aldatılmaya devam etti. Bu işlerde tek bir çözüm olmaz.. Ne yazık ki bulunduğumuz çevrenin dinamiklerine, kendi olanaklarımıza ve halihazırda devam eden bireysel hayatımızda ki motivasyonlarımıza bakmamız lazım öncelikle. Nihai karar boşanma dahi olsa, önce değiştirilip iyileştirilmesi gereken adımları planlayıp, kendimize güvendiğimizde bu adımı atmalıyız.
Elbette düz mantıkla düşünüldüğünde aldatılmanın karşılığı "kayıp" olmalı, aldatan kişi bazında..
Neye karar verirseniz verin, önce "kendiniz"... Sağlam bir zemine basmadan, bireysel yaşamınızda ki motivasyonlarınızı arttırmadan boşanmak, doğru bir karar değil ne yazık ki...
Siz en iyisini bilirsiniz,