4. ayım bitti ama sadece 1 kere değerlerime bakıldı

alcinn

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
12 Mart 2014
161
20
68
İzmir
Merhaba hamileliğimin 4. ayı bitti ama tarama testleri hariç hiçbir değerime bakılmadı. Vitamin eksiğim var mı, kansızlık var mı hiç birşeye bakılmadı. Sadece ilk ayımda kansızlığa bakılmıştı onun haricinde hiçbirşey yok. Bu normal mi? Düzenli olarak vitamin kullanıyorum ama bu yeterli mi yoksa gereksiz mi ondan bile emin olamadım. Bu ikinci doktorum bu da tahlilden uzak duruyor. Sağlık ocağına gittim böyle böyle dedim o da doktorunuz gerekli görseydi yapardı dedi.

bende kullanıyorum, sorun doktorunuza neden bakılmadığını........

bende kullanıyorum, sorun doktorunuza neden bakılmadığını........

sordum her 3 doktorda her defasında o ilk ay yapılan tahlile bakıp iyi diyorlar ve tahlil yapmıyorlar. Bir tanesi sakınan göze çöp batar bu kadar evhamlı olmayın dedi daha ne denir bilmiyorum. Hamilelikte sürekli kalsiyum eksikliğinden bahsediyorlar ama benimkine hiç bakılmadı sorduğumda vitamin kullanıyorsunuz değil mi diyorlar evet deyince de tamam o zaman diyorlar. Bu işin normali ne onu öğrenmek istiyorum. İnternetten baktıklarım ve okuduğum kitapla doktorlar çelişiyorlar. Normali nedir, yapılması gerekenler nelerdir
Sizin kaçıncı ayınız ve bu tip tahliller yapılıyor mu yazabilirseniz sevinirim.

hamileliğin 2. veya 3. ayında tahliller yapılır kansızkık varsa eğer doktorunuz neler tükrtmeniz gerektiğini söyler(benim doktorum et önermişti) onun dışında kan şurubu verilir ve dr uygun gördüğü zaman kan tahili yapar bu şekilde kansızlığı takip eder. Bunun dışında vitamin ve folik asit herkese verilir.Eğer risk oluşturacak r durum yoksa çok fazla tahlile ve teste hiç gerek yok kendinizi strese sokmayın hiç rahat olun.Beniö doktorum sürekli tahlil yapıyordu ve neredeyse tüm testleri bana yaptırdı çok fazla para harcamıştım ozaman.

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Teşekkür ederim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…