• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

4 Aylık Bebeğim Emmek İstemiyor

Lotuslilium

Yıldızlar da kayar…
Kayıtlı Üye
Emoji Skoru
236
Puanlar
303
Yer
İstanbul
Tecrübeli ya da tecrübesiz anneler… Bebeğim 4 aylık aşılarını 5 gün önce oldu. Aşılar maalesef doktorun da ön görmeyeceği şekilde çok ateş yaptı. Bebeğim hiç mama almadı, sadece anne sütü. Ateşten beri bebeğim her memeye yaklaşınca çığlık kıyamet oluyor. Emmiyor, stoklarımdan süt çıkartıp biberon vermeye başladım. Sağdım, tekrar memeye denedim yok. Ağzına sıkmaya çalıştım. Ama artık sütüm azaldı gibi oldu. Doktorum sütün kaçmasın bol bol sağ dedi. Ama tabii bu süreçte 2 gün üst üste sabah bezini değiştirirken turuncu kristal leke oldu. Yani susuz kalmış. Ayakta emzirmeye başladım ona da artık inat yapıyor. 2 saatte bir emziriyordum normalde. Gece de emip sabah 7 de uyanırdı. Doktorum idrar yolu enfeksiyonu olabilir bi tahlil yapalım dedi. Bugün yaptırıcaz. Ama yani 4. Ay atağı + aşı + ateş + meme reddi. Çok yıprandım. Yatırıp emziriyim diyorum ona da yok. Uyutmak için koluma koyuyorum zannediyor ki meme vercem. O kadar istemiyor yani. Biberonunu da bitirmiyor. Dişleri kabarmış, biberonu ısırır gibi yapıyor. Ay ne yapsam bilemedim. Akıl verebilirseniz çok sevinirim.

Biberon red yapmış olabilir mi?. Kaşık biberon veya silikon kut uclu alıştırma bardağı ile verebilirsiniz.3 . Ayda benimde bebeğim meme isteksizliği vardı ayakta gezinerek emzirip şarkılar söyleyip geçirdim o dönemi.

Canım ben emzik kullanmaya başladım ikinci ayda kolik bebekti sürekli ağlardı bir anda meme reddi başladı beş buçuk aya kadar düzeldi düzeldi geri başladı. Emziği hemen bıraktım ama çok uğraştım. Evde çığlık kıyamet yan yatsa emecek sanıp çıldırdı ayakta dönen sandalyeyle evde banyoda arabada pilates topunda ne yapsam olmadı. Ben çareyi uykuda buldum uyuturken değil istemedi zaten. Başında bekledim uyanmaya yakın hafif kıpraşınca verdim o aylarda sürekli uyuyorlar ya o şekil aç kalmadı. Şimdi iki yaşında yeni bıraktı memeyi. O zaman doktor bu seni bırakır emmez dedi şimdi ne kadar zor bıraktı çabalarımla geri döndü memeye. Bir de bizimki biberon da içmezdi

Tecrübeli ya da tecrübesiz anneler… Bebeğim 4 aylık aşılarını 5 gün önce oldu. Aşılar maalesef doktorun da ön görmeyeceği şekilde çok ateş yaptı. Bebeğim hiç mama almadı, sadece anne sütü. Ateşten beri bebeğim her memeye yaklaşınca çığlık kıyamet oluyor. Emmiyor, stoklarımdan süt çıkartıp biberon vermeye başladım. Sağdım, tekrar memeye denedim yok. Ağzına sıkmaya çalıştım. Ama artık sütüm azaldı gibi oldu. Doktorum sütün kaçmasın bol bol sağ dedi. Ama tabii bu süreçte 2 gün üst üste sabah bezini değiştirirken turuncu kristal leke oldu. Yani susuz kalmış. Ayakta emzirmeye başladım ona da artık inat yapıyor. 2 saatte bir emziriyordum normalde. Gece de emip sabah 7 de uyanırdı. Doktorum idrar yolu enfeksiyonu olabilir bi tahlil yapalım dedi. Bugün yaptırıcaz. Ama yani 4. Ay atağı + aşı + ateş + meme reddi. Çok yıprandım. Yatırıp emziriyim diyorum ona da yok. Uyutmak için koluma koyuyorum zannediyor ki meme vercem. O kadar istemiyor yani. Biberonunu da bitirmiyor. Dişleri kabarmış, biberonu ısırır gibi yapıyor. Ay ne yapsam bilemedim. Akıl verebilirseniz çok sevinirim.
4. Ay atagini dibine kadar yaşıyorsunuz çok geçmiş olsun bizde öyleydik hatta meme reddi yaşadık ben pes etmedim hep emzirmeye çalıştım memeyi görünce çığlık kıyamet ağladı vs derken sütüm azaldı bı anda ve kilo alimimiz alerjiye ve beslenme reddine bağlı olarak durdu 3 ay kilo alamadı hiç şimdi az buçuk alıyor (tabi bunu ben alerjiye yoruyorum meme reddi olsa da mama icmiyordu diyet olduğu için tadı kötüydü)15 gün kadar aşırı direndi 1 ay bitince geri döndü memeye şimdi de süt yok günde en fazla 3 kez emzirebiliyorum onu da gece emiyor gündüz yine istemiyor şimdi de 8.ay atağına girdik biz o da 4ten beter ergenligine girmiş gibi asileşti karşılık verip istemeyip ağlama krizleri tutuyor ve uyumama kalkıp oynama krizleri sinir bozucu olsa da çok hoşuma gidiyor artık büyüyor minnoşum diye🤭🤭

Evet anneler, 5. Günde artık doktora gittim falan. İdrar tahlili vs temiz çıktı. Artık emzirme odasına gittim hastanede, orda emdi. Ben de kendime emzirme için malt almıştım. Bol bol sağdım vs tabii sütüm coşunca oğlum tekrar yapıştı memeye. 4. Ay atağı acı ama gerçekmiş.🥲😂

Çok geçmiş olsun bebeğinizin dişleri çıkıyor tüm bunları o sebeple yapıyor . Erken diye düşünmeyin 2 kızımda 4 ay kontrollerine gittiklerinde dişleri patlayacak durumdaydı ve 1 haftaya patlamıştı. Tedagil diş granülü var ondan parmağınıza değdirip biraz pat pat yapabilirsiniz ön dişlerinin olduğu yerde genelde alt 2 çıkıyor önce. Biraz sakinleşince verin sütü. Meme reddide olur maalesef biberon reddide . Çocuk genel olarak bişey tüketmek istemiyor. 5. ayda tadımlar başlıyor nasılsa siz bence azsa olsa günlük 90-120 ml kadar su verin en azından vücut sıvısız kalmasın allah korusun çok tehlikeli susuzluk . Avent kulplu biberonlar var onu alın 5. Numara doğal tepkili başlık alın ayı için uygun olur . Hem o kulp kadar iyi diş kaşıyan bişey görmedim hemde asla damlama yapmıyor bebek çektikce geliyor içindeki sıvı. İlersi içinde çok rahat edersiniz. Ama diş granülünü münkün olduğunca az kullanınki alışırsa eskisi kadar işe yaramaz bebekte

Merhaba dönem dönem böyle şeyler oluyor tavsiyem artık emmiyor diyip pes etmeyin. En etkili yolu uykuluyken (uykuya geçerken mayışık halde ve uykudan hemen mırın kırın uyanırken) memeyi sunmak. Öylelikle sütünüz azalmaz ve emmekten çok uzaklaşmamış olur. Yine emzirdiğiniz yerde çok uyaran olmamalı başka insanlar, tv, dikkat çekici nesneler ve sesler vs

Benim de bebeğim 4 aylık olacak 4 gün sonra 3 haftalık bir süreç geçirdik yavaş yavaş emmeyi istememeye başladı. Önceleri yatarak emzirdim baya idare etti sonra onu da istemedi kucağımda gezdirdim tentene temas yaptım zar zor alıyordu ve 5 dakika ancak emiyordu yine de emiyo diye şükrediyordum. Artık memeden süt gelmemeye başladı. İlk 1 2 dakika ağlaya ağlaya çekmeye zorladım sonra sızlayarak süt geliyordu onu da 5 dakika anca emiyordu ama yeterki emsin diyordum. Son iki gündür süt gelmemeye başladı iyice, uykuda vermeye çalışıyorum süt gelmediği için ağlıyor bu sefer hem açıktığını hatırlıyor hem uykusu kaçıyor. Tükendim ve pes ettim artık akşam mama verdim saüım yapacağım ama sağımda da ne kadar süt çıkarsa artık. Çok üzüldüm bu duruma. Burada yazılanları okuyorum pes etmeyenleri görüp imreniyorum ama artık takatim kalmadı sanırım :(

Benim de bebeğim 4 aylık olacak 4 gün sonra 3 haftalık bir süreç geçirdik yavaş yavaş emmeyi istememeye başladı. Önceleri yatarak emzirdim baya idare etti sonra onu da istemedi kucağımda gezdirdim tentene temas yaptım zar zor alıyordu ve 5 dakika ancak emiyordu yine de emiyo diye şükrediyordum. Artık memeden süt gelmemeye başladı. İlk 1 2 dakika ağlaya ağlaya çekmeye zorladım sonra sızlayarak süt geliyordu onu da 5 dakika anca emiyordu ama yeterki emsin diyordum. Son iki gündür süt gelmemeye başladı iyice, uykuda vermeye çalışıyorum süt gelmediği için ağlıyor bu sefer hem açıktığını hatırlıyor hem uykusu kaçıyor. Tükendim ve pes ettim artık akşam mama verdim saüım yapacağım ama sağımda da ne kadar süt çıkarsa artık. Çok üzüldüm bu duruma. Burada yazılanları okuyorum pes etmeyenleri görüp imreniyorum ama artık takatim kalmadı sanırım :(

Süt gelmediğini nasıl anlıyorsunuz ya🥹

Süt gelmeye başladığı an göğsüm sızlıyor sonrasında bebek de rahatlıyor ağlamayı bırakıp emiyor yutkunuyor, öyle anlıyorum🥲 süt çok gelene kadar da damla damla oluyor muhtemelen o da bebeğe yetmiyor sinirlendiryor memeyi istemiyor ;(

Süt gelmeye başladığı an göğsüm sızlıyor sonrasında bebek de rahatlıyor ağlamayı bırakıp emiyor yutkunuyor, öyle anlıyorum🥲 süt çok gelene kadar da damla damla oluyor muhtemelen o da bebeğe yetmiyor sinirlendiryor memeyi istemiyor ;(
Ben de bi türlü anlamiyorum doyuyor mu doymuyor mu memede huzursuz çünkü 🥹

Ben de bi türlü anlamiyorum doyuyor mu doymuyor mu memede huzursuz çünkü 🥹
Eğer emiyorsa çişli bezlerinden anlayabilirsiniz. 24 saatte en az 5 6 çişli bezi oluyorsa ve bezlerde çiş rengi açık renkse doyuyordur. Benim kızım bugün hiç emmediği için çişli bezi azdı ve çiş rengide turuncuydu mesela :(

Eğer emiyorsa çişli bezlerinden anlayabilirsiniz. 24 saatte en az 5 6 çişli bezi oluyorsa ve bezlerde çiş rengi açık renkse doyuyordur. Benim kızım bugün hiç emmediği için çişli bezi azdı ve çiş rengide turuncuydu mesela :(
Mamaya neden geçmiyorsunuz inşallah en kısa sürede güzelce emmeye başlar 🥹

Herkese merhabalar, o dönemde başıma gelen durumu kısaca özetlemek isterim. Belki faydalı olur. Bebişimizin idrar yolu enf. olabileceğini öngörmüştü doktorumuz. Açıkçası o dönemde idrar tahlilinde çıkmayan o enfeksiyon idrar kültüründe 3 gün sonra çıktı.
2-3 gün antibiyotik aldıktan sonra da düzeldi.
Aklınızda bulunsun. Sevgiler. 🥰

Back
X