4 aylık bebeğim emmek istemiyor😔

Mavimeltem

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
8 Ağustos 2018
133
198
53
34
Slm hanımlar bebeğim şu anda dört aylık. 3.5 aylık olduğundan beri emmek istemiyor. En başında emmeyi reddetmişti benim sütüm de az geliyordu sağarak vermeye ve mama vermeye başladım. 1.5 Aydan itibaren memeyi almaya başlamıştı. Ama şimdi yine memeyi gördü mü itiyor ağlıyor. Sallayıp daldıktan sonra veriyordum birkaç gündür öyle de almıyor. Rahat etsin diye altını temizliyorum burnunu açıyorum gazı varsa çıkarıyorum onunla konuşuyorum yine de emmek istemiyor. Her ay bir kilo alan çocuk bu ay 400 gram ancak almış😟 aç kalıyor resmen ne yapacağımı şaşırdım

Alerjik bebekler emmeyi reddedebilir. Alerjik belirtilerle ilgili detaylı bir doktor yazısı ekliyorum aşağıya.

Büyüme atağı döneminde.
Benim ikinci bebeğim de aynı zamanlarda emmeyi bıraktı, tak diye 1 günde ve geri döndüremedim.
Aylık 400 gram kilo alımı alt sınır diye biliyorum, doktorunuz bu konuda ne öneriyor?
Çünkü daha çok küçük ve alt sınırda olması emme probleminden daha tehlikeli.

Slm hanımlar bebeğim şu anda dört aylık. 3.5 aylık olduğundan beri emmek istemiyor. En başında emmeyi reddetmişti benim sütüm de az geliyordu sağarak vermeye ve mama vermeye başladım. 1.5 Aydan itibaren memeyi almaya başlamıştı. Ama şimdi yine memeyi gördü mü itiyor ağlıyor. Sallayıp daldıktan sonra veriyordum birkaç gündür öyle de almıyor. Rahat etsin diye altını temizliyorum burnunu açıyorum gazı varsa çıkarıyorum onunla konuşuyorum yine de emmek istemiyor. Her ay bir kilo alan çocuk bu ay 400 gram ancak almış😟 aç kalıyor resmen ne yapacağımı şaşırdım
Benim oğlum 25gunlukken istahsizlik başladı daha sonra meme reddi başladı.çok yıprandım ve halada yıpratıcı bi surecteyim suan 4.5aylik.sizinki yine iyi yeni başlamış meme reddi.
ogün aralarını mutlaka ac uykuda emzir.3aydir uykuda besliyorumm.kilo alımından çok anne sutu alması önemli bence ikinci ayda oglum hiç kilo almamıştı.ben yinede çok takmadim saglikli olsun larda ek gıda zamanında yine alırlar kilosunu.sana tavsiyem hemrn pes etme

Alerjik bebekler emmeyi reddedebilir. Alerjik belirtilerle ilgili detaylı bir doktor yazısı ekliyorum aşağıya.

Bunu biliyorum benim doktorum da yedirmedi bir ara ama onunla alakası yok sanırım daha sonra yememe rağmen bir değişilik olmadı

Büyüme atağı döneminde.
Benim ikinci bebeğim de aynı zamanlarda emmeyi bıraktı, tak diye 1 günde ve geri döndüremedim.
Aylık 400 gram kilo alımı alt sınır diye biliyorum, doktorunuz bu konuda ne öneriyor?
Çünkü daha çok küçük ve alt sınırda olması emme probleminden daha tehlikeli.
Benim bebeğim 4.120 gr doğdu aylık bir kilo alıyordu şu anda 7.500 yani iri bir bebek olduğu için ve kilosu çok olduğu için önemsemediler zaten önde gidiyor diyorlar gerekirse ek gıdaya başlarız diyorlar ama ben doymadığını düşünüyorum içim rahat değil

Benim oğlum 25gunlukken istahsizlik başladı daha sonra meme reddi başladı.çok yıprandım ve halada yıpratıcı bi surecteyim suan 4.5aylik.sizinki yine iyi yeni başlamış meme reddi.
ogün aralarını mutlaka ac uykuda emzir.3aydir uykuda besliyorumm.kilo alımından çok anne sutu alması önemli bence ikinci ayda oglum hiç kilo almamıştı.ben yinede çok takmadim saglikli olsun larda ek gıda zamanında yine alırlar kilosunu.sana tavsiyem hemrn pes etme
Yok pes etmek istemiyorum sütüm olduğu müddetçe emziririm gerekirse sağarak veririm inşallah peki hiç kilo almamasıma doktor ne dedi

Yok pes etmek istemiyorum sütüm olduğu müddetçe emziririm gerekirse sağarak veririm inşallah peki hiç kilo almamasıma doktor ne dedi
doktor mamaya başlat dedi.ama oglum onuda icmedi sonra yavaş yavaş düzen oturttum bi emdi bi emmedi ta ki bu aya gelene kadar şuan kilosu orta derecede gidiyor

doktor mamaya başlat dedi.ama oglum onuda icmedi sonra yavaş yavaş düzen oturttum bi emdi bi emmedi ta ki bu aya gelene kadar şuan kilosu orta derecede gidiyor
İşte ben mama versem hemen içer çünkü baştan da almıştı ama bu kez emmeyi tamamen bırakır diye korkuyorum aç olmasına da üzülüyorum aslında biraz mama verip midesini mi açsam diye düşünüyorum

Emzirme hemşirem çok yardımcı oluyor onun söylediği çoğu şeyi yaptım mesela koluna boğazına kolyeler tak onunla oynasın oynarken emzir dedi onu da yaptım emzirme pozisyonumu değiştirdim altını açıp emzirmeye çalıştım yok olmuyor sizin bildiğiniz farklı bir yöntem var mı

Benim ilk oğlumda bu biçimde davrandı. Sallayıp uyutur, uyurken emzirirdim. Yaklaşık 6-7 ay kadar ve sadece uyurken aldı memeyi sonrada annede süt bittiiii. Çok üzülmüştüm o dönem ama biberonla doymayı öğrenen bebekler anneyi çabuk bırakıyorlar. Mama vermelisin (gönlün razı değildir ama yapacak bişey yok) ilk oğlumdan farklı olarak ortanca 4 yaşında hâlâ günde 1-2 kez emmek istiyor küçük 2 yaşına yaklaştı ve daha bırakmaya niyeti yok. Çünkü biberonla tanışmadılar.
Kolaylıklar dilerim

Bir de demir hapına başladık biz ondan mı bilmiyorum kabızlık da var beş gündür yapmıyor kabızlık iştahsızlık da yapar mı

Bunu biliyorum benim doktorum da yedirmedi bir ara ama onunla alakası yok sanırım daha sonra yememe rağmen bir değişilik olmadı
Benim büyük kızım aynı böyleydi. Meğer geniz eti normalden büyükmüş. Yavrum emdiği zaman nefes alamıyormuş. Ben de beni sevmediğini düşünmüştüm hep. Doktor büyüdükçe rahatlar dedi. Gerçekten de geçti. Allah yardımcınız olsun

Benim büyük kızım aynı böyleydi. Meğer geniz eti normalden büyükmüş. Yavrum emdiği zaman nefes alamıyormuş. Ben de beni sevmediğini düşünmüştüm hep. Doktor büyüdükçe rahatlar dedi. Gerçekten de geçti. Allah yardımcınız olsun
Amin çok sağolun geniz etinin büyük olduğunu hangi bölümden öğrendiniz KBB mi bir de operasyon falan gerekmiyor mu

Amin çok sağolun geniz etinin büyük olduğunu hangi bölümden öğrendiniz KBB mi bir de operasyon falan gerekmiyor mu
Evet kbb de tomografi çekmişlerdi. Operasyon için 20 dakikalık iş ama bebek olduğu için tavsiye etmiyoruz, Eğer iki yasina kadar geçmezse o zaman alırız demişlerdi. Şimdi 5 yaşında grip olunca şişiyor yine :KK43:

Bu konularda yardım alabileceğiniz bir emzirme danışmanınız var mı? Yoksa Semra Abbasoğlu'nu öneririm. Instagram hesabından yararlı çözümler öneriyor. Hesabı herkese açık.

bize doktorum 4 aylıkken emmeyı reddedebilir sık sık duşunu al demişti gerci bızımkı meme düşkünü reddetmedi ama sizinkü doğdugundan beri öyle olunca bılemedım ama genelde bebekler bu aylarda reddediyor

Tam 4 aylıkken emme reddi yaşadık kaç gün aç kaldı açlıktan ağlıyordu saatlerce de ağzına almıyordu mamayı. Doktora gittik ne yapsak olmadı en son ek gıdaya geçelim dedi doktor.ek gıdaya geçtik tekrar emmeye döndü. Bende süreç böyle oldu yani. Bir çok bebek 4. Ayda emme reddi yaşıyor. Ama ek gıda ile birlikte mama vermediğime çok pişmanım. Çünkü birden doyuracak kadar yiyemiyor. Küçük ve sindiremiyordu. Benim doktorum mamaya karsi bir adam olduğundan sakın verme dedi. Bak şimdi 18 aylik hala kilosu diğer bebeklerden düşük. Artık mamaya da alışmıyor istemiyor geçti bor un pazarı. Demem o ki farklı tatlar deneyin karnını doyurun bir iki öğün en azından diğer öğünlerde arada süt deneyin bende işe yaradı ( hala geceleri emiyor 15 gün öncesine kadar gece gündüz emiyordu)

Back
X