Bebek Beslenmesi 4 aylik bebekleri olanlar

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

latife87

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
18 Mart 2012
47
0
36
Konya
Mrb arkadaslar bebegim. 4 aylik oldu emmedi biboran mamasi kulaniyom aptamil pree veriyom ama cok az iciyor 60 ml zar zor iciyor uykuda vereiyom acaba sizinkiler bir seferde kac ml iciyorlar. Bende artik ek gidaya basladim kasik mamalari veriyom ve meyve suyu veriyom. Yogurt versem erkenmi daha pureler felan yardimci olurmusunuz

Msj yazanyok galiba

yogurt icin erken daha ama mama hakkinda bir fikrim yok cünkü emzirdim. doktorunuza danisitniz mi ?

eger kasik mama yemesini kabul ediyorsa ver ,meyve sularini kendin yapmayi dene cam rende ile rendele mevsim sebzelerini sonra suyunu sik icir.
bide boyu kilosu nasil bebeginin ?

Boyu 60. Kilosuda. Ayin. 22. Sinde gitigimde. 5800 gram di doktora sordum 4 ayin. Sonlarinday dedi. Ilk sepse purresiyle basla dedi cunku sebzeleri biraz zor yedikleri icin ilk ondan basla dedi ben kendim kasik mamasindan basladim cunku hic yemiyor uykuda veriyorum hep seninkinin boyu kilosu nsl

ben de sabahtan evin içinde dört dönüyom,benimki içiyor cok seviyor memeyi ama okula baslamak zorundayım,sabahtan beri veriyorum devam sütü almıyorum,yoğurt verdim birazık yüzünü ekşit eksite yedi ama cok az yedi dişinin kovuğuna yetmez ki...elma püresi denedim az evvel yedi ama ceyrek elma kadar....60ml cok az canım onun 180 ml içmesi lazım ki mamanın arkasında da yazar ama her yarım saatte bir ver mesela 60mli öyle dene bir kereden içmeyebilir..Allah yardımcımız olsun cnm yaaa...

Evet canim ya allah yardimcimiz olsun valla her yarim saate bir veriyom almiyor belki uykuda bazen 120ml veriyom oda bazen yani artik kasik mamaya basladim. Neyapiyim erken oldu ama mecburum onu biraz yiyor purelere baslamadim yogurt veriyonmu. Kac aylik oldu senin bebek ben daha baslamadim pureyede yogurtada. Kilosu 6kilo olmustur suan gecen gittigimde 5800 gramdi 4ayindan. 1hafta aldi hayirlisiyla buyseler yemeyen cocuk baakimi cok zor ya diger turlu cok rahat masallah. Dogdugundan beri. Geceleri iyi yatiyor. Fazla kalkmaz. Hic aglamiyor aciktim diye. Neyse. Bebeslerimiz icin herseye katlanacagiz:)

60 ml çok az,ama boyu kilosu ayına göre iyi bizimde 4 ayımız bitti,bende ilk meyve püresi verdim bi kaç gün önce,dünde kaşık mamasına başladık,bazı doktorlar ilk meyve denemeyin,tatlı olduğu için sonradan sebzeyi istemiyorlar diyo,yoğurtlada başlanabilirdi 2 3 çay kaşığı,püreyi evde yapın cam rendede,2,3 çay kaşığı verebilirsiniz,havuç suyu verebilirsiniz,bir günde sadece bir ek gıda deneyin 3,4 gün bekleyerek alerjik reaksiyon varmı yokmu bakın,merak ettiğiniz bişey varsa sorabilirsiniz,bu konuda baya araştırma yapmıştım

Tsk ederim yardimin icin kilosu fena deil ama bakildiginda. Zayif. Evet cok. Iciyor ama kasik mamayi iyi yiyor fena deil. Ben ilk kasik mamadan basladim. Azda baslamadim meyve puresi yapiyim birde yogurta baslarim dr basta. Sebzeden bqasla dedi ama ben erken basladigimdan kasik mamasi aldim muhallebi yapsam erkenmi daha. Birde bazi lari ulkerin muhalebesi filan diayorlar nsl o paketlerde olanlarmi puding paketleri gibimi ben yurt disindayim bilmiyom nsl birsey

benim bebişimde 5 buçuk aylık ikinci bebeğim olduğu için deneyimli sayılırım.
her şeyi azar azar tattırıyorum.
büyük kızımda doktorumuzu çok dinledik ama ii yapmadık. Hiç bişi yediremiyoruz
Ama küçük kızıma allah ne verdiyse tattırıyorum

Valla. Canim eger dr kalsam ac birakacak cocugu bekle bekle diyor tamam. Ama oglum az iciyor ne yapa bilirim mecbur basladim daha bisey tatirmadim ama kasik mamasini vermeye basladim yavas yavas baslarim artik muhalebi versem agirmi gelir. Ay ne yapacagimi sasirdim ya. Elimde tel hep bakiyom kim ne yazmis ne veriyor aratiriyom bende acabaaptamilimi sevdeki az once elma suyu koydum iyi icti 60ml icti. Ama mamayi oyle yemiyor

ayyy o doktorlar hep öle diyor açmı kalsın çocuk,benim sütüm azdı mama vermeye başladım verme dediler denedik bir ayda 300 gr almış,açmı kalsaydı çocuğum,gittiğimizde hala bir ay sonra ek gıdaları konuşucaz diyor canım bak keçi sütü bulabilirsen yoğurt yap evde,herşeyin evde olanı taze olanı güzel,pirinç unu alır evde yaparsın muhallebiyi ama daha erken,acele etme bağırsakları gelişiyor hala,belki aptamil sevmemiştir,bebelac dene başka markalarda var,biz bebelac kullanıyoruz şu an

başka bir doktora sorduğumda şöyle bir sıralama yaptı meyve suyu-püresi; sebze çorbası; yoğurt; tahıl mamaları; kahvaltı,

Aynen canim ya doktorlar iste ana cigeri dayanmiyor. Benim oglumda cok az almisti 3400 dogdu. Ilk ay guzel aldi. 1100gr aldi da sonra geriledi suan 4ayindan 1hafta. Aldi enson goturdugumde 5800 olmus simdi alti kilo olmustur canim keci sutune bakiyimda burda bebelac markayok yurtdisindayim hipp var bebe. Birde baska markalar var birde oglum kusuyor fiskirtarak deil ama sizdirarak amqa devamli. Reflu var. Yedikleri sanki tekrar bogazina geliyor oyle ses geliyor hep biraz yiyor zaten onuda sizdirarak cikartiyor dr aptamilin anti reflex mamasini verdi onla biraz az kusuyor mama yagli ve biraz kati onu kulaniyom ama sevmedi aptamili kutusu bitsinde baska marka deniyecem eger yemese demekki oglum istahi yok. Allah bizlere sabir bebeklerimizede saglikli omur ver ne yapalim artik sakin bir bebegim var tek sorun yemek

amin canım inşallah yani başka marka deneyin sevmemiştir aptamili belki,onlarıda yemezse ya reflüsünden yada iştahsızlık,idrar yolu enfeksiyonuna falan baktırdınızmı?biraz daha sabredin 2 3 ay içinde öğün oluşturmaya başlarsınız ek gıdalardan

gerçekten meme emmezse bebişleri beslemek çok zor, ben şuan sadece emiziriyorum 4 ay 4 günlük oldu benim kızım, kilosu 6500 boyuda 63 cm, şuan ek hiç bişe vermiyorum, yarın dr kontrolu var bakalım dr nasıl yönlendirecek umarım bişeye gerek kalmaz... bende öğrenmiş oluyorum ilk nelerden başlayacağımı, bize yardımcı olsun deneyimli aneneler lütfen...

Sabrederim canim bebem saglikli olsunda. Evet baska mamada denerim yok idrar yoluna baktirmadim onuda. Bu sitede duydum birde turkiyede doktorlar bakiyor ben avusturyada doktorlar bakmiyor. Valla bi gidiyimde soruyum bi baksinlar. Agrisi olurmu peki idrar yolarinda bir. Idrali alti bagli oldugu halde pantolunu uzerunde oldugu halde koku oluyor cok isemis gibbi bakiyom cok az yapmis olabilir bak tsk ederim canim

Katiliyorum sana emmedi benimki mucadele ettim galib cikti yendi beni simdide sasip kaliyoruz ne versem diye masallah canim cok guzel kilosu bebegin. Ek gidaya gerek yok ama yavas yavas baslarsin sadece tatlarini bilsin diye doyumluk deil tatimlik ama ben doyumluk veriyom suan cunku biboran. Az ictigi icin. Araligin kacinda dogdu seninki beenimki 27 aralikta dogdu gerci benim dogumumda problemliydi.

ohh maşallah demekki yarım litreden fazla anne sütü alabiliyor bebeğiniz,bazı doktorlarda geç başlandığında ek gıdalara karşı isteksiz olduğunu söylüyorlar ama bilmiyorum,ben ayrıca mamada verdiğim için tahıllara meyvelere başladım mecburen

onlar söylemesede siz bir baktırın,doktora söleyip kendi isteğinizle yaptırabilirsiniz,valla ağrısı olurmu bilemiyorum,ama huzursuzluk yapar,koku normaldir

benım kızımda senınkı gıbı old. basladım ek gıdaya..once meyve pürelerı ve yogurt verdım..4. ayın sonralarına dogru hazır kasık mamalarından verdım..sulandırıp bıberonla ıcmesını saglayabılırsın..pirinç unu 5. aydan sonra yavas yavas basladım cunku 4. ayda verdıgımde hemen kabızlık oldu..sımdı hergun verıyorum bısey olmuyor...babymıx alıp verebılırsın..cıcı bebe katabılırsın..5 aydan sonra sebze purelerı yada daha sulu yaparsan yıne corba kıvamında bıberonla ıcırebılırsın..

gunluk sutten yogurt mayala hergun 1 2 yemek yakısgı cıvarında yedırmeye calıs..yemezse tekrar dene 2 3 gun sonra hala yemezse cıcı bebe kat ıcıne 1 tane..yada azcık recel...meyve pürelerı hazır satılanlar var sulandırıp ıcıredebılırsın..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…