4 aylık evliyken boşanma kararı alabilmek:(

ne olursa olsun, evliliğine devam et veya etme.. ama mutlaka seni kimsenin sindirmesine, özgüvenini yitirmene sebep olmasına izin verme.. güçlü ol.. sadece Bekle.. inceldiği yerden kopar zaten.. akıllı mantıklı Bi kadınsın sen.. hepsiyle Başedersin evelallahh

teşekkür ederim ya kendimi suçlamaktan vazgeçmek istiyorum sadece ben istedim onunla evlenmeyi, ben seçtim onu vs . Kesinlikle ailemi ve kendimi ezdirmek istemiyorum, yoksa bir dönem kendime olan güvenimi yitirmeye başlamıştım neden beni istemiyor istenmeyecek kadın mıyım... Şu an daha güçlüyüm sanki.

ben evlendiğim ilk zamanlar her tartışmada boşanıcaz galiba..ne yapıcam..başıma neler geldi..diye düşünürdüm..ve annemde rahmetli olduğundan kimseye anlatamadım sıkıntımı..anlatmamak daha iyi belkide..hep tek başıma mücadele verdim..şu an 9. snemiz..:nazar:

Maşallah Allah mutluluğunuzu daim etsin inşallah canım..
Ben de anlatamıyorum ama geçecek diye hiç umudum yok Allahım hayırlısını versin inşallah

çocuk hayatta en çok istediğim şeydi, onun yüzünden o duyguyu tatmamaktan da korkuyorum. Beklemek gerçekten mantıklı ama sanki bekledikçe psikolojim günden güne kötüye gidiyor gibi, hayattan çalıyorum sanki. Şu an kesinlikle daha güçlüyüm ama her saygısızlıkta, kötü sözde içimden bir parça daha gidiyor.

yanliz deilsin cnm aynen benim esimde öle yaninda istersen sabah a kadar agliyim hic aglama askim kiyamam sana felan demez napion ya sn noldu der döner gene isine ama zaten tüm erkekler böle bence istisnalarda vardir tabii erkekler cockkk cok gec aalisio evlilie görümcemlerde öle dio 7 yilda 8 yilda anca oturur biseler dio haklilar

yok canım ailesi uzak benimle ilgili sorunları yok beni istememelerinin tek sebebi oğullarının onların istediği biriyle değil de kendi kararıyla benimle evlenmesi. Ve aşırı , gereksiz derecede kıskançlar. Ailemi , beni düşman gibi görmekten hiç vazgeçmeyecekler, çünkü ben oğullarını aldım çok tuhaf...Bu tür insanlarla muhattap olacağım hiç aklıma gelmezdi. Bu arada eşimin ailesiyle konuşmaya çalıştım annesi oğlumu verr diye bağırdı vermeyip konuşalım deyince telefonu yüzüme kapattı. Gerçekten mantık bulamıyorum.

ozaman eşine diyceksinki senin ailen benimle muhattap olmak istemiyor huzursuzluğa gerek yok diyerek çekiliceksin kendi köşene hiç duymayıp görmiyceksin...bence o kadın oğluna olan hıncını senden çıkarıyor bi nebze..madem sen ewlendin benim oğlumla bak burnundan nasıl getircem der gibi:47:eşinde anormalmiş canım kızmada seninle ewlenirken ailesini takmamış şimdimi aileci oldu...eşinle bu durumu konuş ben zorla kendimi sana yamamadım senin kararındı beni ewlenmek önceden tawrını koydun şimdimi anneci olmak aklına geldi de...madem öle anasının istediği kızla ewlenseymiş seninde başını yakmasaymış...sende insan ewladısın çok sinir oldum bak şimdi bu ne biçim iş yaaa:47:

çok zor bir süreç bekliyor seni.
ilerde dengeler değişecektir mutlaka ama ailesi mücadeleyi bırakmayacaktır.

o kadar esip gürlemesine bakma. duygusal acizliğini kapatma yolu bu.
ailesiyle eşi arasına sıkışmış bir erkeğin tipik tepkileri.
demek ki sen ailesi hakkında konuşuyorsun. kaldıramaz canım. bunu yapma. daha yeni evlisiniz.
ağız dalaşını bırak.
sinirliyse bu değişmez. alttan alan taraf olmayı öğrenmek zorundasın. o bağırırken sen sus.
ve asla ağlama. sakinleştiğinde yüzüne vurma. zamanla sinirli olduğu anlar azalacaktır.

cnm mrb ben 14 aylık ewliyim
ve bu zamana kadar sabretmeseydim 14 kere deil 114 kere boşanırdım yuva kolay kurulmuyor
senin yasadıklarının aynısını yaşadım diyebilirim
bi yorumundan anladığım kadarıyla çalısıyosun ewde de oturmuyosun bu bi avantaj aslında
eger bi ewlilikte aldatma şiddet ve ewine maddi manewi bakmama durumu yoksa boşanmaya çok büyük bi etken yok
geri kalan herşey biraz sabırla düzelebilir
sakin olmaya calıs tepkini çok sert gösterme
kısasa kısas yapma
zaten ewlilik en az 2 senede otururmus özelikle birbirini çok sewerek ewlenen insanlar daha çok sorun yaşarmış..
ben herkesten bunu duydum
tabiki kendini ezdirme yıpratma ama olayları sakin bi şekilde çözmeye calıs
küsme ama sessiz kal kırıldığını belli et sen deil o seninle bişeyleri konusmaya calıssın üzerine gitme

herkes yazmış zaten evlilik hemen oturmaz başta mutlaka sorunlar olur zamanla düzelir diye bende böyle düşünüyorum.tabii ailesinin eşini doldurması çok kötü ama sen sabırlı ve akıllı davranırsan eşin zamanla eğriyi doğruyu görür dolduruşa da gelmez ama sakinliğini koru eşinle senin ailen benim ailem olayına hiç girme ailesini kötüleyecek şekilde konuşma iyilikle sorunlarını çözmeye çalış kısacası sabırlı ol ve biraz zaman ver evliliğine canım:31:maalesef erkekler evliliğe zor adapte oluyorlar bazen karşımızda çocuk varmış gibi onları idare etmemiz gerekiyor.sende öyle düşün eşini 1 sene egen bir çocuk gibi düşün öyle davran:34:

Şu an ailesi bizim boşanmamızı bekliyor adım gibi eminim, nasıl bir aile evladının yuvasının yıkılmasını ister anlamıyorum.Biliyorlar ki benim ailemle görüşmezse, saygı duymazsa eşim ben dayanamam bitiririm. Boşanırsak çok mutlu olacaklar. Eşimi yeni yeni tanıdım bu 4 ay süresince, kesinlikle sözünde durmayan işine geldiği gibi davranan bir yapısı var. Bu da beni güvensizliğe itti.Onlar senden özür dilemeden onlarla konuşmam derken, sen hatalısın senin yüzün asıkmış düğünde ondan yapmışlar herşeyi ,sensin sorumlusu diyecek kadar da ettiği laftan dönen biri.İnsan hayallerini kurduğum, beklediğim adam bu muymuş diyor. Her güne kötü başlıyorum, uykularım yok artık.

Erkekler çocuk gibi evet ama benim eşim farklı sanki, onun içinde daha çok kötü düşünceler, süpheler,olumsuzluklar var. Keşke oturacağını bilsem arkadaşlar, keşke dediğiniz gibi olsaydı ama bu insanın değişeceğini sanmıyorum. Bir ömür onun ailesiyle ve onun tutarsız davranışlarıyla mücadele etmek zor geliyor.4 ayda yaşlandım resmen.

Sürekli gülen biriydim, herkes hayran olurdu neşeme, pozitif enerjime. Şimdi gören ne olmuş sana diyor, gülmeyi unuttum. Onunla evlenme diyen arkadaşlarım vardı, benim göremediklerimi gören(ailesini, tutarsızlığını) şimdi onların telefonlarını bile açamıyorum haklıymışsınız boşanmak üzereyiz diyemiyorum.Ve hep kendimi suçluyorum neden biraz daha bekleyip göremedim yüzünü diye ya da o zamanlar çok mu kördüm arkadaşların gördüklerini göremedim.

Allahım büyük, mutlaka vardır diyorum bunda bir hayır ama gençliğimin, hayatımın elimden akıp gittiğini hissediyorum.

Cnm ya gercekten senin icin cok uzuldum. Sen cok guclusun onun hakkinda hislerini Cok net tanimliyorsun. Bi karar asamasina gelmissin. Bundan sonra onun davranislari bu karari sekillendirecek. Yani ayrilirsaniz da vicdan azabi duyma cunku bu ayriligi o yAratmis olacak. Hic uzulme. Yarin birgun karsinda aglarsa sasirma. Seni kaybetmemk icin tum silahlarini kullanacaktir hazirlikli ol. Cunku senin onu terkedecegin olasiligi yuzume tokat gibi inince ben senden daha ablayisli benim nazimi cekcek birini bulamam dusuncesine gircek.
Erkekler Zor Alisirmis filan hikaye. Evlilik esas kadin icin zor bisey erkeklere noluyo be. Erkeklerin hayatina onlari hos tutacaa bir kadin daha giriyo daha. Ne istiyolar. Sen de insansin. Erkegim diye kabarmayi biliyolar. Hadi bakalim evliligin sorumlulugunu da alsin karisini ezdirmesin.
Guzelim sen gecim ehli bir insansan eger baska biriyle de gayet guzel yuvani kurarsin. Eskide kalmis oyle bosanmis kadinla kimse evlenmeZ adeti.
Yine de bekara kari bosamasi kolay gelir. Tavsiyem sen bizim soylediklerimize cok bakma careyi ve sorulArinin cevabini kendi hislerinda ara. Biz burdA haricten gazel okuyoruz. Forumlar seni yanlis yonlendirebilir cok dikkatli ol. Allah yardimcin olsun

Kaçıncı yılda yaşıyoruz hala kaynanaların derdi aynı bitmedi tükenmedi bir türlü; oğlumu aldın elimden. Napacaktı oğlu annesiyle ablasıyla mı evlenecekti töbe töbe ya elbette aile içinden olmayan biriyle evlenecek yuva kuracak.

Son düzenleme:
evliligin ilk iki senesi birbirine alisma evresi derler..burda okudumda cogu kiside oyleymis..tipki benimkiis gibi..kocanin sana alismasi ve guvenmesi lazim..guvenini kazaninca hersey bambaska olacak..malesef sen onun gozunde karisi olsanda su anda ailesine guvendigi kadar sana guvenmiyor bu zamana kadar sen yoktun..sana alismasi icin biraz sabir lazim..nasil bu kadar emin konusuyorsun dersen hem kendi hayatim hem cevrem bana bunu ögretti.erkekler bizim gibi degiller, bizim gibi olmalarini beklemek hem buyuk hata hemde kendimize ederiz..kocani seviyorsan sabir...

Cnm ya gercekten senin icin cok uzuldum. Sen cok guclusun onun hakkinda hislerini Cok net tanimliyorsun. Bi karar asamasina gelmissin. Bundan sonra onun davranislari bu karari sekillendirecek. Yani ayrilirsaniz da vicdan azabi duyma cunku bu ayriligi o yAratmis olacak. Hic uzulme. Yarin birgun karsinda aglarsa sasirma. Seni kaybetmemk icin tum silahlarini kullanacaktir hazirlikli ol. Cunku senin onu terkedecegin olasiligi yuzume tokat gibi inince ben senden daha ablayisli benim nazimi cekcek birini bulamam dusuncesine gircek.
Erkekler Zor Alisirmis filan hikaye. Evlilik esas kadin icin zor bisey erkeklere noluyo be. Erkeklerin hayatina onlari hos tutacaa bir kadin daha giriyo daha. Ne istiyolar. Sen de insansin. Erkegim diye kabarmayi biliyolar. Hadi bakalim evliligin sorumlulugunu da alsin karisini ezdirmesin.
Guzelim sen gecim ehli bir insansan eger baska biriyle de gayet guzel yuvani kurarsin. Eskide kalmis oyle bosanmis kadinla kimse evlenmeZ adeti.
Yine de bekara kari bosamasi kolay gelir. Tavsiyem sen bizim soylediklerimize cok bakma careyi ve sorulArinin cevabini kendi hislerinda ara. Biz burdA haricten gazel okuyoruz. Forumlar seni yanlis yonlendirebilir cok dikkatli ol. Allah yardimcin olsun

sonuna kadar katılıyorum.. :128:

Görünen o ki bugüne kadar hep mülayim davrandığın için eşin üzerine geldikçe gelmiş, nasıl olsa sesini çıkarmıyor diye iyice havalara girmiş :20: Bence hiç ummadığı bir anda son derece sert bir şekilde resti çekmen gerek, silkelenip kendine gelmesi lazım. Tabi bu benim fikrim, son karar sana ait. Ama eninde sonunda senin de canına tak edecek, o kesin.

Eğer eşinizin ailesi ile aranızda ciddi sorunlar varsa, siz bu sorunları aşmayacaksanız, uzun vadede boşanma ile sonuçlanabilir durumunuz..

Eşinizin ailesi ile yaşadığınız sorunları anlatmamışsınız.. Sorunların boyutlarını, onların sizce yanlış olan davranışlarını, sizin bu davranışlara verdiğiniz tepkiler vs bilemezsek, yapacağımız yorumlar afaki olur.. Bence anlamlı yorumlar istiyorsanız, biraz daha detay yazmalısınız..

Öncelikle teşekkür ederim, inan ben de saçma buluyorum erken alınan kararları.Ama gelecekten o kadar umutsuzum ki. O kadar çok şey var ki anlatılacak... Ailesi zaten problem, evliliği onaylamamışlar. Doğrusu beni istememişler , evliliğimizin ertesi günü düğünde ailemle çok ilgilendim diye inanın başka hiç bir sebep yok eşime o kızı boşayacaksın dediler. Ailemin eşimi onların elinden alacağı düşüncesindeler saçma sapan bir şekilde, eşime bir sürü kötü laf ettiler benim aileme iyi davrandığı için. Eşim de bir süre sonra ailemle görüşmemeye, bu eve gelmeyecekler demeye başladı.Sonra her telefon görüşmesinden sonra bana bağırmaya, hakarete varan laflar etmeye başladı.Ve sokakta gördüğüm herhangi bir iş arkadaşıma selam verdirmeyecek kadar da kıskanmaya, kısıtlamaya başladı. Ve her konuşmaya çalıştığımda büyük kavgalar oldu. Hiç pişman olmadı ayrı yaşadık, küs kaldık ama barışalım demedi. Anlam veremiyorum kendimi de suçladım acaba bende mi hata dedim ama inanın tek hatam katlanmak , sabretmek , her seferinde ilişkiyi toparlamaya çalışmak, ona sevgili değil evli olduğumuzu hatırlatmak oldu.
Şimdi de önümde kocaman bir boşluk var, nasıl başedeceğimi de bilmiyorum açıkcası.

Ayni derdi paylasiyoruz galiba :( Senin kaynanayla benimkini ebedi uzay yolculuguna göndermeli..
Kinamin ertesi günü kaynanam kizmisti bana "aile hersey ve herkesten önce gelir" diye, cünkü bende kendi ailemle ve arkadaslarimla cok ilgilenmisim, ama kina zaten kiz evinindir, ben onlarla ilgilenmicemde anasiylami ilgilenicektim anlamadim. Tabiki onlarida kesinlikle boslamadim, benim yanima gelenle oynadim, ve bu zaten böyledir.
Benim arkadaslarim bana bekarliga veda partisi hazirlamislardi, bende bunlara tesekkür olarak kinamda bütün kizlara tac almistim hatira olarak saklasinlar diye. Görümcem ve kuzenide "bu ne böyle cocuk oyuncagi gibi" deyincede, en yakin arkadasim "begenmediyseniz takmayin" demis bunlara. Bunlarda kaynanama kosup beni sikayet etmisler, arkadaslarini üzerimize saliyo gelinin diye. Cok güzel firca yemistim burda, ama hiiiic aldirmadim :))

Esinin ailesiyle ne sıklıkta görüsüyosunuz? Sana ne önericegimi hic bilmiyorum canim, cünkü ayni cileyi bende cekiyorum, bende cikar yol bulamadim..
Tek tavsiyem, esinin her dedigini yapipta tepene cikmasina izin verme, kendini sakin ezdirme.. Senle konusmuyosa sende onunla konusma, ama "kendime cay yapicam sende istermisin" gibi seyler sorabilirsin belki. Ne biliyim, biz esimle 1 hafta dogru düzgün konusmadik, zehir gibiydi. Ne dedigimi dinler, ne konusur, ne yüzüme bakardi. Simdi degisti gibi biraz. Yemek yapar askim canim cicim konusur. Ama bu sürenin kisa oldugunu biliyorum, o yüzdende alistirmiyorum kendimi. Belkide annesiyle konusmami bekledigi icin böyle yapiyodur, ki bu daha mantikli bi secenek gibime geliyor malesef. Seninde dedigin gibi "sustukca, aileme hakaret ediyomusum gibi hissediyorum". Bende aynen öyle hissediyorum, o yüzden susmamaya karar verdim artik.
Kocanla araniz nasil simdi? Arada bi düzelip arada bi bozuluyormu? Yoksa sadece telefon görüsmesinden sonrami bozuluyor?

Görünen o ki bugüne kadar hep mülayim davrandığın için eşin üzerine geldikçe gelmiş, nasıl olsa sesini çıkarmıyor diye iyice havalara girmiş :20: Bence hiç ummadığı bir anda son derece sert bir şekilde resti çekmen gerek, silkelenip kendine gelmesi lazım. Tabi bu benim fikrim, son karar sana ait. Ama eninde sonunda senin de canına tak edecek, o kesin.

Aynen öyle hep olumlu davrandım ama o olumlu davranmamı bile suçlu olduğum için böyle davranıyorum a yordu.Tam olarak böyle düşünüyorum zaten, yapabileceğime inanmıyor.Ömür boyu çekerim zannediyor. Ben ailesiyle imkansız aramı düzeltemem, doğrusu onların bizi ayırma niyetleri hiç bir zaman sönmeyecek ve eşim bunu görmeden onlar düzeldi sen kötüsün diyecek daha önce de dedim ya bir ömür mücadele o kadar zor ki şimdiden yormuşken...

Back
X