4 aylık evliyken boşanma kararı alabilmek:(

ben de Türkiye'nin en iyi üniversitelerden birini bitirdim, ailesi ve kendi ruh hastası bir adama kendimi ezdirdim. Allahım bunda da bir hayır vardır.Ben de boşanmayı istediğim halde içim yanıyor neden yanıyor neden ağlamadan duramıyorum bunu anlamıyorum.

Arkadaşım hayırlısı olsun, inan değmiyor ben çok çabaladım iş olacağına varıyor. Allahım bize sabır versin

Sinirden söylemedi, ömrünü benimle kavga ederek geçiremezmiş , ömrü değerliymiş ve benden ayrılınca buz gibi olacak çok rahatlayacakmış. İçi acımıyor, üzülmüyor kafaya koymuş her şartta onunla evlendiğime yanıyorum, aileme yaşattığım üzüntüye yanıyorum.

bende ailelerimize çok üzülüyorum

ben de Türkiye'nin en iyi üniversitelerden birini bitirdim, ailesi ve kendi ruh hastası bir adama kendimi ezdirdim. Allahım bunda da bir hayır vardır.Ben de boşanmayı istediğim halde içim yanıyor neden yanıyor neden ağlamadan duramıyorum bunu anlamıyorum.

ben anlıyorum çünkü biz daha bikaç ay önce gelinlik seçiyorduk.bir yuva kurmak için eşyalar begeniyorduk, doğuracagımız çocukların hayalini kuruyorduk. ama şimdi tepe taklak düştük evliliği yaşamadan boşanıyoruz tüm üzüntümüzün sebebide bu

benim annem ve babannem dünyada en iyi anlaşan gelin kaynanaydı bende onlar gibi olacagımı sanıyordum ama hayat herzaman düşlediğimiz gibi olmuyor. ben izmirliyim onlar konyalı ben atatürkçüyüm onlar türbanlı hepsinden önemlisi ben 2 üniversite okudum üstüne doktora bile yapıyorum onlar okuma yazmayı bile doğru düzgün kıvıramıyorlar. ama herşeyi onlar biliyor ben bilmiyorum köyden gelin almış gibi davranıyorlar. hazmedemiyorum onların yüzünden kurdugum evliliğin bitmesini sevdiğim adamdan nefret eder hale gelmeyi ve tüm bunların 4-5 ay içerisinde olmasını hazmedemiyorum.

canım mesele memleket meselesi değil kayınvaliden tarzında insanlar izmirden çıkmıyormu? Bende Konyalıyım, ailemde genelde başörtülü evet ama bu Konyalı oldukları için değil öyle inandıkları için ve hiç birinden kapalılar iyidir açık giyinenler kötü, benim kızım,gelinim öyle olamaz öyle giyinemez diye bir laf tavır duymadım görmedim. Ayrıca böyle düşünenler arasında ilkokul mezunu anneannemde var. Bir de bu konuya girmek istemiyordum ama türkçe de zıt anlamlı sözcükler diye bir konu vardırya ona dayanarak diyorum:) Türbanlı/Başörtülünün karşıtı Atatürkçü mü oluyor? Bir kadın hem başörtülüyken Atatürkçü de olamazmı yada tam tersi??? Neyse konuyu çarptırmak istemem ama senin eşinin ailesi için konu açık kapalı yada okumuş okumamış meselesi değil kültürlü kültürsüz meselesi. Ki kültür okumadanda olur. O yüzden memleket,türban ve okuma kısmına bağlama bence...

Son düzenleyen: Moderatör:
ben de aynı senin eşinin ve eşin karakterine sahip bir insandan 1 sene önce ayrıldım. nişanlyken. nikahta yapmıştık boşandık.
seni anlıyorum. boşansan unutur gidersin olanları zamanla.. ama yuva kurmuşsun evin var biraz daha mücadele edersen ilerde keşke demezsin, şunu da yapsaydım acaba mutlu olur muydum diye sormazsın eğer ayrılırsan.
Allah hakkında hayırlısını versin

canım bu cümlenden ayrılmakta emin olmadığını ve eşini sevdiğini anladım..önceki sayfaları okumadım..bence acele etme her evlilik ilk aylarda hem bayan hem erkek için zordur buda çok normal çünkü iki insanın aynı evde aynı eşyalar aynı düzenle yaşaması zordur ve aylar sonra düzelir..peri masallarındaki aşkı, liselerdeki heyecanı aramak yanlış evlilikte, evlilikte başka güzellikler var...ben biraz iyi tarafları görmeni, bir süre suyuna gitmeni en azında 1 seneyi beklemeni tavsiye ederim..

çok denedim canım yemeğe çıkalım dedim tamam dedi tek kelime etmedi yemekte evde denedim ortam oluşturmaya çalıştım sürekli suçlu görüyor beni o bağırırken susmalıymışım.Maalesef 1 yıllık birliktelik oldu , acele etmişim keşke zamanı geriye alabilsem daha detaylı düşünür gözlerim kör olmazdı
erkekler hep bunu istiyo ,ben bağırırken sen sus,,bu işte bunu söyleyince ben dahada bağırasım geliyo vede yapıyorumda,,sen kimsinde susucakmışım haklı olduğum halde gibisine şeyler geçiyo aklımdan dyanamıyor bağırıyorum ,,ama hata yapıyomuşum canım,,erkekler bağırırken susmak yapılan en akıllıca şey bence,,
daha öğrenemedim ama işte tamda o anlama sürecindeyim,,
ben 4 yıldır evliyim ama daha rayına doğru dürüst oturtamadık,,ailesi yüzünden bi yığın kavga,ayrılma noktasına gele neler neler,
hayatımızdan tamamen çıksınlar demiyorum en azından bizden uzak dursunlar,,oğullarıyla görüşsünler,bizle uğraşmasınlar,
eşimi her geçen gün biraz daha iyi tanıyorum,ve dedikleri gibi 7-8yılda anca tanıyıp rayına oturucak bu evlilik sanırsam,
daha bugün ayrıldık yarın nolcak bilmiyorum eve gelicekmi bi fikrim yok,,sabah küs kavgalı ayrıldık işe gitti ,,
şimdide onsuz ruh gibi kaldım evde uyuyamıyorum ne bir ses ne bir nefes var ondan,,
ama 4 yıla saygı 2çocuğada merhameti ve banada sevgisi gerçekten varsa barışırız bu seferde bidaha yaşanmaz bukadar acı,,
allah hepimize sabır versin,,sabret canım aynı yllardan bizde geçtik ama inan bende evlendiğim ilk aylarda ayrılmayı çok düşündüm ailesi yüzünden,
ama değmez eğer eşini seviyorsanki seviyorsun bence,çünkü içim acıyo sürekli ağlıyorum demişsin,,
inşallah eşin düzelirde sana bağlı biri olarak evliliğiniz sürer:16::16:üzme kendinii herşey yoluna girer,,ama önce ailesi aradan çekilmesi lazım:47::47:

yanliz deilsin cnm aynen benim esimde öle yaninda istersen sabah a kadar agliyim hic aglama askim kiyamam sana felan demez napion ya sn noldu der döner gene isine ama zaten tüm erkekler böle bence istisnalarda vardir tabii erkekler cockkk cok gec aalisio evlilie görümcemlerde öle dio 7 yilda 8 yilda anca oturur biseler dio haklilar
oof of daha önümde koca bi 3-4 yıl daha var desenee:25::23:
çünkü eşini seviyorsun,,aynı şeyleri bugün bende yaşıyorum ağlamak istemiyorum,onu düşünmek istemiyorum onsuz hayat düşünüyorum ama olmuyo,,içim acıyo bi yanım yok gibi şuandaa,,:43:
ben anlıyorum çünkü biz daha bikaç ay önce gelinlik seçiyorduk.bir yuva kurmak için eşyalar begeniyorduk, doğuracagımız çocukların hayalini kuruyorduk. ama şimdi tepe taklak düştük evliliği yaşamadan boşanıyoruz tüm üzüntümüzün sebebide bu

:43::43::43::43::43:

Son düzenleme:
disadvantage ve evren bursa arkadaşlarımız gerçekten mesajlarınızı duyunca çok etkilendim.Bizler bekarız henüz hep pembeler var akşam arıcak vs...Eşyalar seçilcek evlenip tv karşısında filmler izlicez yemekler yenicek falan.Ama bende çevrende görüyorum evlenmek bizim hayallerimizdeki şey değil.Siz gerçek evliliği görüyorsunuz.Evlilik eşinin akraba yanında eşini kenara çekip akıl vermesi, erkeğin kadını sahibi gibi görmesi,restoranlarda sinemalarda vakit geçirdiği eşini evlenince sadece bayram da akraba lara götürmesi.Bide usturuklu giymesi şartıyla:))O kadar çok örnek varki tabiki hemen karşınıza geçip boşanın veya boşanmayın demek kolay değil.Boşanın diyen ilerde sizi mutsuz görünce napıcak yada boşanmayın diyen sizi birkaç sene sonra sinir hapları içip psikologdan çıkmayan bir manyakken görünce napıcak??.
Ama şuna eminim saygı sevgiden önce gelir.Eşlerde saygı varsa sevgi olmasada olur yine yürür o yuva ama saygı yoksa bir süre sonra uykusuzluk gerginlik eve girince o mutsuz havayı solumak insanı hayattan koparır.Ki bizler bayanız eve gelirken bir mağazada indirim görüp gömlek alıp çıksak mutluyuzdur.Bunlarla mutlu olan kadını hayata küstürmek bir erkeğin en büyük günahlarındandır.Uzak bir arkadaşım aynı durumda 2 aylık evli istanbul a gelin gitti Ankarada altında arabası bir firmada 2000tl yakın maaşlı hoş bakımlı bir hatundu.1 yıldan sonra güvenlik görevlisi biriyle evlendi.Eşi çalışmasına izin vermiyor 600 tl işsizlik maaşını eşi istiyor(bu adamın 3 evi var).Ben gerekeni bilirim diyerek tlf hattı sınırsızdı kapatıp kontörlü almış.Annesinin evi yakında adamın,deterjana kadar annem söyler sen alırsın diyormuş.Bir gün bunalmış kendini dışarı atmış eşinin dönüşüne yakın dönerken taksi yavaşlayınca taksiye iş atyorsun mantığıyla birde enseside tokat ve bayılmış.Uyandığında kaynanasın da ve azarlanıyormuş.Bana fikir danıştılar bu kızla ilgili.Yuvanı idare et geçer evliliktir başta zor gelir gibi şelyer söylemedim bana kızıcaksınız belki.Olayı direk babasına söylettirdim.Baba aramış yuvan burda dene baktın olmuyo kurtulmuyor kapım açık gel..Annesinede söyleyin dedim anneside öğrendi şuan kızlarının yanındalar.Belki ayrılırlar belki devam ederler ama anne babası şuan onun yanında mutludur eminim.

Ben bu durumda olsam ne yapardım derseniz bekara hatun boşamak kolay diceksiniz belki ama Beni istemeyeni ben hiç istemem.Tabiki yuva kurmak kolay değil ama bu bana ders olurdu 2. eşimi seçerken ailesinden başlardım:)Günümüzde boşanmak ayıpta değil suçta değil.Ama yaş 40 ken okuldan dönen yavrular varken bunları yapamayız.O yüzden 3 sene 5 sene dayan düzelirlere ben inanmıyorum.Benim kuzenim var onu örnek alın demek istemiyorum kesinlikle baştan söyliyim:).3. eşiyle evli ilki doktordu.Bu arada kuzenim avukat ilk eşini dayaktan dolayı boşadı.1 yıl sonra 2. eşiyle evlendi o mimardı.Ondan çocukları oldu ama lohusalıktan sonra eşi değişmiş evde surat yapan beni geren biriyle mutlu olamam diye onuda boşadı:)Geçen sene 3. eşiyle evlendi kendisinden 5 yaş küçük Kıvanç tatlıtuğ a benziyor:).hiç evlenmemiş o.Kızıda yanında şimdi.Bu arada ee tabi paraya bakıyor evi arabası vardır işi iyidir demeyin.Babası bile annesini terk edip başkasıyla evlenmişti...Evide arabasıda yoktu annesine gitti ayrıldığında.Bide görün saçlar bele kadar köy güzeli dersiniz ya:))Neden biliyormusunuz kimsenin onu yıkmasına üzmesine izin vermemek için direndi.

EĞER DİYORSANIZ CİDDEN YÜRÜMÜCEK BOŞANIN DİYEBİLİRİZ TABİKİ.AMA SEVİYORUM BAZI SORUNLAR VAR UĞRAŞIR ÇÖZERSEM BU İŞ YÜRÜR DİYORSANIZ UĞRAŞIN VE ÇÖZÜN YUVAYI DİŞİ KUŞ YAPAR SÖZÜ KADINLAR ÇABALADIĞI İÇİNDİR.AMA ŞUNU UNUTMAYIN SİZ BEBEKKEN ANNENİZ GECE KALKTI ÜŞÜMEYİN DİYE ÜSTÜNÜZÜ ÖRTTÜ HEP..DİZLERİNDE BELKİ DERMANI YOKTU SİZİ KUCAĞINIZDA TAŞIDI YÜRÜMEYESİNİZ DİYE..

Canim ben de yeni evliyim, evliliklerde ilk bir sene cok zor.acele karar vermemek gerekiyor. Evliliğe alışmak her iki taraf icin de zor. Boşanmak kolay gibi görünse de hiç öyle değil. Bence bir seneyi kavgasiz geçirmek icin azmetmeli insanlar, sonra o hoşgörü oturuyor zamanla..

slm bende senin gibi yeni evli sayılırım ortak noktamız kötü giden evlilik tek bi şeyden emin olmak gerek galiba ben bu adamı istiyomuyum istemiyomuyum

Birde tartışmamaya çalışın ben normalde haksızlığa hiç gelemem yolarım walla:) ama erkeklerin şu huyuna çok şahit oldum.Olay tartışmaya vardığında dün aşığım seviyorum diyen kişi elimi sallasam ellisi diyebiliyor.Kavga konusumu ortaya atıyor geçin tv nin karşısına açın bir kitap ben eşimle kavga edemem burası yuvamız diyin susun.(O anda masayı buzdolabını kafasına geçirmek süper olurdu ama:)).Tartışmalar esnasında eşler aklın bile almadığı şeyleri masaya yatırabilirmiş en ağır sözler tartışmalarda sonradan unutulmucak şekilde söylenirmiş.Diyorumya öyle çok örnek varki çevremde.Bir kız la sohbet etmiştim evlilik hazırlığındayken kaynanası kızı kendi seçmediği için bizene görücü almadık seni ne istiyorsan çık kendin al demiş:))).Hatta bunu kızın annesine tlf nda söylemiş kadını hastaneye kaldırmışlar.Ve kız bu olaylarla evlenmiş nasıl gidiyor dedim şimdi.Kız ve erkek tarafı konuşmuyormuş.Eşimi seviyorum onun için savaşırım dedi.Daha ne demek düşer bize dimi?

ahhhh ahhhh herkesin bende yaşadım diebileceğibi konu bu.ilk yıl çok zorlu geçiyor bu anlamda.aileler oğullarından kopamıyo gelini ezip sindirmeye çalışıyo.oğullarını resmen senin ailen biziz oda kimmiş dışardan geldi göstermeye çalışıyolar.neden ama neden?mutlu olsunlar die çabalamazlarda uğraşıp dururlar.ammaa kendi kızları evlendiğinde öle olmaz roller değişir.eşini seviyosan sabret keşke diecek sebepler bırakma ilerde kendine.daha çok yenisiniz,zamana ihtiyacınız var.evlatlarım olduğu için hep şükrediyorum anne olmak muhteşem bişey amaaa şimdiki aklım olsa evlenmezdim.....eşşek gibi çalışır bey gibim yerdim.mutsuz değilim evim yuvam bazen problem olsada herşey yolunda ama yinede evlenmezdim....... :6:

Arkadaşlar hepinize çok çok teşekkür ederim insanın en zor günleri olsa gerek bunlar tabi Allah beterinden korusun.
Bu olaylar üzerine sürekli her yerimde ağrılar oluşmaya başladı doktora gittim , tahliller yapıldı filmler çekildi hiç bir şey yok stresten dedi. Uyuyamıyorum, yiyemiyorum,neden böyle oldu bilmiyorum acıdan kıvranıyorum stres dedikleri şeyin bu kadar etkilediğini bilmiyordum.Allahım yardım et diyorum, artık uyumak gülmek istiyorum.

Arkadaşlar hepinize çok çok teşekkür ederim insanın en zor günleri olsa gerek bunlar tabi Allah beterinden korusun.
Bu olaylar üzerine sürekli her yerimde ağrılar oluşmaya başladı doktora gittim , tahliller yapıldı filmler çekildi hiç bir şey yok stresten dedi. Uyuyamıyorum, yiyemiyorum,neden böyle oldu bilmiyorum acıdan kıvranıyorum stres dedikleri şeyin bu kadar etkilediğini bilmiyordum.Allahım yardım et diyorum, artık uyumak gülmek istiyorum.

Allah yardımcın olsunve dayanma gücü versin.ailenin tepkisi ne bu olanlara.

esınle oturup sorunlarınızı konussanız ?
ona sızı rahatsız eden durumları anlatsanız mesela belkı faydası olur

esınle oturup sorunlarınızı konussanız ?
ona sızı rahatsız eden durumları anlatsanız mesela belkı faydası olur

Ona göre hiç hatası yok ki çok denedim hep ben suçluyum hep ben hatalıyım. Hayatım ikimiz de dikkat edelim hatalarımıza dedim benim yok sen kendini düzelt dedi. Sürekli evde suratsız sürekli mutsuz bir telefon çalıyordu güle eğlene konuşuyordu ama bana dönünce surat bir karış gülmeyi unuttum ki ne kadar neşeli bir insandım

Arkadaşlar çok kötüyüm eşim anlayışsız, merhametsiz, kaba bir insana dönüştü. Ailemle görüşmüyor, bana bağırıp çağırıyor, sürekli gergin, sinirli, ama annesi, ablası ile konuştuktan sonra kopuyor kavgalar nedense ve artık dayanamıyorum. Gerçekten bir insanla değil ailesiyle evleniyormuş insan...Eşim onlardan farklı diyordum, birebir onların aynısıymış. Ailesi gerçekten problemli ve görgüden yoksun insanlar.
Çok denedim, yuvam yıkılmasın diye konuşmayı denedim, üzüldüğümü gördü, sabahlara kadar ağladığımı gördü umrunda olmadı. Nasıl eşler birbirine göyle davranır diyordum başıma geldi. Bu psikoloji o kadar kötü ki boşanmak, hayata onsuz devam etmek, pişmanlıklar, karma karışık duygular::S

allah sabır versin cnm benimde tek korkum bu aile çok önemli benimde mnişanlımın ailesi istemiyo nasıl baş edicem bilemiyorum :(((

allah sabır versin cnm benimde tek korkum bu aile çok önemli benimde mnişanlımın ailesi istemiyo nasıl baş edicem bilemiyorum :(((

canım inan başedemiyorsun bir insan kötüyse kötüdür değişmez ben evlenmeden önce eşim hep yanımdaydı onlar senden özür dilemeden konuşmam diyordu şimdi boşanıyoruz o yüzden dikkat et aile çok çok çok önemli

Back
X