4 aylık kızım emmiyor

Aysemeva

Yeni Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
30 Haziran 2019
2
0
1
42
Merhaba hanımlar,

4 aylık bir kızım var. 2. ay aşılarından sonra huzursuzlanmaya başladı ve emmede problemler yaşamaya başladık. Ara ara düzelmeler oldu ise de eski düzenimiz hala oturmadı.

Son bir haftadır da gündüzleri uyanıkken asla emmiyor, uykuluyken ve geceleri gayet güzel emiyor. Kilo alımımızda bir problem yok, emzik ve biberon almıyoruz, mamayla daha tanışmadık. Parmak emmemiz had safhada, parmağını emiyor ama beni emmiyor. Sizce neden olabilir? Ne yapmamı tavsiye edersiniz?

Bu aylarda bebeklerin bir kısmı meme reddi yaşar. Kızımda da başıma geldi. Sabırlı davranıp atlatacağınız bir süreç. Kızım bazen sağ ya da solu bazen ikisini birden reddetti. Özellikle reddettiği memeden diğerine alır gibi yapıp tekrar aynı memeden emzirdim. Bebeğini farklı pozisyonlarda emzirenler de olmuş okuduğum kadarıyla. İkisini birden reddettiğinde de kısacık emme süresine razı geldim. Biz yaklaşık 2 hafta sonunda normale döndük. Sizin de kısa sürer umarım.

sütünüzü sağıp da verebilirsiniz
parmak emmek de diş çıkarma dönemi olduğu içinde olabilir

Bende aynı vaziyetteyim sıkıntı bizimki biberonla tanıştı...hasta oldu o dönem meme istmedi çok kötüydü gözünü açmıyodu ciddi enfeksiyon vardı kanında.sonra sağıp verdim o bi hafta da meme den uzaklaştı sonra sütüm azaldı.arttırmak için çok uğraştım.sonra doktor mama başlayalım dedi prematüre çünkü kızım mamaya başladıkça sütüm daha da azaldı.çünkü kızım memeden daha çok koptu sürekli sağmakla uğraşıyorum şimdi.sakın biberon verme bir kere biberon başladı mı devamı benim gibi olur emmek istiyosa emsin yoksa emmesin açlıktan şekeri düşmez 4 aylık bebeğin ama sen gündüz sağki göğüslerin boşalsın yoksa sütün azalır o sütü buzluk ta sakla büyüyünce bardakla ya da pürelere karıstırırsın

bu dönemlerde olabiliyor sabırlı olun ve sakın biberon vermeyin.

Bize doktorumuz bebekler 4 aylıkken meme reddi yaşar annenin kokusu farklı gelir gibi bişey demişti tam hatırlamıyorum bunun için sık sık duş almamı söylemişti,bizde reddetme olmadı ama o uyarıda bulunmuştu.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…