Merhabalar Ne yaptınız cozum buldunuz mu?Bende blok emzirme yapıyorum ve adacayı ıcmeye basladım.Benımde kızım 3aylık ve nasıl yenecgeımı bılmıyorum ıkı haftadaır emmuyor sadece uyku sırasıdna.eger cozum bulduysanız yrdımcı olurmusunuz?
Merhaba
Kızıma adaçayı dokundu sanırım o ara. Bıraktım sonra.
4. ayda sütümü meme dışında almayınca mama bile denemiştim. Onu da istemedi. Burdan birinin yönlendirmesiyle İzmir'de bir doktorla online görüştüm. Emer acıkınca, mama verme dedi. Blok emzirme yapma dedi. (Süt incim blok emzirmeyle yer yaptı sol mememde. Hala orda çıkar ara ara. )
Burdakiker de, onlineda gördüğüm herkes de bebeği üstüne al emzir dedi. Hala üstüme alıp emziriyorum. Kendim kaykılıyorum arkaya.
Doktor tersini söylemesine rağmen ben emzirmeden önce sağdım. Elle sağacak zaman yoktu. Makineyle sağdım. Önden yumuşattım. Az da olsa etkisi oluyordu tazyiğe. Şimdi mastitleşirse sağıyorum. Arada oluyor. Ayda 1 falan.
8. Ayın neredeyse tamamında tek memem süt incisiydi. Ek gıdadan sonra az emdikçe zorlandım. İştahı az olmasına rağmen.
Emerek uyumaya alıştırdım yeter ki emsin diye, parmak emerek uyuyordu. Tüm gece uyanıp emiyor. Kendim kaşındım.
1 yaşında artık. Daha güçlü emiyor. Diş çıkarma ya da hastalık dönemlerinde de sürekli emdiğinden yine çoğalıyor sütüm.
Doktorlar sütün azalmaz, ancak ilaçla durdururuz dediler. Gittiği yere kadar emzireceğim.
Tavsiyem uykulu verin, mutluyken kucakta verin, çıplak alın kucağınıza. Ağzına meme ucunuz değdikçe alıyorlar. Zorlamayın, ters tepmesin. Pilates topu 7.5 aylıkken bıraktım. Onun üstündeyken emiyordu. Yerini kucakta dolaşarak emme aldı. O da çok zordu. Sallanan koltukta da emip uyuduğu oldu. Tazyik yüzünden emerek uyuyamıyor her zaman. Kucağımdan indirmedim. Hala kucak çocuğudur. Etkisi oldu bence.
Alerji ihtimalini düşünmemiştim sebep olarak başta ama o da etkiliymiş sanırım. Kızımın çoklu beslin alerjisi varmış. Ağrısı çok oluyordu sanırım, o da emmemesini sağlıyordu. Yumurta alerjisi var. O dönemde 3 tane yiyordum 1 günde. Diyetle de daha mutlu bir çocuk oldu. Ağrısı varsa beslenmeyebilir.
Ek gıdaya erken başlamayın emmiyor diye. Hem emme hem de ek gıda sorunu oluyor sonradan.
Mastitle ve süt incisiyle başetmeyi öğrenmeniz lazım. Çünkü o memedeki sertlik mastitleşmese de aynı süt kanalında tekrar edip duruyor. 3 saat sonra emmese direkt süt incisi çıkıyor sol mememde. Hem acılı hem de bebek açısımdan zor tazyik çoğalıyor o sertlik yüzünden. Sabır lazım.
Şartlarınız ne bilmiyorum ama kızım bırakmadı emmeyi. O yüzden devam ettik. Saatler sonra da olsa emdi. Büyüdükçe emme gücü kuvvenlendikçe çözüldü diyebilirim. Yoksa acılı hala benim için. Biberon vs ise sebep şartlar değişiyor. Aklıma gelenler bunlar. Güçlükle yazdım. İstediğinizi sorun. Hallolur inşallah kolaylıkla.