Şu güvenli bağlanma işini Adem Güneş çok abartıyor bana göre. Adem Beye göre güvenli bağlamak için iki yaşına kadar aynı yatakta, beş yaşına kadar aynı odada uyuyacağız. Baba altını dahi temizlemeyecek. Çünkü bakımı anneden başkası yaparsa maazallah ona bağlanır diyor. Bana cidden çok abartılı geliyor bu kadarı.
Ben çalışan anne çocuğuyum. Kreşe 2 yaşında verilmişim gayet annemle güzel uyumlu bir bağımız var. Ki o dönemde anneme tam tersi ayrı odaya erken geçir, zırt pırt emzirme denmiş.
Ben bu kadar keskin cümleleri de doğru bulmuyorum bu nedenle.
Benim mesela tek çocuk bir arkadaşım var. O da kardeşsizlikten çok şikayetçi olduğu için arayı açmadan çocuk yapmak istedi. O da hep yalnızlıktan dem vururdu çünkü.
Tek çocuk olup anne babayla yoğun güzel iletişim kurup kardeş arayan da var mesela. Bahsettiğim arkadaşımın annesi öğretmen babası öğretmen, oldukça güzel ilgilenmişler, beraber oynamışlar etkinlik yapmışlar.Bizim dönem için farklı bir ailesi var ama dediğim gibi çok kardeş özlemi var.
Yurtdışında uzun senelerdir yaşayan bir kuzenim de mesela Avrupada kreşe erken yaşta göndermenin normal olduğunu söylerdi. Bizim bez dönemini beklememizi garipserdi. Keza o da iki oğlunu da erken yaşta kreşe verdi.
Dolayısıyla ben şiddet, ilgisizlik gibi şeyler birerbir görmedikten duymadıktan sonra sırf çocuk sayısına bakıp kötü anne diyemem. Linç edemem. Gayet eğitimli bir kadın olan Elif Doğan (blogcuanne) kazara üçüncü çocuğuna hamile kalıp doğurmuş mesela. Bir yazısında çok çocuklu ailelerin de çocuksuz yada tek çocuklu aileler gibi baskıya maruz kaldığından şikayetçi. Toplu taşımada mesela birileri sinirlendi mi sen de o kadar doğurmasaydın diyiveriyormuş. Ha çocuk yap baskısı ha çok çocuk yapan insana cahil, ilgisiz kötü anne yaftasını yapıştırmak. fark yok