- 30 Nisan 2022
- 15
- 1
- 6
- 25
- Konu Sahibi var bi hayalimiz
4.buçuk aylık bebegim için tadım önerileriniz nelerdir hanımlar ?
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Hicbir sey, 180 gunu tamamlama yanlisiyim4.buçuk aylık bebegim için tadım önerileriniz nelerdir hanımlar ?
Bebeğin sindirim sisteminin gelişimi ve oturabiliyor olması önemli. Bu tip erken başlamalar o dönemde zarar vermesede ileride diyabet , mide rahatsızlıklarına yol açabiliyor. O sebeple uyarmak istedik. Kimse kötü konuşup fazla yüklenmedi aslında.konu sahibine fazla yüklenilmiş ama ben de tadımlara 4 buçuk aylıkken başladım. adı üstünde tadım, 1-2 çay veya tatlı kaşığı veriliyor. bebek yine anne sütü veya mama neyse onunla beslenmeye devam ediyor. bazı bebekler yemeyi kabul etmiyor o kadar erken ama yavaş yavaş deneyip alıştırmanın bir kötülüğü yok. 6. aya vardığınızda bebeğin neye alerjisi var, hangi sebzeleri tercih ediyor onu bilip full öğünle başlayabiliyorsunuz. yine anne sütü ve mama ile beslemeye de devam ediyorsunuz.
sorunun cevabına gelecek olursak da havuç, patates, tatlı patates, brokoli, bezelye, avokado, muz, elma, armut gibi sebze ve meyveleri püre haline getirip deneyebilirsiniz. sert olanları haşlamak veya buharda pişirmek gerekiyor. haşladığınız suyla veya anne sütü/mama ile sulandırabilirsiniz pürenizi.
Kimse konu sahibine yuklenmedi. 4,5 aylik baslanmamasinin sebebi karnini onunla doyurmak degil zaten, alerji ve diger tum hastaliklarin onune gecmekkonu sahibine fazla yüklenilmiş ama ben de tadımlara 4 buçuk aylıkken başladım. adı üstünde tadım, 1-2 çay veya tatlı kaşığı veriliyor. bebek yine anne sütü veya mama neyse onunla beslenmeye devam ediyor. bazı bebekler yemeyi kabul etmiyor o kadar erken ama yavaş yavaş deneyip alıştırmanın bir kötülüğü yok. 6. aya vardığınızda bebeğin neye alerjisi var, hangi sebzeleri tercih ediyor onu bilip full öğünle başlayabiliyorsunuz. yine anne sütü ve mama ile beslemeye de devam ediyorsunuz.
sorunun cevabına gelecek olursak da havuç, patates, tatlı patates, brokoli, bezelye, avokado, muz, elma, armut gibi sebze ve meyveleri püre haline getirip deneyebilirsiniz. sert olanları haşlamak veya buharda pişirmek gerekiyor. haşladığınız suyla veya anne sütü/mama ile sulandırabilirsiniz pürenizi.
Kimse yüklenmemiş gayet normal bekleyin demişler bence de beklenmeli Ek gıda süreci zaten bebeğin artık bütün gıdaları full yemesi değil anne sütü yanında tadım yapması ve besinlere geçiş süreci tadlarını öğrenmesi vs 6. Ayda tadım yapmakla 4. Ayda tadım yapmanın arasınsa fark ne anlamıyorum aynı sey. acele etmeye gerek yok Bagırsakları gelişsin iyice sonra kabız falan olur şimdi olmasa da ileriki yaşlarda mide sorunları yaşayabilirkonu sahibine fazla yüklenilmiş ama ben de tadımlara 4 buçuk aylıkken başladım. adı üstünde tadım, 1-2 çay veya tatlı kaşığı veriliyor. bebek yine anne sütü veya mama neyse onunla beslenmeye devam ediyor. bazı bebekler yemeyi kabul etmiyor o kadar erken ama yavaş yavaş deneyip alıştırmanın bir kötülüğü yok. 6. aya vardığınızda bebeğin neye alerjisi var, hangi sebzeleri tercih ediyor onu bilip full öğünle başlayabiliyorsunuz. yine anne sütü ve mama ile beslemeye de devam ediyorsunuz.
Bebeğin sindirim sisteminin gelişimi ve oturabiliyor olması önemli. Bu tip erken başlamalar o dönemde zarar vermesede ileride diyabet , mide rahatsızlıklarına yol açabiliyor. O sebeple uyarmak istedik. Kimse kötü konuşup fazla yüklenmedi aslında.
Bebeğin hazır olup olmadığının çok iyi gözlemlenmesi gerek tabi o konuda haklısınız. Dil ile dışarı itme refleksi devam ediyor mu, kafasını ne kadar dik tutabiliyor, siz yemek yerken ilgi gösteriyor mu vs. bunlar önemli kriterler.Kimse konu sahibine yuklenmedi. 4,5 aylik baslanmamasinin sebebi karnini onunla doyurmak degil zaten, alerji ve diger tum hastaliklarin onune gecmek