4 kisilik aile icin ne kadar maas iyi maastir?

Benim galiba o :KK66: gercekten hesap yaptim da anca yetiyor gibi birsey, elaleme hayranim ya yasamayi birak nasil gecinebiliyorlar ayakta alkisliyorum
Ya bak uyuycaktım dayanamadım kalktım :)
5-6 bine kadar geçim zor..anca hesapla kitapla...yukarıya doğru çıktıkça keyfiyet giriyor işin içine...kendimden örnek vereyim..
Giyimim ucuzdur :) 200 liraya baştan aşağı donatırım kendimi...indirimleri takip ederim;40 kere düşünürüm almadan ihtiyaç mı diye...ben 50 ye alayım 5 çeşit alayım değişik değişik giyerim kafasındayım, eşim tek olsun tam olsun...2-3 bine takım alır gelir ben şok :) giyme bunu eskimesin falan derim...bana alma demez ama ben alamam,oracıkta inme iner...
Evde yemek yapmasını çok sevmem haftada 3-4 gün dışarıda yeriz...ama temizlik için daha hiç yardımcı almadım mesela ne gerek var diye...altın falan filan hiç sevmem....güne müne gitmem....yani bi konuda feci tutumluyken diğerinde aynı şekilde müsrifim....kıs biraz dese eşim mecburen yemekten başlarım :)
Yani işin özü ne kadar varsa o kadar gider...

Bütün yorumları tek tek okudum fakat konu sahibesi neden bu kadar agresif bir tek onu anlayamadım.?
Bide hangi alemde yaşıyor acaba merak ettim??
Yurtdışında yaşıyorum ve sevdiğim Ada'm malesef ki Türkiye'de yaşıyor.geliri 4000 tl çivarı ve askeri personel .durum bu olduğu halde ben bile korkumdan evlenemiyorum .hep acaba acaba acaba .
Kısaca konu sahibi 2 çocuk ve sıfırdan başlicak olan hayatına biraz pembe gözlüklerle bakıyor (bence).:KK37:
Rahat mı batıyor acabao_O

Yok vallahi sen değildin :)
Siyasetten nicki lazım değil bi arkadaştı...teee geçen yazlardan..
Hayır harcadığım şu diye bi rakam vermeyeceğim, cidden iyi şartlarda yaşıyorum ama 10 bin de yetmiyo demeyin ya...keyfi giderimi kessem gül gibi yaşarım bu parayla
Şimdi o 10binin içinde atıyorum 6000 civarı ev kredisi araba kredisi bişi ödüyorsan yetmesi zor..

Yorumların hepsini okudum. 7 bin 10 bin denmiş.
Biz 2 kişi aylık toplam 3ev .000 civarında alıyoruz ve rahat geçiniyoruz.bitanede çocuğumuz var.
1080 ev kerdim var.bikaç taksitim var.
Bitsin 250 kenara bile atarım.

5 6nin bizim eve girsee ooo zenginiz :)

Tabi bizde araba yok.bakıcı masrafı yok.
Anasınıfınagiden bir çocuğum var o.

Bütün yorumları tek tek okudum fakat konu sahibesi neden bu kadar agresif bir tek onu anlayamadım.?
Bide hangi alemde yaşıyor acaba merak ettim??
Yurtdışında yaşıyorum ve sevdiğim Ada'm malesef ki Türkiye'de yaşıyor.geliri 4000 tl çivarı ve askeri personel .durum bu olduğu halde ben bile korkumdan evlenemiyorum .hep acaba acaba acaba .
Kısaca konu sahibi 2 çocuk ve sıfırdan başlicak olan hayatına biraz pembe gözlüklerle bakıyor (bence).:KK37:
Rahat mı batıyor acabao_O
Askeri personelse daha kotu, bir sabah gelip sebepsiz yere goturebilirler bile
Burasi bir degisik ulke iste de insanlar neden goremiyor ben onu anlamiyorum
Yurt disina yerlesmis olan insanlara soruyorlar orasi mi iyi bizim ulkemiz mi diye, hepsi Turkiye iyi diye cevapliyor, ama gel diyorlar hepsinin yuzunde bir gulumseme yok gelmeyecegiz diyorlar (geneli tabii) neden gelmeyeceksin eee hayat standartlari diyorlar. O zaman bir daha cevapla soruyu yurt disi mi iyi Turkiye mi? Ben anlayamiyorum gercekten

Standart dusuk demissiniz ancak yilda bir defa tatil demeyi ihmal etmemissiniz.
Yillik tatil 1 haftalik ortalama 1500 _3000 arasi deseniz.izmir Antalya icin
Kira 1000 tl
Market -giyim 1000tl
Kisin fatura 500( yazin 200)
Cocuklarin okul giderleri 500 desek(servis,kitap)
Araba varsa benzin yillik masraf taksitli olarak hepsi 300 tl en az
Telefon internet en az 60 tl 1 kisi icin
Dusuk standart tatilsiz disarida sosyal hayat sifir bir yasam.3500 tl ihtiyaciniz var.
Turkiye ye gelmeyin bence guvenli degil ve hayat pahali.
Yurtdisinda cocuk parasi issizlik maasi vs vs iyi imkanlari var en basta insan haklari var.

Askeri personelse daha kotu, bir sabah gelip sebepsiz yere goturebilirler bile
Burasi bir degisik ulke iste de insanlar neden goremiyor ben onu anlamiyorum
Yurt disina yerlesmis olan insanlara soruyorlar orasi mi iyi bizim ulkemiz mi diye, hepsi Turkiye iyi diye cevapliyor, ama gel diyorlar hepsinin yuzunde bir gulumseme yok gelmeyecegiz diyorlar (geneli tabii) neden gelmeyeceksin eee hayat standartlari diyorlar. O zaman bir daha cevapla soruyu yurt disi mi iyi Turkiye mi? Ben anlayamiyorum gercekten
Yurtdışında yaşımını sürdüren birine ,orası mı Tr mi diye sorulduğunda ,hiç biri düşünmeden Türkiye diyor ,nedeni de burda ki para 3katı edio Türkiye'de .birde tatilden tatile gidip geldikleri için ,asıl zor olanı görmüyorlar .

Yurtdışında yaşımını sürdüren birine ,orası mı Tr mi diye sorulduğunda ,hiç biri düşünmeden Türkiye diyor ,nedeni de burda ki para 3katı edio Türkiye'de .birde tatilden tatile gidip geldikleri için ,asıl zor olanı görmüyorlar .
Aynen
Baksana dusuk standarda tamam diyen sevgili konu sahibi yilda bir tatili de eklemis o dusuk standarda, zannediyorlar ki dar gelirli halk tatile cikabiliyor ulkemizde

bu durum kişiden kişiye değişen bir durum

mesela gıda ve kıyafet aylık 1000 bence çok fazla

her yıl 1 kere tatile gitmeye çalışıyoruz ama çok erkenden alıp indirimli bir yer buluyoruz o yüzden 1750-2000 civarına geliyor başka biri için de bu düşük gelebilir biz 3000-3500 tatile ayırıyoruz diyebilirler

Cok basit bir hesap yapayim
Kira+aidat 1050
Elektirik su dogalgaz 450 tl
Telefonlar+internet 100 tl
Esimin ve benim akbil 200 tl
Arabanin kaskosu sigortasi vergisi benzini aylik ort 100 tl
Yani hicbir sey yiyip icmeden, almadan sadece sabit giderler 1900 tl. Ustelik kiram istanbul standartlarina gore ucuz bile sayilir, telefon giderlerimiz de oyle.
Cocuk seneye anaokuluna baslayacak devlet anaokulu bile bu sene 400 tl idi, e baska masraflari da oluyor okula baslayinca, yani eylulden itibaren bu rakam 2400 e cikacak. 3000 tl yeter denmis ya, kalan 600 tl ile ben hem pazarimi marketimi yaparim hem gezerim hem giyinirim hem tatil yaparim diyen varsa saygiyla egilirim.

Son düzenleme:
bu durum kişiden kişiye değişen bir durum

mesela gıda ve kıyafet aylık 1000 bence çok fazla

her yıl 1 kere tatile gitmeye çalışıyoruz ama çok erkenden alıp indirimli bir yer buluyoruz o yüzden 1750-2000 civarına geliyor başka biri için de bu düşük gelebilir biz 3000-3500 tatile ayırıyoruz diyebilirler

Market _giyim icin ben 1000 tl demistim.Bu ortalama olarak bir rakam yasadigin yere gore degisir.4 kisilik bir aile sadece gida alisverisine ayda bence 1000 den fazla harcamali yani bu market alisverisin (gerekli et,gunluk sut ,yogurt ,meyve vs)En basiti meyve en ucuz kg 4 tl den basliyor ve iki cocuk var gida onemli.
Biz 3 kisiyiz mesela (Ankarada yasiyorum oyle pahali bir semt bile degil) 4 4luk alisveris yapmadigim halde markete sadece 800 1000 tl arasi gidiyor ve gerekli bir cok sey de eksik kaliyor.Indirimleri de takip ettigim halde .

Valla bak ben sana düz bir ortalama aile planı çıkartayım ,

Ev kirası (iyi semtte ve eli yüzü düzgün bir ev ) : 900-1000 arası

Elektirik , su , internet , kablolu tv , aidat :500 tl

Ev mutfak masrafı aylık : 400-500 tl arası

Ev alış verişi aylık masrafı (deterjanlar , banyo gereçler ıvır zıvırlar): 300-500 arası

Çocukların masrafları : Onu sen düşün ...

Ee senin kendi masrafın yok mu ? kuaför alış veriş vs vs...

Bak ortalama diyorum 3000-3500 arası ..

Ben 4 kişilik ailenin bir kızıyım , babam şuan 2400 tl maaş alıyor , annem dönemsel çalışıyor ama kredi kartları var onlarında limiti 2000 falan .. bazen nakit bazen kredi kartı ..

Ama bizim baba maaşı ev kira olmaması rağmen yetmiyor ikizim üni okuyor 2.ci sınıf .. Yeni laptaplar kitaplar ee genç alış verişler ihtiyaçlar .. Beni saymıyorum ben kendi çalıştığımı harcıyorum çok şükür işim var .. Sen kur hesabını , geçinirim diyorsan 2000-2500 de yeter , iyi bir yaşam diyorsan 3000-4000 arası şart ..

Kari-koca calisip evde sadece 1 ogun aksam yemegi yeniyorsa aylik 1000 tl mutfak masrafi cok ucuk gelebilir, ama evde cocuk varsa ve 3 ogun yemek yeniyorsa o hesaplar uymuyor iste, mecbursun peynir, bal, sut, tereyagi, meyve vs almaya, bir cocugun yedigi ne olacak ki demeyle de olmuyor, bizim cocugumuz yokken haftada 2-3 gunu sadece tostla, makarnayla ya da atiyorum yogurt pilavla geciriyorduk ama cocuk olunca ona ayri bir lokma yemek yapamayacagin icin her gun ailece yemek pisiyorsun, etiyle, sebzesiyle, salatasiyla sofra kuruyorsun. Ay sonu geldi bugun de ekmegine salca surup yesin diyemiyorsun. Mecbursan dersin o ayri da, ona da gecinmek degil hayatta kalmak denir.

güvenli bir yerde oturayım, istediğim gibi ısınabileyim, arabamla istediğim yere gideyim, çocuklarımı devlet okulu zulmünden kurtarıp adam gibi bir okula göndereyim diyorsanız 10 bin evet.. eh zaten yoksulluk sınırının 5 bine dayandığı güzide ülkemde 10 bin ile rahat yaşarsınız..

Back
X