4 lü test güvenilir mi

Kesin sonuç veren tek test amniyosentez diye biliyorum ben 4 lü testte risk düzeyi veriyor ikili test gibi ama başka değerlerde ekleniyor sanırım. Kaç çıktı risk oranınız?

İkili test:KK1:89
Yaş riski:KK1:212
Kombine risk:KK1:518
Şöyle diyim sizin gibi bu testi yaptırıp değerleri sizinle aynı çıkan hamilelerden kaç kişide 1 down sendromu olduğunu söylüyor. Mesela yaş faktöründe aynı oluan 212 kadında 1 kadının bebeği down sendromlu gibi. Bunlar kesin sonuç değil malesef içimizi daha da daraltan testler :( imkanınız varsa Fatal dna yaptırın derim daha güvenilir daha kesin sonuç veren bir test %99 oranında doğru sonuç veriyormuş

Şöyle diyim sizin gibi bu testi yaptırıp değerleri sizinle aynı çıkan hamilelerden kaç kişide 1 down sendromu olduğunu söylüyor. Mesela yaş faktöründe aynı oluan 212 kadında 1 kadının bebeği down sendromlu gibi. Bunlar kesin sonuç değil malesef içimizi daha da daraltan testler :KK43: imkanınız varsa Fatal dna yaptırın derim daha güvenilir daha kesin sonuç veren bir test %99 oranında doğru sonuç veriyormuş
Madem kesin değil istatisliğe dayalı bu ikili test neden yapılıyo doktorlar öneriyo anlayamıyorm direkten kaldırılsın bu test.hiç anlamış değilim.

Madem kesin değil istatisliğe dayalı bu ikili test neden yapılıyo doktorlar öneriyo anlayamıyorm direkten kaldırılsın bu test.hiç anlamış değilim.
İstersen yaptırmicam diyebiliyorsun aslında benim ilk gebeliğim eşim yaptıralım dedi ikincisi olursa yaptırmayı düşünmüyorum açıkcası. Doktorum bana ne olursa olsun ben doğurucam bebeğimi diyorsan hiç bi teste gerek yok aslında demişti.

Back
X