4. Sinema Günleri 3. Hafta Liv

...

• Ankete Katılan
    7

atlantis

bab-ı esrar
Kayıtlı Üye
1 Mart 2010
1.433
9
683
hs2grr.jpg

One Eight Seven(1997)
187

Ana Tür : Dram
--------------------------------------------------------------------------------
Alt Türler : Dram Gerilim
--------------------------------------------------------------------------------
Yönetmenler : Kevin Reynolds
Senaristler : Scott Yagemann
Yapım : ABD Süresi : 1sa.59dk.
imdb puan: 6.5 imdb oy: 9,130
Konusu:

Trevor Garfield Los Angeles öğretmendir.okulda asi öğreciler tarafından ağır yaralanır.daha sonra iyiyleştikten sonra california'ya187 numaralı sınıfa tayin olur.orda'da başbelası çete öğrenciler vardır. ama Trevor Garfield artık bu öğrencilerin öğretmenlere ve öğrencilere zarar vermesine izin vermiycektir

2cbv39.jpg

Klass

Alt Türler : Dram
Yönetmenler : Ilmar Raag
Senaristler : Ilmar Raag
Yapım : Estonya Süresi : 1sa.39dk. Film Puanı: 84 (12 oy)
imdb puan: 8.1 imdb oy: 4,289
Konusu:

Joosep şimdiki popüler gençliğin tabiri ile eziğin tekidir. Bu yüzden onun üstünde her türlü denemeyi yapabilir, aklınıza gelen her şeyi söyleyebilirsiniz. Onun varlığının sizi rahatsız ettiğini söylesenizde o olmasa yapacak bir şey bulamazsınız. Eğlence kaynağınızdır. Popülerliğinizi perçinlemek için muhakkak ona bir iki numara çekmelisiniz.

2iad2yq.jpg

Philadelphia(1993)

Alt Türler : Dram
Yönetmenler : Jonathan Demme
Senaristler : Ron Nyswaner
Yapım : ABD Süresi : 2sa.5dk. Film Puanı: 78 (21 oy)
imdb puan: 7.6 imdb oy: 49,160
Konusu:

Eşcinsel olan yetenekli avukat Andrew Beckett, çalıştığı hukuk bürosunda AIDS olduğu fark edilince işten çıkarılır. Kendisine nedeninin AIDS olduğunu açıklamamalarına rağmen Beckett, nedenin bu olduğundan emindir ve bu hukuk bürosuna dava açmaya karar verir. Başvurduğu avukatlarca bir süre reddedildikten sonra, en sonunda Joe Miller’ı tutmayı başarır.

Miller ilk başta bu davayla ilgilenmekte isteksizdir; çünkü o bir homofobiktir ve Beckett’a karşı da önyargılıdır. Fakat Beckett sayesinde zamanla önyargılarını aşmaya ve korkularını yenmeye başlar. Beckett ise hayatı, gururu ve hakları için kıyasıya bir mücadeleye girmiştir ve adalet için savaşır.

Film, müzikleriyle Oscar’ı hak etmiş, Tom Hanks’e de En İyi Erkek Oyuncu dalında Oscar kazandırmış etkileyici bir drama.

klass'ı izlemiştim onu geçiyorum

philadelphia demek istiyorum oscar kazanmış ama konusu hiç cezbetmedi beni ya

içimden 187 demek geliyor samuel jackson'ın bu psikopatları nasıl adam edeceğini merak ediyorum

187'yi izledim mi daha önce hatırlayamadım, benzer konular çok işlendiği için karıştırıyorum artık=))

Bu aralar okulda geçen filmlere doyduğum için en sevdiğim türlerden biri olan- imdb puanı da fena deği-l bir mahkeme filmi olduğunu sandığım Philadelphia'dan yana seçimim. Geçen hafta otizm üzerinden toplumsal bir gerçeğe dikkat çekilmişti, homofobi de günümüzün sorunlarından biri. Bakalım filmde konu nasıl işlenmiş=))

Son düzenleme:
Philadelphia yı izlemek istiyorum.konusu ilginç
aslında diğerlerinide merak ettim ama daha sonra izlerim artık.

Kızlar hepinizden çokkk özür diliyorum
Bu hafta anketi benm açmam gerekti ama çeşitli sebeplerden dolayı aksilikler oldu açamadım.
Aksamadan dolayı özür diliyorum böyle bişeyi yapmış olmak çok utandırdı beni.
Ben anketimi isterseniz bundan sonraki hafta yok derseniz de en son açarım.Tekrar tekrar kusura bakmayn.

Bu arada oyum da Philadelphia'ya :))

pamuk sekerım sadece 187 yı ızlemedıgım ıcın oyumu ona verdım
fılmler ıcıne elıne emegıne saglık
cok guzel secımler canımmm

Adatoprak oyunu kullanmamış ama burada yazdığı için Philadelphia^ya ekleyebiliriz, böylece 4 oy olur, sanırım bu kadarız.

O halde izlenecek film philadelphia oluyor=))

Livim teşekkürler keyifle izlediğim bir filmdi. Tom Hanks çok dikkatimi çeken bir oyuncu olmasa da bu filmde müthişti, özellikle arya sahnesine bayıldım.Avukatın önyargıları ve zamanla aralarında gelişen dostluk iyi işlenmiş.

Philadelphia fılmını ıkıncı kez seyretmıs oluorumm
ama epey once ızleıdıgım ıcın epey unutmusummm
tom hanks fılmlerını oldum olası severımm
filmde çok güzel dıyaloglar, insanı huzunlendıren sahneler vardı. ozellıkle tom hanksın mahkemede gomlegını cıkartma sahnesi ve sonrası beni çok duygulandırdı
haklıyken haksız duruma dusen bır ınsanın hukuk savasına tanık oluosunuz
toplumsal onyargılar cok guzel yargılamıs
arya sahnesıne dıcek bısey yok zaten
ben begendımm pamuk sekerıme fılm ıcın tekrar tsk ederım

bende filmi az önce bitirdim
iyi ki "izlemistim" diyip gecistirmemisim ve izlemisim..

tom hanks bana görede tartismasiz en iyi aktörlerden biri..ve büyüledi beni...ilk izledigimde nasil etkilenmistim hatirlamiyorum
evet, arya yorumu cok guzeldi..ama yönetmenide ben cok begendim jonathan demme..yakin plan cekimlerde, aktörler iyi olunca duygunun bize geciside cok guzeldi

Denzel washingtonun filmdeki minik hasaraliklarida cok sekerdi..bukadar dramatik bir senaryoda yüzümde uzun süre kalan tebessümler olustu.."dava dosyasiymis" ((:

birde,ilk sevgilimin gercekten antonio banderasa benzedigini yillar sonra kabul ettim..kendisi hep benzetildigi söylerdi ben güler gecerdim..ama ben antonio banderasi böyleyken görmemistim o yillar.. filmde saniyorum 30lu yaslarin basinda az önce daha genc yilarina baktim..gercekten ciddi benzerlik var.. hala görüsürüz...kendisine söyliycem.. mutlu olucak eminim ((:bu yüzden ayrica tskler liv;)

sabah konusu moderlesme olan bir program izliyordum, filmdeki su bölüm aklima geldi andynin zeki bayan arkadasi.. cars, küpelerini cok etnik buluyormus..cok hos bir dokunustu oda.. zira yüzlercesi yasaniyor gercek hayatta avrupada ve amerikada

Atlantisim:1hug: Piam:1hug: Prensesim :1hug: beğenmenize çok sevindim canlarım .Kusura bakmayın canlar o an ki ruh halime göre filmleri şeçtiğim için 3 de dram olmuş delikafadulden bir sonraki Sinema Günlerimizde bunu telafi edeceğim =)

Piam eminim arkadaşın buna çok sevinecektir .İnsanlar benide sevdiğim birisine benzetince inanılmaz mutlu oluyorum =) Neyse bende Tom Hanks'in avukat ile konuşmaya gittiğinde saçlarını kazıtmış, kirli sakallı haline bayıldımm bayıldım =)

Film yavaş ilerliyor ve başlarında olayların az çok nasıl gelişebileceğini kastirebiliyoruz hatta sonunu bile .

İzlerken uzun uzun düşündüm kızlar AIDS hastasısınız ve herkesin yararlanabildiği kütüphane gidiyorsunuz oranın sorumlusu ısrarla sizi özel bir oda alalım mi diyor ve insanların o çirkin bakışlarına mağruz kalıyorsunuz . AIDS hastalığının temas yoluyla bulaşmayacağını bildiğimiz halde bu insanlardan kaçıyoruz .:1no2:

Son düzenleme:
Dün akşam izledim,Liv' çok teşekkür ediyorum,ben önceden izlememiştima.s.
Bi tom hanks diyorum bi de arya sahnesi diyorum başka da bişi demiyorum :)

Klass filmini izledim.
Kamera çekimleri , görüntü ve ortam gerçeği fena halde yansıtıyor ki filmdeki şiddetin içine birden sizde dahil olabiliyorsunuz. Ortalara doğru sonu ben geliyorum dedi , tahmin edilemeyen süpriz bir son değil tabi ama insanın kanını dondurabilecek cinsten. Son zamanlarda izlediğim en iyi finale sahip filmdi.

Oyyyyy çok sevindim beğenmene tatlım :7:

Film bittiğimde oturduğum yerden belirli bir süre kalkamamıştım sersem gibi olmuştum dolayısla çok etiklendim Joosep'in yaşadıklarından .Bütün okul hayatım gözümün önünden geçti .Acaba benim okullumda da popüler olmak için birbirilerini ezen tipler var mıydı diye düşündüm .

Şu repliği asla unutamam : Sınıfa son giren ibnedir.:53:

Son düzenleme:
bende lise hayatımı hatırladım , hatta bazı anılar canlandı kafamda bu kadar ağır olmasada sanırım hemen hemen her yerde oluyor. gruplaşmalar ,öne çıkmalar .şimdi düşününce otur dersini dinle çalış aptal , neden başka şeylerle uğraşıyorsun demek geliyor. filmin konusu gerçek bir hikaye uyarlamasıymış bunu bilmek dahada etkileyici , gerçekten bitince insanı sersem gibi yapıyor.

orjinal dilindemi izledin sen livim?
dile epey bi süre alışamadım ben yalnız ,çok garip geldi :)

Back
X