• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

4.sinifa geldim ama baska bir meslek istiyorum .

Ne konuda celisiyorum..benim istedigim muhendislik gibi seyler degil diyorum.psikolog sosyolog turizm gibi seylwr istiyorum

Ya aslında bazı üniversitelerde ve bölümlerde devam zorunluluğu olmuyor.Tabi her bölümde var mı bu şans bilmiyorum,ama mesela benim bölümümde bazı üniversitelerin sadece pratik derslerin devam zorunluluğu var.Bu bahsettiğiniz bölümlerin de böyle bir şansı varsa ileride çalışırken boş vakitlerinizde de biraz çalışabilirsiniz,sınavlarına falan girersiniz.Ha aileniz gerek yok biz öderiz derse o konuda rahat edersiniz zaten.Ama bilemiyorum benim ailem benzer bir durumda ''evet'' demezdi mesela.

Ya aslında bazı üniversitelerde ve bölümlerde devam zorunluluğu olmuyor.Tabi her bölümde var mı bu şans bilmiyorum,ama mesela benim bölümümde bazı üniversitelerin sadece pratik derslerin devam zorunluluğu var.Bu bahsettiğiniz bölümlerin de böyle bir şansı varsa ileride çalışırken boş vakitlerinizde de biraz çalışabilirsiniz,sınavlarına falan girersiniz.Ha aileniz gerek yok biz öderiz derse o konuda rahat edersiniz zaten.Ama bilemiyorum benim ailem benzer bir durumda ''evet'' demezdi mesela.
Acikcasi odeyecrk dediginiz para kalma masrafim degil mi.onu da suan ailemin yaninda oldugumdan zaten odemiyorlar.
Cok tuhaf bir his ya sizi de yordum kusura bakmayin..

Acikcasi odeyecrk dediginiz para kalma masrafim degil mi.onu da suan ailemin yaninda oldugumdan zaten odemiyorlar.
Cok tuhaf bir his ya sizi de yordum kusura bakmayin..
Suan turizm rehberligi okumak istiyorym.aslinda kurslarla da rehberlik sertifikasi alinabiliyormus dediginiz gibi devam zorunlulugu ya da acik ogretim olani varsa onu da dusunebilirim.bir de ben bu sene kpss ye giricem.yani birazdan ondan alev aldim calismadim aslinda kazanamam ama kazanirsam da tum hayatimda bu meslegi yaparsam diye korktum.bir disa donuk meslek diyorum ama ailemin yanimda oldugim icin o konuda da zorlanabilirim.ama bunu gelistirmeye caliairim cunku oyle mitlu olacagimi dusunuyorum

Ben makine muh.okuyorum.3 bitti bu sene seneye mezu olacagim.ingilizce hazirligida sayarsak 5 senem gitmis nolacak.biraz maymun istahliyim sanirim .biraz da ne istedigimi bilmiyorum.
Cok disa donuk olmasam da bu yonumu gelistirmeye istekliyim.yani insanlarla konusarak ya da disarda aktif olarak yapilan bir meslek beni daha mutlu eder diye dusunuyorum.ama bir yandan da pisman olma korkusu var.
Simdi mezun olduktan sonra 22 23 yasindayum.tekrsr bir 4 yillik bolum okusam 26 27 olucam..bir yandan da soyle bir derdim var.
Ailemin yaninda okuyorum.aslinda eskisehirdeyim iyi guzel fakat ben resmen onlara bagimliyim kendi kendime pek birbseyimi halledemiyorum.kendi ayaklarimin ustunde durmak sorumluluk almak istiyorym.boyle yasadigimi hissediyorym
.zaten gorunus olarak da 17 gibi duruyorum.
Ikinci bir bolum icin mesela istsnbula gitsem.ama artik kendi parami kazanmak istiyorum.mesela burda annem calistirmiyor da tamam aslinda iyi tabi ama zor da olsayapmak istiyorum aci cekmek istiyorum resmen.suan evde oturmak okadar bos anlamsiz ki.
Makine mühendisliği mezunları sadece o işi yapmıyor ki, tanıdığım biri var bir enerji şirketinde yönetici mesela. Mükemmel maaşı var, yurtdışlarında geziden geziye koşturuyor, şirketin sağladığı imkanlarla en iyi otellerde kalıyor ve yabancı müşterilerle görüşüyor. Makine mühendisliği harika ve çok fazla imkanı olan bir bölüm. Bence hiç karamsar olmayın.

Tesekkur ederim.ama girmeden de o isin oyle bir is oldugunu anlayamam.cizim programlari var mesela o kadar saat bilgisayarda oturup onlar yapmak gelmiyor icimden.
Tabi ben de is hayati halkinda hic bir sey bilmiyorum .en iysii herkesin dedigi gibi once bir mezun olup ise baslamak

Ben yapamadım ve bu hayata yenildim. Umarım sen istediklerini gerçekleştirirsin.
Cok tesekkur ederim.benn de umarim ki sizin de istekleriniz bir sekilde olur hayat bu belli olmaz.
Espirinin yeri degil belki yukseleeniniz yaysa bu gunler gececekmis.

Makine mühendisliğinin alanı o kadar geniş ki. Kapalı bi yerde hesap kitap yapmak olarak neden dusunuyosunuz anlamadım. Yani ciddi anlamda cok geniş bi çalışma alanı var. Eger mesleği hic sevmediyseniz 4. sınıfa kadar neden beklediniz. Ne olursa olsun zaten kesinlikle 1 yıl daha disinizi sıkın sakın bırakmayın.
Eğer derdiniz ailenizden uzaklasmaksa okul bitince istediginiz yere gidersiniz is bulup. Kendi ayaklarının üzerinde durmanın en alası budur bana göre.

Buarada evlilik cocuk dusunuyo musun? Ama bunlarida hesap ederek basla okumaya derim. Kuzenimin esi hostes mesela bi tane cocugu var.. kiz bi bakiyosun arabistanda bi bakiyosun fransada bi bakiyosun baska bi yerde.. cok zor bi hayati var.. mesela

40 yasinda tip okumaya baslayan arkadasim var üni'de :) her sey senin elinde, ama 1 senen kaldigi icin, bitir, sonra yine istedigini oku, veya kendi böümünü bir dönem dondur, diger bölümü oku veya ikisini ayni anda yürüt. alternatifler cok, 1-2 sene kaybetmekten korkma.

Mesleğin çok güzel onca sene de emek vermişsin bence yabana atma, arkadaşların dediği gibi yüksek lisans düşünebilirsin bir de endüstri mühendisliği çok yönlü diye biliyorum o alanda da iş bulabilirsin.
Açıköğretimden de ikinci üniversite olarak kaydolup farklı bir alanda da diploma sahibi olabilirsin.
Turist rehberliği için, açıktan turizm ve otel işletmeciliği okuyup dil belgesi alırsan rehberlik başvurusunda bulunabilirsin onun için kokart gerekiyor yani resmi rehberlik için (bazı bölümlerin stajı da var turizmin de vardır sanırım )

Psikoloji yok ama sosyoloji ve sosyal hizmetler (2 yıllık) bölümleri de var. Hatta sosyal hizmetin 4 yıllığı da açılmış ama ona ikinci üni. olarak kaydolamıyorsun ya 2 yıllıktan sonra DGS ile geçebilirsin ya da yeniden üni.sınavına girmen gerekiyor.
Ben de sosyal hizmetlere kaydolmayı düşünüyorum 31 yaşında, çalışan ve üniversite mezunu biri olarak :) Öğrenmenin ve kendini geliştirmenin yaşı yok.
Ayrıca açıköğretim önceden bir taneydi şimdi Anadolu Üniversitesinin yanında Erzurum Atatürk Üniversitesi (ataaof) ve İstanbul Üniversitesi de açıköğretim programları açtı, hatta İstanbul Üniversitesinin uzaktan eğitim seçenekli bölümleri de var (sanırım yarı açık öğretim gibi bir şey yani bazı dersler online bazısı okulda - auzef diye aratabilirsin)

Makine mühendisliğinin alanı o kadar geniş ki. Kapalı bi yerde hesap kitap yapmak olarak neden dusunuyosunuz anlamadım. Yani ciddi anlamda cok geniş bi çalışma alanı var. Eger mesleği hic sevmediyseniz 4. sınıfa kadar neden beklediniz. Ne olursa olsun zaten kesinlikle 1 yıl daha disinizi sıkın sakın bırakmayın.
Eğer derdiniz ailenizden uzaklasmaksa okul bitince istediginiz yere gidersiniz is bulup. Kendi ayaklarının üzerinde durmanın en alası budur bana göre.
Yani ailemden uzaklasmak istiyorum da oyle bir dediniz ki sanki negret ediyorum demisim gibi :)) aslinda bir ara akademisyenlik dusundum oyle olunca ortalama yukseltmeye calistim vs.ki zaten ailem ne biliyim hep devam etmem gerektigi izlenimi verdi.biraz da belki anlayamazsiniz ama hala cocuk gibi.hayati algilayamiyorum.resmin butununu ogrenmeye calisiyorum hala.o yuzfen de yeni yeni bir karar veriyorum.meslegi de algilayamiyorum genis alan var diyorsunuz ama bilmiyorum o genis alanlar ne.babam insaat muhendisi ama devletteydi.mesela bize en iyi arcelik diyorlar.arcelikte muhendislerin gece 11 e kadar calistigi zamanlar oldugunu biliyorum.

Mesleğin çok güzel onca sene de emek vermişsin bence yabana atma, arkadaşların dediği gibi yüksek lisans düşünebilirsin bir de endüstri mühendisliği çok yönlü diye biliyorum o alanda da iş bulabilirsin.
Açıköğretimden de ikinci üniversite olarak kaydolup farklı bir alanda da diploma sahibi olabilirsin.
Turist rehberliği için, açıktan turizm ve otel işletmeciliği okuyup dil belgesi alırsan rehberlik başvurusunda bulunabilirsin onun için kokart gerekiyor yani resmi rehberlik için (bazı bölümlerin stajı da var turizmin de vardır sanırım )

Psikoloji yok ama sosyoloji ve sosyal hizmetler (2 yıllık) bölümleri de var. Hatta sosyal hizmetin 4 yıllığı da açılmış ama ona ikinci üni. olarak kaydolamıyorsun ya 2 yıllıktan sonra DGS ile geçebilirsin ya da yeniden üni.sınavına girmen gerekiyor.
Ben de sosyal hizmetlere kaydolmayı düşünüyorum 31 yaşında, çalışan ve üniversite mezunu biri olarak :) Öğrenmenin ve kendini geliştirmenin yaşı yok.
Ayrıca açıköğretim önceden bir taneydi şimdi Anadolu Üniversitesinin yanında Erzurum Atatürk Üniversitesi (ataaof) ve İstanbul Üniversitesi de açıköğretim programları açtı, hatta İstanbul Üniversitesinin uzaktan eğitim seçenekli bölümleri de var (sanırım yarı açık öğretim gibi bir şey yani bazı dersler online bazısı okulda - auzef diye aratabilirsin)
Ayyy cook tesekkur ederim turizm konusunda.birnde kokart ne?.turizmin 2yilligi da var ama turizm rehberligi diye 4 yillik bir bolum olunca onu bitirsem daha iyi olur gibi dusundum.ama iksii de rehber olabiliyorsa neden 4 yillik okuyorlar.

Yani ailemden uzaklasmak istiyorum da oyle bir dediniz ki sanki negret ediyorum demisim gibi :)) aslinda bir ara akademisyenlik dusundum oyle olunca ortalama yukseltmeye calistim vs.ki zaten ailem ne biliyim hep devam etmem gerektigi izlenimi verdi.biraz da belki anlayamazsiniz ama hala cocuk gibi.hayati algilayamiyorum.resmin butununu ogrenmeye calisiyorum hala.o yuzfen de yeni yeni bir karar veriyorum.meslegi de algilayamiyorum genis alan var diyorsunuz ama bilmiyorum o genis alanlar ne.babam insaat muhendisi ama devletteydi.mesela bize en iyi arcelik diyorlar.arcelikte muhendislerin gece 11 e kadar calistigi zamanlar oldugunu biliyorum.
Ailenden ayrı hayat kurmak istemen çok normal, sonuçta üni dahil onların yanındaymışsın insan biraz özgür takılmak istiyor, hak veriyorum. Bunun için başka şehirde yüksek lisans yapabilirsin, hem kendi ayakların üzerinde durmuş olursun maddi olarak ailen destek olsa bile, hayatı tek başına göğüslemek farklı bir şey. Bu konuda da haklısın
Peki, farklı bir alan olarak kafanda net bir şey var mı, ne istiyorsun?

40 yasinda tip okumaya baslayan arkadasim var üni'de :) her sey senin elinde, ama 1 senen kaldigi icin, bitir, sonra yine istedigini oku, veya kendi böümünü bir dönem dondur, diger bölümü oku veya ikisini ayni anda yürüt. alternatifler cok, 1-2 sene kaybetmekten korkma.
Ayy boyle seyler duyunca cok mutlu oluyorum.1 sene degil de aslinda turizm rehberi olursam direk makine muh.okudugum yillar bosa gider diye dusunuyordum ama tabi ki bitiricem.
Bir de gemi insaatinda yuksek lisans yapip hem de rehber olup bir yolcu gemisinde calisabilirim diye dusunmustim.

Makine mühendisi diplomaniz var diye makine mühendisliği yapmak zorunda değilsiniz. İnsan kaynakları, satın alma, satış, pazarlama, muhasebe dahil pek çok alanda çalışabilirsiniz. Önemli olan ise bir yerden başlamak. Sonrasında çalışdiginiz alanda kendinizi akademik olarak desteklemek istersenoz o alanda yüksek lisans yapılabilir.

Ayyy cook tesekkur ederim turizm konusunda.birnde kokart ne?.turizmin 2yilligi da var ama turizm rehberligi diye 4 yillik bir bolum olunca onu bitirsem daha iyi olur gibi dusundum.ama iksii de rehber olabiliyorsa neden 4 yillik okuyorlar.
Kokart: resmi turist rehberlik belgesi
2 yıllığı da var 4 yıllığı da. Diplomaya takılma önemli olan işin hakkını verebilmek ve bence mühendis olan biri olarak iki yıllık da okuyabilirsin turizmde diploma değil, insan ilişkileri, doğru iletişim ön plandadır.
Benim kardeşim de iki yıllık mezun üstüne açıktan işletmeye tamamladı, turizmde de çalıştı şimdi başka bir sektörde ama kadrolu çalışıyor. Turizm sektörü sezonluk maalesef, 1 Nisan-31 Ekim arası.

Ayy boyle seyler duyunca cok mutlu oluyorum.1 sene degil de aslinda turizm rehberi olursam direk makine muh.okudugum yillar bosa gider diye dusunuyordum ama tabi ki bitiricem.
Bir de gemi insaatinda yuksek lisans yapip hem de rehber olup bir yolcu gemisinde calisabilirim diye dusunmustim.
bunun için diplomaya ihtiyacın yok yine yuksek lisansla yapabilirsin önemli olan dil ve çene :) yani doğru iletişim

Ailenden ayrı hayat kurmak istemen çok normal, sonuçta üni dahil onların yanındaymışsın insan biraz özgür takılmak istiyor, hak veriyorum. Bunun için başka şehirde yüksek lisans yapabilirsin, hem kendi ayakların üzerinde durmuş olursun maddi olarak ailen destek olsa bile, hayatı tek başına göğüslemek farklı bir şey. Bu konuda da haklısın
Peki, farklı bir alan olarak kafanda net bir şey var mı, ne istiyorsun?
4 5 aydir gemi insaati ve muh.ya da gemi isletmeciliginde yuksek lisans yapmayi dusunuyordum.annem de zaten yuksek lisans yapmami hatta akademisyen olmami istiyor.derken gecen hafta gemiyle bir tura katildik.yolcu gemisiydi ve tabi ki bizi rahat ettirmek icin ellerinden geleni yapan bir ekip vardi ama gemiyi cok sevdim.ki herkes sevdi zaten.ama ben anladim ki yolda olmak beni mutlu ediyor.yani daha onceden kultur turlari denen turlara gittim.sabah 7de kalkip aksam 11 e kadar geziyoruz ama o kadar mutlu oluyorum ki .yani suan evde otururken hic bir sey yapmiyorum ama orda sanki birngunde 2 hatta 3 gun yasiyorum.kucuklukte belki de her yapmam gereken soylendigi icin simdi emir almak istiyoorum.yani ne yapmam gerektigi planli olsun.gerci biri bana bagirinca da hemen gozlerim dolar.ve gercekten yasadigimi hissediyorum.uzuleyim agliyim ama yasayayim bisiler.gemilerde 2.3.ve 4.muhndislik gibi alannlar varmis cok zor aslinda ama bir yazi da okuduguma gore ozellikle yolcu gemilerinde daha askeri duzen de ilerlermis her sey.askerlige de ilgim var .tabi ne gibi bir ilgi tartisilir cunku belki bildigimik gercekle alakasi yok.ama kosturmali bir duzen guzel geliyor.tabi bunaladabilirim. Ama beni heyecanlandiran bir sey buldum iste..

Back
X